G4Media.ro

Guvernul, după ce a primit prima tranșă din PNRR: Anul viitor România…

Guvernul, după ce a primit prima tranșă din PNRR: Anul viitor România va primi 6,17 miliarde de euro

Guvernul a transmis, joi, printr-un comunicat, că România primeşte, astăzi, prima tranşă din PNRR, în cuantum de 1,851 mld. euro din prefinanţarea totală de 3,793 mld. euro din valoarea contribuţiei financiare pe anul 2021. Pentru anul 2021 şi primul trimestru al anului 2022 sunt planificate 45 de ţinte sau jaloane din care 5 sunt deja îndeplinite, iar restul sunt în curs de realizare, precizează Executivul, iar anul viitor ţara noastră va primi o finanţare de aproximativ 6,171 miliarde euro.

Executivul anunţă în comunicatul de presă că până la finalul anului, ţara noastră va primi şi împrumutul de prefinanţare, în cuantum de 1,942 mld. euro. În plus, anul viitor ţara noastră va primi o finanţare de aproximativ 6,171 miliarde euro. Potrivit Guvernului, pentru anul 2021 şi primul trimestru al anului 2022 sunt planificate 45 de ţinte sau jaloane din care 5 sunt deja îndeplinite, iar restul sunt în curs de realizare. Cele cinci obiective atinse sunt:

•Intrarea în vigoare a Legii nr. 50/2021 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 55/2016 privind reorganizarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A. (CNAIR) şi înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere – S.A. (CNIR);

•Intrarea în vigoare a legii privind securitatea reţelelor 5G;

•Creşterea numărului de case de marcat conectate la sistemul IT al Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (466.288 de case deja conectate);

•Intrarea în vigoare a cadrului legal pentru înrolarea contribuabililor persoane juridice SPV (Spaţiul Privat Virtual);

•Intrarea în vigoare a modificării legislaţiei naţionale privind căile de atac (Legea nr. 101/2016). Guvernul mai spune că în perioada următoare, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene va semna acordurile de finanţare cu ministerele care au calitatea de coordonator de reforme şi investiţii, în baza ţintelor şi jaloanelor prevăzute a fi îndeplinite de aceste instituţii.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este structurat pe cei 6 piloni prevăzuţi de Regulamentul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă şi împărţit în 15 componente, astfel încât să acopere nevoile României şi să urmărească concomitent priorităţile Comisiei Europene.

Cei şase piloni sunt: tranziţia verde, transformarea digitală, creştere inteligentă, coeziune socială şi teritorială, sănătate şi rezilienţă economică, socială şi instituţională, politici pentru generaţia următoare, copii şi tineri.

Banii se vor acorda în tranşe, în funcţie de îndeplinirea unor obiective, numite jaloane şi ţinte. În total, sunt 507 de jaloane şi ţinte care trebuie realizate până la 31 august 2026.

În total, România va beneficia de o finanţare în sumă de 29,2 miliarde de euro din Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă pentru finanţarea reformelor şi investiţiilor incluse în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Mai exact, este vorba de un grant în valoare de 14,24 miliarde de euro şi de o finanţare în valoare de 14,942 miliarde de euro, acordată în condiţii avantajoase, la nivelul costurilor Comisiei Europene.

sursa: News.ro, Sursa foto: Pixabay/ michelbossart

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

28 comentarii

 1. Vine prima parte din pradă, după care va fi clar că PSD şi PNL nu reformează nimic şi că vor doar bani gratis, ei lucrează româneşte.

 2. Furatii baieti pe astia ca altii nu mai vedeti…….

 3. Mafia Iohannis-PSD-PNL-UDMR e cu ochii doar pe banii de la UE, reformele si munca raman doar niste promisiuni, poate vor fi pacaliti europenii sa dea banii „pe caraiala”…

  • Ramane de vazut!
   Ce reforme sa inceapa?
   Ce proiecte sa faca?
   Cu cine?
   Banii care intra acum vor zace la rezerva valutara de la BNR!
   Ce atatea proiecte?
   Fara reforme furam mai bine!

 4. UE stie ca fara bani nu exista ca suprastat si mai ales fara banii dati guvernelor. Problema este ca, in schimbul banilor (platiti tot de noi de altfel) urmareste sa-si impuna politici care n-au legatura cu democratia si libertatile omului, mai nou. Banii reprezinta „arma” cu care UE obtine ce vrea. Altceva nu are.

  • @jay
   Poate ne zici si noua cateva din aceste politici care nu au legatura cu democratia…ca asa doar sa aruncam vorbe este usor

  • Măi UE e atâta de prost încât fără împrumuturile de la ei nu avem salarii, pensii, tot felul de dinaste, chiar şi nătărăul care comentează aicea suntem siguri că e bugetar şi ar fi pe nicăieri.
   Măi inteligenţilor UE nu are nevoi de arme impotiva vostră că prostia vostră vă bate singură!

   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 5. In sfarsit vor trebui sa inceapa reformele care au fost amanate atata timp inclusiv in ultimul an ceea ce a fost o mare dezamagire fata de promisiunile facute. Dar acum nu mai au loc de intors, altfel nu mai vin banii.

  • grecia s-a umplut de reforme bruxelleze pana n-au mai avut ce sa fure si au dat din umeri ca n-au ce sa mai returneze…poporul a platit, elita s-a imbogatiti, datoria s-a subtiat…ca asa e in „afacerile” cu reforme!

  • Hai mai baiete ai vazut vrunul inteligent la PSD? 🤣
   Ce vise ai.

  • Da, si la noi au furat pesedistii din fonduri europene dar acum e alt mecanism plus ca exista si procuror european in persoana lui Kovesi. Parerea mea este ca cei care o fura o fac pentru ca sunt hoti si nu sunt verificati si trasi la raspundere. Daca nu se fac reforme nu inseamna ca se fura mai putin.

 6. Vai vai vai, ce rau este in UE. Huo UE, nu i asa, dragi daci liberi hAURisti?

 7. au uitat sa ne spuna ca vom da 80% inapoi din ei de la buget, asta dupa ce USL ii va sifona pe persoana fizica…si ca ii vom da inapoi si cu dobanda 🙂

  • 100% ca si aia care ii primesc va trebui dati inapoi daca nu fac reformele asa ca cred ca Codruta deja ii asteapta la cotitura. 😄

 8. Nu vă faceți iluzii!

 9. Acest guvern de cacao se lauda acuma cu munca depusa de USR…fara pic de rusine.
  Isi freaca mainile si ranjesc, atata banet
  , aproape ca nu stiu cum sa si-l imparta, aveti grija sa nu va scoateti ochii!
  Iar pentru popor….alta data…alti bani,..
  Va doresc sa va stea in gat!

 10. Corecție: ” Anul viitor România AR PUTEA primi 6,17 miliarde de euro „

 11. Rectificare de ultima ora: anul viitor, alianta PSD-PNL (zisa USL, zisa ciuma rosie-ciuma galbena, pe scurt ciuma), va primi 6,17 miliarde de euro. Romania va trebui doar sa inapoieze banii, nimic altceva, restul e aranjat.

  • Asa de previzibili sunt?

   😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄

 12. Gata măi lăsaţi glumele nu mai visaţi!

  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣.

 13. Guvernule, ia fa tu un SITE specializat unde sa putem VEDEA de fiecare data unde se duc si cum se impart CONCRET sumele uriase ce vor veni din PNRR!
  Sa STIE toata Romania, ca sunt Informatii publice!!
  De exemplu, acest Avans de ce NU spuneti CONCRET unde va merge, la ce Minsitere si PENTRU CE, care e DESTINATIA Banilor, pe ce va CHELTUI Romania atata banet?!
  NU trebuie sa stim, noi, Romanii?!

 14. Bun…hai sa vedem cum cheltuiti banii astia primiti azi

 15. La furat baietiiiiiiiiiiiii🤮🤮🤮🤮

 16. Plang plusereii in pumni de ciuda ca nu mai sunt la butoane 😂

 17. Termitele pesedisto-pnlisto- udemeriste se pregătesc de festin . N-au europenii bani , cât pot ei devora ( fura )
  Iohannis doarme . Daca se trezește , imediat îl suspendă . Cu ceva ani de brutărie .