G4Media.ro

Împrumut de 100 de milioane de euro, aprobat de Consiliul Local Sfântu…

Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Împrumut de 100 de milioane de euro, aprobat de Consiliul Local Sfântu Gheorghe / Banii sunt folosiți pentru finanțarea unor investiții publice locale

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat, joi, contractarea unui împrumut intern de 100 de milioane de lei, pentru asigurarea finanţării unor investilii publice locale, printre care reabilitarea clădirilor unor unităţi de învăţământ, construirea de locuinţe şi a unei parcări supraetajate, anunță Agenția de presă Rador.

Durata creditului este de 13 ani, respectiv 156 luni de la data semnării contractului, cu o perioadă de graţie de 36 de luni.

Banii urmează să fie folosiţi pentru asigurarea cofinanţării a două proiecte finanţate din Programul Naţional de Dezvoltare Locală, respectiv pentru reabilitarea clădirii principale, clădirii internat şi clădirii vechi (fosta tipografie „Jokai”) a Liceului Teoretic Szekely Miko”, precum şi pentru reabilitarea clădirii principale, corpurilor A şi B şi clădirea bibliotecii Colegiului Naţional ”Mihai Viteazul” din municipiu.

De asemenea, vor fi folosiţi pentru asigurarea finanţării altor cinci investiţii publice de interes local şi anume construirea a șapte locuinţe înşiruite în cartierul rezidenţial din strada Borviz, finalizarea lucrărilor şi asigurarea utilităţilor la complexul multifuncţional Stadionul mic din Cartierul Simeria, reabilitarea şi refuncţionalizarea fostei clădiri a Băncii Naţionale Române, unde va funcţiona centrul de inovare Design Bank, amenajarea unui Skate Park şi a unei parcări etajate pe strada Nicolae lorga.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Euro în titlu, lei în conținutul articolului. Avem două localități Sfântul Gheorghe.

  2. Dacă ai fi curios sa afli câți bani a păpat kilometrul ăsta pătrat ,cine ar putea spune oare???

  3. Dupa epoca asta in care s-a „dezvoltat”o datorie istorica la nivel central,urmeaza sa auzim,avand în vedere nivelul de educatie din consilii,tot mai des,cum entitati administrative locale intra in faliment.Si statul central o sa intervina,ca deh,trebuie sa salveze localitatea,si uite asa falimentul urca pe verticala,pana cand o „vajaiala”mare porneste peste tara.