G4Media.ro

Guvernul se reunește miercuri în ședință/ Modul de organizare și funcționare a…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Guvernul se reunește miercuri în ședință/ Modul de organizare și funcționare a Comitetului de monitorizare a PNRR, pe ordinea de zi

Guvernul urmează să aprobe miercuri, printr-o hotărâre, modul de organizare şi funcţionare Comitetului de monitorizare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, transmite Agerpres.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) monitorizează implementarea reformelor şi/sau investiţiilor, precum şi implementarea componentelor aferente reformelor şi/sau investiţiilor, respectiv îndeplinirea jaloanelor/ţintelor la nivelul PNRR prin intermediul informaţiilor şi documentelor furnizate de coordonatorii de reformă prin sistemul informatic.

„În scopul asigurării implicării partenerilor sociali şi societăţii civile în urmărirea progresului PNRR şi al reformelor, se va stabili modul de organizare şi funcţionare a Comitetului de Monitorizare, având ca membri organizaţii neguvernamentale selectate prin apel de candidaturi de către MIPE, în baza gradului de reprezentativitate al acestora pentru fiecare componentă din PNRR, alături de care se vor regăsi similar sindicate şi patronate, precum şi structuri asociative ale administraţiei publice locale, respectiv Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, Asociaţia Municipiilor din România, Asociaţia Oraşelor din România, Asociaţia Comunelor din România, precum şi alte forme asociative de interes general, constituite potrivit legii”, se explică în document.

În cadrul reuniunilor comitetului, care urmează să aibă loc trimestrial, se vor prezenta informări cu privire la stadiul implementării PNRR, iar membrii vor fi consultaţi pentru identificarea de soluţii în eventualitatea unor blocaje.

Guvern va mai analiza miercuri un proiect de lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 121/2019 privind evaluarea şi gestionarea zgomotului ambiant, care are drept scop transpunerea în legislaţia naţională a prevederilor anexei Directivei (UE) 2020/367 a Comisiei din 4 martie 2020 de modificare a anexei III la Directiva 2002/49/CE a Parlamentului European şi a Consiliului în ceea ce priveşte stabilirea metodelor de evaluare a efectelor dăunătoare ale zgomotului ambiental.

Pe ordinea de zi a şedinţei Cabinetului Ciucă se mai află un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii nr.146/2021 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale prin Sistemul informatic de monitorizare electronică (SIME).

„Prin proiect se propune modificarea termenului privind operaţionalizarea SIME şi a celui de aplicare a monitorizării electronice, în primă fază, în sistem pilot, pentru cazurile privind aplicarea ordinului de protecţie provizoriu şi ordinului de protecţie, respectiv aplicarea ordinului european de protecţie, în sensul prorogării acestora până la data de 01.10.2022”, conform notei de fundamentare a proiectului.

Pe agenda şedinţei de Guvern figurează şi un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 15/2013 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru suportarea de la bugetul de stat a sumelor aferente corecţiilor financiare aplicate pentru abaterile de la conformitatea cu legislaţia din domeniul achiziţiilor publice pentru Programul operaţional sectorial Mediu 2007-2013 şi pentru proiecte preluate integral sau parţial din Programul operaţional sectorial Mediu 2007-2013 în cadrul Programului operaţional Infrastructura mare 2014-2020.

„Prezenta ordonanţă de urgenţă reglementează suportarea de la bugetul de stat, cu încadrarea în prevederile bugetare anuale aprobate cu această destinaţie, a corecţiilor financiare şi reducerilor procentuale stabilite pentru contractele de achiziţie publică finanţate din Axa prioritară 3 a POIM, precum şi modificarea corespunzătoare a titlului Ordonanţei Guvernului nr. 15/2013. Astfel, pentru contractele de achiziţie publică/contractele de achiziţie sectorială încheiate de beneficiarii Programului Operaţional Infrastructura mare 2014-2020 a căror procedură de atribuire a făcut obiectul verificării la nivel naţional, plata corecţiilor financiare şi a sumelor aferente reducerilor financiare va fi asigurată din bugetul de stat”, se explică în nota de fundamentare a proiectului.

Guvernul urmează să mai aprobe acordarea gratuită de vaccinuri anti-COVID AstraZeneca, aflate în rezerva Ministerului Sănătăţii, mai multor ţări – Pakistan, Bangladesh, Algeria şi Libia.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Înainte de monitorizare și implementare a PNRR trebuie sa-l înțelegeti. Cel puțin Rafila sigur are probleme cu înțelegerea!

    • Noi nici macar nu știm daca au un soft integrat sau fiecare e cu Excelul lui.
      Ăștia din Parlament mai mult apară secrete si se prefac ca fac ceva.

  2. Priviți în imagine ce adunătură de incompetenți cu gura mare, dar nu contează, îi veți vota din nou, fiindcă sunteți ca ei.

    • Imi place cum se plimba firea in fata lor sau in linie, pe mijloc, asa, ca o sefa. Pun pariu ca are o mandrie in a se lauda cu postul bine meritat de ministru. Probabil ca nu va mentiona ca s-a inventat un minister special pentru ea ca sa nu ramana pe drumuri fara servici, dar aia e alta poveste.
      Mare lider pesedist. Mare om. Mare caracter.

  3. Ma distreaza comentariile pline de frustrare ale plusecuricilor. Viata e greu, csf ncsf. 🤣

    • Cuvinte mari de la postacii sclavilor lui voiculescu

    • Să vezi ce amuzant e când rămâi tu singur în țară cu pensionarii. La cine te mai milogești pentru un job de curvă bugetară?

    • Ma bucur ca te distreaza. Te distreaza si motivele? Scumpiri, inflatie, deficit bugetar si tot asa? Rezultatele a unei conduceri exceptionale PSD-PNL din 2016 pana in 2020? Iar in 2021 ce sa vezi – rezultatele.

      Sau de frustrarile ca sistemul educational e la pamant si lumea nu stie nici la 30-si-ceva de ani cum sa se spele pe maini sau ca antibioticul nu omoara virusuri?

      Sau frustrarile ca spitalele sunt la pamant si cine nu murea de covid prin spitale, murea de stafilococ si alte infectii de p-acolo?

      Sunt curios. Ca mi se pare ca pierzi niste lucruri din perspectiva.

  4. In imagine e doar aripa rosie a mafiei „semafor” de la guvernare, cea mai experimentata in mintit, furat, palmat etc, de 32 de ani. Unde sunt „galbenii” si verzii”, ucenicii ciorditori?

  5. evident, trebuie impus un target si un plan real 🙂 plus 2 cereri anuale 🙂 in caz contrar (sic) iti suspenda programul pt 6 luni 🙂 https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=uriserv%3AOJ.L_.2021.057.01.0017.01.ENG&toc=OJ%3AL%3A2021%3A057%3ATOC#d1e2029-17-1

  6. O poza ce arata gunoiul societatii romanesti!