G4Media.ro

Indiana, primul stat din SUA care adoptă interdicţia aproape totală a avortului…

Sursa foto: MANDEL NGAN / AFP

Indiana, primul stat din SUA care adoptă interdicţia aproape totală a avortului după hotărârea „Roe v. Wade”

Indiana a devenit primul stat din SUA, după hotărârea „Roe v. Wade”, care a adoptat limite radicale privind accesul la avort, după ce guvernatorul Eric Holcomb a semnat vineri un proiect de lege prin care se impune o interdicţie aproape totală a procedurii, conform The Washington Post, transmite News.ro.

Senatul statului dominat de republicani a aprobat vineri legea 28-19 într-un vot care a avut loc la doar câteva ore după ce a trecut de Camera inferioară din Indiana. Proiectul de lege, care va intra în vigoare pe 15 septembrie, permite avortul doar în cazuri de viol, incest, anomalii letale ale fătului sau atunci când procedura este necesară pentru a preveni riscurile grave pentru sănătate sau deces.

Într-o declaraţie, publicată la scurt timp după semnarea proiectului de lege, Holcomb a spus că a „declarat clar” că după hotărârea „Roe v. Wade” ar fi dispus să susţină legislaţia antiavort. El a subliniat, de asemenea, excepţiile din lege „negociate cu atenţie”, despre care a spus că abordează „unele dintre circumstanţele de neconceput cu care se poate confrunta o femeie sau un copil nenăscut”.

Organizaţiile pentru drepturile avortului au criticat rapid noua lege. Alexis McGill Johnson, preşedinte şi CEO al Planned Parenthood Federation of America, a declarat că votul „a fost crud şi se va dovedi devastator pentru gravidele şi familiile lor din Indiana şi din întreaga regiune”.

Acţiunea republicanilor din Indiana de a restricţiona accesul la avort este în contrast puternic cu sprijinul covârşitor pentru acesta din partea alegătorilor din Kansas, unde încercarea de a elimina protecţia împotriva avortului a fost respinsă, săptămâna aceasta, într-un alt stat tradiţional conservator.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Foarte bine fac, pentru ca avortul e crima

  • Și a lăsa oamenii să-și cumpere arme tactice și să împuște copii la școală nu e o crimă? Iată ipocrizia republicană.

  • mai putine avorturi mai multe taxe pe viitor pentru bugetul republicanilor care se cred ei miejii din dodoasca .

  • pentrate-ar un parnaias sadic .

  • Să le facem cadou un bust de-al lui Ceaușescu.

 2. Senatul statului majoritari barbati?

 3. Se stabilește ierarhia celor mai retrograde state din SUA.
  Consider că e de nivelul lagărelor naziste să oblige o femeie să nască un copil nedorit.
  Și ce viață va avea copilul ăla, urât din primul moment al existenței ?

  • Dacă se exceptează cazurile de viol, incest, malformații, pericol pentru sănătatea mamei, de ce ar fi un copil nedorit? Avortul nu e un mijloc de contracepție. Nu se poate face o paralelă cu situația din România comunistă, când nu se găseau deloc mijloace contraceptive!

  • Contraceptia nu functioneaza intotdeauna. Iar sa crezi ca toti adolescentii vor folosi contraceptie sau se vor abtine de la sex este absurd. Nu mai vorbim ca prin aceasta lege e interzisa practic chiar si „pilula de a doua zi”.

   Probabil va urma in curand un referendum si legea va fi trimisa la cosul de gunoi unde ii este locul.

  • @Vlad, nu spun că nu pot fi și accidente, dar poate devin și tinerii mai responsabili. Adolescenții de azi sunt prea sexualizați, din vina societății în principal. Mai mult, adolescenții de azi își încep viata sexuală prea devreme, tocmai pentru că nu au restricții de ordin moral și din punct de vedere al responsabilității. Ei cred că dacă ai greșit dai „undo”, si se rezolvă. Avortul la liber așa îl consideră, o cale ușoară de a rezolva greșeala. Această procedură implica si ea riscuri. Sunt cazuri de femei cu 5-6 avorturi. De ce se încurajeze lipsa de responsabilitate?

 4. Se stabilește i.erar.h.ia celor mai ret.rog.r.ade s.tate din SUA.
  Consider că e de nivelul lag.ărelor n.a.z.iste să oblige o femeie să nască un copil ned.orit.
  Și ce viață va avea copilul ăla, ur.ât din p.rimul m.oment ?

 5. Și vedem din comentarii cum susținătorii USR sunt de stânga! Chiar extremă stânga după Adrian și Gigi. Nu e nimic rău dar să terminăm cu minciuna cum că ar fi de dreapta!

 6. Nu are sens ce spui, dreptul la avort nu are legătură cu dreapta sau stânga, ci cu bunul simț.

  • Are dacă știi câte ceva! Dreapta e cu religia, cu Dumnezeu, cu pro-life. Voi, de stânga sunteți împotriva Bisericii, sunteți pro-avort. Democrații sunt de stânga (Biden) și republicanii de dreapta (Trump). USR este de stânga, de extremă stângă, ceea ce nu este rău dar nu înțeleg de ce nu acceptați asta? Marx, Lenin sunt ideologii USR!

 7. Sunt de acord.
  Dacă muma ta apela la procedura era un @ou încaltat mai puțin.
  A ucide un semen al tau nenascut este o abominație.
  Sigur orice crimă este o grozavie.
  Dar copilul nenascut nu se poate apara.
  Unul care este atacat cu o armă are teoretic sansa de a scapa.
  Lumea ta normală se numeste iad.

 8. Decretei si la americani, pheeeee, uite unde duce prostia americana!!!!
  De-acu America o ia pe urma Romaniei lui ceasca, huaaaaaa!!!!!