G4Media.ro

Guvernul federal german clasifică România și regiuni separate din 7 țări UE…

Guvernul federal german clasifică România și regiuni separate din 7 țări UE drept zone de risc

În fiecare săptămână se adaugă noi zone de risc ale pandemiei de coronavirus. De această dată, un total de 11 țări sunt afectate. În prezent nu există aproape nicio țară pentru care Ministerul Federal de Afacerilor Externe să nu fi emis avertizare sau recomandare de evitare a călătoriilor, scrie Der Spiegel, citată de Rador.

Guvernul federal german a declarat acum că toată România, Tunisia, Georgia și Iordania, precum și regiuni separate din 7 țări ale Uniunii Europene sunt zone cu risc mare de răspândire a coronavirusului. În consecință, Institutul Robert Koch și-a actualizat miercuri seară lista zonelor de risc.

Toate cele cinci provincii olandeze care se învecinează cu Germania se regăsesc acum pe această listă. Ultima adăugată miercuri a fost Limburg, iar Zeeland, de pe coasta Mării Nordului, este singura dintre cele douăsprezece provincii olandeze care nu este încă considerată o zonă de risc.

Pentru prima dată, părți din Slovacia au fost declarate zone de risc, în cazul Sloveniei a fost adăugată capitala, Ljubljana. Regiuni din Croația, Ungaria, Lituania și Bulgaria se află, de asemenea, pe listă.

Clasificarea ca zonă de risc se face atunci când o țară sau o regiune depășește limita de 50 de noi infectări la 100.000 de locuitori în ultimele 7 zile. În prezent, această clasificare se aplică în întregime pentru 127 de țări, iar pentru 15 doar parțial. Călătoriile nu sunt recomandate în alte 50 de țări, indiferent de situația infectărilor. Motivul este că acolo există încă restricții de intrare, reguli de carantină sau o interdicție de ieșire în UE.

Sursa: Der Spiegel/ Rador/ Traducerea: Vera Ștefan

Sursa Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Liber doar la sparanghel pentru tinerii frumoși și liberi din horeca 😆😆😆

    • De ce nu au oamenii astia altceva de lucru? Fiindca PSD a distrus economia la ei in sat si nu mai e nimic de lucru.

  2. Biden și Navalnîi sunt niște gunoaie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.