G4Media.ro

India se oferă să vândă Malaeziei 18 avioane de luptă ușoare „Tejas”…

Sursa foto: Wikimedia Commons - Twitter / PRO Defence Palam

India se oferă să vândă Malaeziei 18 avioane de luptă ușoare „Tejas” și afirmă că mai sunt interesate încă șase state, inclusiv SUA / New Delhi lucrează la fabricarea unui avion de vânătoare „invizibil”

India s-a oferit să vândă Malaeziei 18 avioane de luptă ușoare (LCA) „Tejas”, a declarat vineri Ministerul Apărării, adăugând că Argentina, Australia, Egipt, Statele Unite, Indonezia și Filipine sunt, de asemenea, interesate de avionul monomotor, relatează Reuters.

Guvernul indian a acordat anul trecut un contract de 6 miliarde de dolari companiei de stat Hindustan Aeronautics Ltd pentru 83 de avioane Tejas produse local, care urmează să fie livrate începând cu aproximativ 2023 – la patru decenii după ce a fost aprobat pentru prima dată în 1983.

Guvernul premierului Narendra Modi, dornic să reducă dependența Indiei de echipamentele de apărare străine, a depus, de asemenea, eforturi diplomatice pentru a exporta avioanele. Tejas a fost asaltat de probleme de proiectare și de alte provocări, iar la un moment dat a fost respins de marina indiană ca fiind prea greu.

Ministerul Apărării a declarat parlamentului că, în octombrie anul trecut, Hindustan Aeronautics a răspuns la o cerere de ofertă din partea Forțelor Aeriene Regale Malaeziene pentru 18 avioane, oferindu-se să vândă varianta cu două locuri a Tejas.

„Alte țări care și-au manifestat interesul pentru avionul LCA sunt: Argentina, Australia, Egipt, SUA, Indonezia și Filipine”, a declarat ministrul junior al apărării din India, Ajay Bhatt, în cadrul unui răspuns scris adresat membrilor parlamentului.

El a afirmat că țara lucrează, de asemenea, la fabricarea unui avion de luptă invizibil, dar a refuzat să ofere un calendar, invocând preocupări legate de securitatea națională.

Marea Britanie a anunțat în aprilie că va sprijini obiectivul Indiei de a-și construi propriile avioane de luptă. În prezent, India are un amestec de avioane de luptă rusești, britanice și franceze.

India dorește să își imobilizeze toate avioanele de luptă rusești din epoca sovietică, MiG-21, până în 2025, în urma unui număr de accidente mortale, a relatat luna trecută cotidianul Times of India.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Hai ca se incheaga o alianta India – SUA. Galbejitii plesnesc!

  2. Nu cred ca SUA e interesata de avioane indiene……. nici macar pentru antrenamente………