G4Media.ro

Hyundai Motor va investi peste 10 miliarde de dolari în SUA până…

sursa foto: Pexels

Hyundai Motor va investi peste 10 miliarde de dolari în SUA până în 2025

Hyundai Motor Group va investi încă 5 miliarde de dolari în Statele Unite până în 2025, pentru a consolida colaborarea cu firmele americane în domeniul tehnologiei avansate, acestea adăugându-se unor investiţii de 5 miliarde de dolari anunţate vineri pentru vehicule electrice şi baterii, transmite Reuters, citată de News.ro.

Noile investiţii, anunţate în timpul unei vizite la Seul de către preşedintele Joe Biden, sunt pentru robotică, mobilitate aeriană urbană, conducere autonomă şi inteligenţă artificială, a spus grupul.

Hyundai Motor Group, care reuneşte Hyundai Motor şi Kia, a anunţat vineri planuri de a investi 5,5 miliarde de dolari în Georgia pentru a construi vehicule electrice şi instalaţii pentru baterii.

Noile unităţi de producţie de vehicule electrice şi baterii ale Hyundai vor avea sediul în statul sudic Georgia, unde sindicatele sunt mai puţin răspândite şi nu pot cere lucrătorilor să adere la ele.

Biden, un democrat, s-a descris ca fiind cel mai pro-sindicate preşedinte din istorie. Însă acordul, anunţat de guvernatorul republican al Georgiei, a arătat compromisurile pe care preşedintele ar putea fi nevoit să le facă în timp ce caută investiţii în străinătate.

”Hyundai şi orice companie care investeşte în Statele Unite ar beneficia enorm de pe urma încheierii de parteneriate cu unii dintre cei mai calificaţi, dedicaţi şi angajaţi lucrători din lume pe care îi puteţi găsi; şi anume membrii sindicatelor americane. Orice afacere de a produce vehicule electrice şi baterii pentru vehicule electrice ar fi consolidată printr-o relaţie de negociere colectivă cu sindicatele noastre”, a spus Biden.

Preşedintele general al Hyundai Motor Group, Euisun Chung, nu a comentat despre sindicatele din SUA.

Noua investiţie aduce totalul investiţiilor planificate de Hyundai în SUA până în 2025 la aproximativ 10 miliarde de dolari, peste suma de 7,4 miliarde de dolari pe care a anunţat-o anul trecut.

Al treilea cel mai mare producător de automobile din lume după vânzările de vehicule nu a spus unde vor fi investite cele 5 miliarde de dolari suplimentare în Statele Unite.

Grupul auto sud-coreean a declarat miercuri că va investi 21 de mii de miliarde de woni (16 miliarde de dolari) până în 2030 pentru a-şi extinde afacerea cu vehicule electrice în Coreea de Sud.

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Si asa America a ajuns o shithole country , leftarzii s-o tina tot asa :))))))