G4Media.ro

Trei președinți de Consilii Județene din România i-au cerut lui Viktor Orban…

Trei președinți de Consilii Județene din România i-au cerut lui Viktor Orban o linie directă de cale ferată între Ţinutul Secuiesc şi Budapesta

Preşedinţii consiliilor judeţene Covasna, Harghita şi Mureş au lansat o solicitare premierului ungar Viktor Orbán şi preşedintelui Companiei Căilor Ferate ungare (MÁV), Ilona David, pentru realizarea unei linii directe între Ţinutul Secuiesc şi Budapesta, scrie Magyar Hirlap, citată de Rador.

Cei trei preşedinţi de consilii judeţene au adresat în comun o solicitare liderilor din Budapesta, iar în acest sens au remis marţi un comunicat Agenţiei de presă MTI. În comunicat, liderii din Ţinutul Secuiesc menţionează că modificările aduse în transportul feroviar din decembrie 2017 au un impact defavorabil asupra călătorilor din acestă zonă.

Comunicatul mai menţionează că trenul rapid internaţional Corona, care circulă doar pe timp de noapte şi face legătura între Braşov şi Budapesta, traversând Ţinutul Secuiesc, este format doar din două vagoane normale şi un vagon cu cuşete, cu toate că pentru satisfacerea solicitărilor călătorilor nu ar fi suficiente nici patru vagoane. Mulţi călători sunt nevoiţi să călătorească în picioare.

Preşedinţii consiliilor judeţene mai precizează că pe timp de vară, în perioda între 18 mai şi 28 septembrie, trenul Corona este completat cu un vagon de dormit, dar şi acesta este insuficient. Mai mult de atât, numărul călătorilor este şi mai mare în perioada sărbătorilor naţionale şi creştine, precum şi datorită studenţilor din Ţinutul Secuiesc. În opinia lor, situaţia este identică şi pe trenul pereche al trenului Corona, rapidul Harghita, care circulă pe timp de zi.

Edilii Ţinutului Secuiesc sunt dispuşi să colaboreze pentru dezvoltarea unei linii de cale ferată între Ţinutul Secuiesc şi Budapesta, şi au solicitat MÁV rezolvarea cât mai urgentă a problemelor semnalate de locuitorii celor trei judeţe. De asemenea, cei trei preşedinţi de consilii judeţene au precizat că pentru confirmarea solicitărilor călătorilor au început să strângă semnături în rândul locuitorilor judeţelor amintite.

Foto: Borboly Csaba, președintele CJ Harghita. Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Cei trei președinți de Consilii Județene din România cu prima cetatenie romana trebuie
  sa gaseasca rezolvarea problemei in tara de resedinta.
  Care este pozitia UDMR-ului reprezentantul oficial al minoritatii maghiare ?
  Sustine un astfel de demers ?
  Acest mod de rezolvare nu este conform bunelor relatii si otravesc in plus atmosfera
  foarte incarcata din zona.
  Se cere o pozitie oficiala a guvernului ,angajat din pacate astazi in rezolvarea unor probleme
  ce nu urmaresc interesele tarii.

 2. Sa-si faca o autostrada suspendata, cum au cei din Gaza spre teritorii, doar se urca pe cai si nu mai e nevoie sa traga de haţuri…

 3. Nu ar fi mai simplu sa se mute ei cu totul in Ungaria?

 4. orban are buldozerele la granita. sa dea gardul de sarma ghimpata mai incolo si se uca de treaba. cine sa-l opreasca? pretinul livulache?

 5. Cred ca e mai mult un demers pentru imagine si pentru agitatie. Presedintii aia de Consilii judetene sunt sigur ca au o sumedenie de probleme de rezolvat mult mai presante vizavi de cetatenii din judetele lor, dar iata ca doar asteia ii fac mare tam-tam.

 6. Ar fi bine să primească numai bilete DUS !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.