G4Media.ro

India: Autorii unui viol în grup la Delhi vor fi spânzuraţi pe…

India: Autorii unui viol în grup la Delhi vor fi spânzuraţi pe 20 martie

După trei amânări, o instanţă din capitala Indiei a programat pe 20 martie execuţia a patru condamnaţi pentru un viol în grup urmat de moartea victimei, informează AFP, preluată de Agerpres.

Conform deciziei tribunalului din Delhi, Mukesh Singh, Vinay Sharma, Pawan Gupta şi Akshay Thakur urmează să fie spânzuraţi la ora locală 05:30 (00:00 GMT) în penitenciarul din Tihar.

Cei patru bărbaţi au fost condamnaţi pentru violul unei studente în vârstă de 23 de ani într-un autobuz, comis la Delhi, în decembrie 2012. Victima a decedat din cauza rănilor. Cazul a şocat opinia publică şi a provocat manifestaţii uriaşe în India, iar ulterior autorităţile au înăsprit legislaţia împotriva violenţelor sexuale şi au prevăzut proceduri judiciare mai rapide, reaminteşte AFP. Agenţia menţionează că astfel de infracţiuni sunt de multe ori muşamalizate în societatea indiană.

Ancheta violului din 2012 a dus la arestarea a şase suspecţi. Presupusul lider al agresorilor a murit ulterior în închisoare; oficial, s-a consemnat că el s-a sinucis. Un alt violator, minor la data comiterii faptei, a beneficiat de o reducere a pedepsei şi a fost eliberat după trei ani.

Cei patru condamnaţi la moarte au făcut pe rând apeluri în ultimele săptămâni, reuşind astfel să câştige timp. Cererile lor de graţiere au fost în cele din urmă respinse.

Mama victimei a declarat agenţiei Press Trust of India că ‘lupta va continua până vor fi spânzuraţi’.

India nu aplică frecvent pedeapsa capitală, care este de obicei comutată în închisoare pe viaţă. Ultima execuţie prin spânzurătoare a avut loc în 2015.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Spânzurați de penis, mă gândesc. La noi, violatorii vasluieni umblă liberi și plănuiesc alte crime.

  • ” Agenţia menţionează că astfel de infracţiuni sunt de multe ori muşamalizate în societatea indiană.”

   La noi este la fel, dar cine sa priceapa ..

 2. Mie mi se pare corect.

 3. Na, a meritat distractia?

 4. Moarte prin SPANZURARE, nu spanzuratoare… spanzuratoarea e obiectul cu care se spanzura…

 5. Mai există și știri bune, felicitări judecătorilor, condamnaților le transmit regretul că nu pot fi executați decât o singură dată

 6. Grasutza , bauturica , frumushica 🙂

  Cea mai simpla achizitie 🙂

 7. Si la noi violatorii ar trebui executati, macar prin impuscare.

 8. In romania iau 2 ani cu suspendare.

 9. La musulmani femeia era de vina iar violatorii aveau dreptul daca femeia a umblat neinsotita si neacoperita cu cearceaful negru.

  • Iar la brazilieni, zice presedintele lor ales de ei, daca barbatul e frumos, nu se considera viol. E probabil un serviciu.

 10. Pedeapsa e mult prea blinda. Eu as fi optat pentru varianta descrisa in SHOGUN: fierberea la foc mic in cazan de tabla. Asa au fiert japonezii un marinar olandez.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.