G4Media.ro

India devine a patra țară care a reușit să aselenizeze o navă…

sursa foto: captura Twitter/Chandrayaan-3 Mission

India devine a patra țară care a reușit să aselenizeze o navă spațială

India a aselenizat cu nava spațială Chandrayaan-3 pe Lună, devenind astfel a patra națiune care reușește o astfel de performanță. Misiunea ar putea consolida statutul Indiei de superputere globală în domeniul spațial. Anterior, doar Statele Unite, China și fosta Uniune Sovietică au realizat aselenizări pe suprafața lunară, transmite CNN.

De asemenea, locul de aselenizare al Chandrayaan-3 este mai aproape de polul sud al Lunii decât s-a aventurat orice altă navă spațială din istorie. Regiunea polului sudic este considerată o zonă de interes științific și strategic cheie pentru națiunile cu activități spațiale, deoarece oamenii de știință consideră că în această regiune se află depozite de gheață de apă.

Apa, înghețată în cratere umbrite, ar putea fi transformată în combustibil pentru rachete sau chiar în apă potabilă pentru viitoarele misiuni cu echipaj.

Încercarea Indiei de a aseleniza nava sa spațială în apropierea polului sudic lunar vine la doar câteva zile după ce o altă națiune a eșuat în încercarea de a face același lucru. Nava spațială rusă Luna 25 s-a prăbușit pe Lună la 19 august, după ce motoarele sale au avut o defecțiune, punând capăt primei încercări de aselenizare a țării în 47 de ani.

Pe măsură ce Chandrayaan-3 s-a apropiat de Lună, camerele sale au captat fotografii, inclusiv una realizată pe 20 august, pe care agenția spațială indiană a împărtășit-o marți. Imaginea oferă un prim-plan al terenului cenușiu și prăfuit al Lunii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...