G4Media.ro

Implicare fără precedent a armatei franceze în dezbaterea politică, premierul francez reacţionează

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. Mult respect pentru armata franceza.Are dreptate!

    • Militarii semnatari ai manifestului merită toată stima. Militarii noștrii nu ar îndrăzni să facă așa ceva. Să nu uităm că în decembrie 1989 au tras în manifestanții civili până la fuga lui Ceaușescu.

  2. Hmm, sa incerce doar sa se atinga de militari, cei care ne apăra. SI vor vedea imediat cum dam cu ei de pământ.
    Cu Me Parly, ministra armatelor, cea care nici macar nu stie ca militarii au dreptul sa se exprime chiar daca nu sunt la pensie (fara solda lunară) din moment ce nu se exprima despre subiecte sensibile (armament, stratefii, etc. Nu stie ca o femeie ofițer activ, este deputata LREM (formatia sa politica) in Assemblée Naționale.
    Cu M Castex, cel care nu a avut decat o singura misiune anul trecut, le déconfinement (scuze nu cunosc cuvântul in romaneste) Și l-a gresii total. Atât de tare, incat a devenit… prim ministru 😀

    Numai sa încerce, toata adunatura aceasta de amatori. Numai sa incerce sa se atinga de militarii noștri.

    • N-am inteles nimic din ce-ai spus dar in Romania cei care ar avea curajul sa faca ordine in izmenarii profitori din armata , scosi la pensie la 42 de ani cu pensii uriase, au tot respectul nostru.

    • @Marius
      Subiectul fiind declarațiile a 1000 militari francezi, printre care 20 de generali și pozitionarea primului nostru (FR) ministru, J Castex, ceea ce am scris, se refera numai la armata franceza, la ministra armatelor franceze și la primul ministru francez.
      Am scris ca francez, opinia unui francez, despre declarațiile militarilor și cele ale celor 2 politicieni. Armata tarii mele (FR) este cea care ne apăra in caz de nevoie, cea care ne apara in caz de răpire in străinătate, fara sa iei puna întrebări, mergand pana la sacrificiu.

      Armata franceza, militarii (cele 3 arme plus pompierii și gendarmes) sunt foarte respectate și iubite. Și nu vom (francezii) accepta ca politicieni sa emita astfel de declarații, insotite de amenințări de pedepse.

      Sper ca v-am lamurit.

    • De fiecare data când vine vorba de “soldatul francez” îmi vine in minte o gloata in retragere și mecla guguștiucului de gaule. Un “scuipa in f loci” care a zăcut la Londra tot războiul și a intrat “triumfător” in Paris pentru ca îi scotea din sărite pe Churchill și eisenhower cu milogeala și aere de luptător pentru la patrie. Dar acum sunt de acord cu ei. Ar fi haioasa o lovitura de stat in Franța condusă de armata și instaurarea unui guvern de dreapta. Ar demonstra ca le-a crescut francezilor c o aie.

    • S-au „atins” de militari, oferindu-le solde babane, norma de hrana grasa, pensionare de la 40 de ani și dandu-le posibilitatea să faca tot felul de ilegalități: vezi scandalul cu case pentru generali, admiterea de la școala de subofițeri de la Pitești, sustragerile de la unitatile militare din Lipova și Ciorogârla, angajarea rudelor și amantelor în armată. Însuși actualul ministru al apărării și-a angajat nevasta și un cumnat în armată.

  3. Disolutia Frantei si a Europei a inceput. De fapt nu acum, ci cu ‘lovilutia’ iacobinilor.
    Vinovatii trebuie trasi la raspundere, inclusiv penala, avertisment pt leftardatii globalisti.

  4. Hahaha, deci problema e antirasismul? Daca te deranjeaza antirasismul, esti rasist 100%.

  5. Danke Herr Kohl fur multikulturalitat! De asta arata suburbiile Parisului ca tarile Maghrebului, iar austriecii si nemtii parasesc orasele spre zonele rurale. Datorita multiculturalismului. Cand fiul lui Kohl si-a tras nevasta turcoaica s-au intors carolingienii in mormant. E bine!

  6. Titlul articolului este patent fals ! Implicarea armatei franceze în politica republicii nu este deloc ”fără precedent”. Pe vremea războiului din Algeria ( 1954 -1962 ) Organizația Armatei Secrete ( OAS ), o forță paramilitară de extremă dreaptă a comis atentate teroriste și asasinate politice, inclusiv tentative repetate de asasinare a președintelui de atunci Charles DeGaulle, pe fondul încercării de a impiedica decolonizarea franceză a Algeriei. Evenimentele istorice din anii 1950 din Franța au culminat cu cădrea celei de a IV Republici franceze și începutul celei de a V-a Republici, prin câștigarea alegerilor prezidențiale de către DeGaulle în Decembrie 1959 cu un procent de aproape 80 % și prerogative puternice prezidențiale. În conducerea politică de azi a Franței, tocmai aceste precedente istorice sângeroase trezesc reacții de îngrijorare și nu făreă temei.

    • Dacă se numește “armata secreta” nu înseamnă ca e armata franceza… lasă fakenewsu, comunistule

    • Pune mâna pe o carte . Caută la ”Organisation armée secrète” sau OAS. Prostia agresivă nu compensează lipsa elementară de cunoștințe.