G4Media.ro

În Anglia și Țara Galilor intră marți în vigoare un registru electronic…

În Anglia și Țara Galilor intră marți în vigoare un registru electronic al căsătoriilor, iar pe certificat va fi adăugat, în premieră, și numele mamelor soților, nu doar cel al taților

Mamele soților din Anglia și Țara Galilor vor fi acum adăugate pentru prima dată la certificatele de căsătorie. Până în prezent, documentul conținea doar numele taților cuplului, dar o modificare a Legii căsătoriei înseamnă că ambii părinți vor fi incluși.

Ministerul de interne a declarat că măsura va “corecta o anomalie istorică”.

Căsătoriile vor fi, de asemenea, înregistrate electronic, nu scrise într-o carte de registru, care dispare, ca parte a celor mai ample modificări ale sistemului din 1837. Guvernul a anunțat că înființarea unui registru electronic unic va accelera procesul și va elimina necesitatea ca orice detalii să fie extrase din copii.

Căsătoriile au fost înregistrate anterior de către cuplul care semnat un registru – în jur de 84.000 sunt deținute la oficiile de stare civilă, în biserici și capele și în sediile religioase înregistrate legal.

Modificările aduse Legii căsătoriei au fost făcute în consultare cu Biserica Angliei.

Schimbarea aliniază Anglia și Țara Galilor cu restul Regatului Unit – în Scoția și Irlanda de Nord cuplurilor li se cere deja să dea numele ambilor părinți pe documentația de căsătorie. Același lucru este valabil și pentru cei care intră într-un parteneriat civil.

Surse: BBC, ITV, Sky News

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter