G4Media.ro

Guvernul britanic nu impune noi restricții anti-Covid în Anglia, deocamdată, deși numărul…

foto: captură BBC

Guvernul britanic nu impune noi restricții anti-Covid în Anglia, deocamdată, deși numărul de infecții și decese a crescut rapid în ultimele luni

Ministrul britanic al sănătății, Savid Javid, a spus că planul B, care ar include impunerea obligativității purtării măștii în unele spații publice, prezentarea certificatului de vaccinare în locuri precum cluburile de noapte și recomandarea de a lucra de acasă, nu va fi impus în Anglia unde locuiește 85% din populația Regatului Unit și unde guvernul de la Londra are prerogative în domeniul sănătății.

Refuzul guvernului de a lua măsuri contravine recomandărilor șefilor din Serviciul Național de Sănătate (NHS) de a introduce aceste măsuri, acum în pragul lunilor de iarnă când presiunile asupra sectorului sănătății cresc și numărul cazurilor de Covid crește la niveluri destul de aproape de vârful din iarna trecută.

Pentru ultimele opt zile numărul zilnic de infecții cu Coronavirus a depășit 40.000, iar ministrul Javid a spus că se așteaptă ca acest nivel să ajungă la 100.000 zilnic, iar numărul zilnic de spitalizări cu Covid se apropie de 1.000.

Diferența este numărul de decese care a atins o medie zilnică de 136 în ultimele șapte zile, mult sub valorile de 1.000 întâlnite în ianuarie. Acum sunt sub 8.000 de pacienți internați cu Covid în spitale, comparat cu aproape 40.000  în ianuarie

Guvernul consideră că diferența o fac vaccinurile care au micșorat considerabil nu doar numărul deceselor și al spitalizărilor cu Covid, ci și cel al infecțiilor, dar protecția împotriva Coronavirus scade cu timpul, de aceea guvernul insistă ca toți cei vulnerabili sau peste 50 de ani care au împlinit șase luni de la doza a doua să se programeze pentru doza a treia sau booster. Se estimează că doar jumătate din cele opt milioane de persoane care ar fi avut dreptul la booster s-au vaccinat.

Rata vaccinării cu prima doză la persoanele peste 12 ani este de 86% la prima doză și 79% la a doua doză, iar guvernul a lansat apeluri la vaccinare la toți cei care nu s-au vaccinat încă, la cele trei stadii. De asemenea, guvernul a făcut apel la populație să se vaccineze și împotriva gripei obișnuite, despre care se așteaptă o revenire în sezonul rece, față de anul trecut când carantinele au redus simțitor numărul de îmbolnăviri față de anii precedenți.

Ministrul Javid a anunțat două noi medicamente anti-virale, produse de Pfizer și Merck, încă neaprobate pentru uz pe pacienți cu Covid de Agenția Medicamentului și Produselor Medicale (MHRA) și după ce vor fi aprobate, atunci guvernul va semna contracte cu cele două concernuri farmaceutice, iar Marea Britanie va deveni prima țară din lume care va folosi anti-virale special destinate tratării Covid.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Nu stiu de ce te surprinde ca gripa, care are un factor de reproducere initial mult mai mic decat COVID-ul, a putut fi oprita de restrictiile anti-COVID. Cu cat factorul de reproducere e mai mic, cu atat e mai usor de oprit cu masuri gen distantare sociala si purtarea mastilor.

  2. Pentru conspirationisti, servit pe tava de la G4Media: „Guvernul consideră că diferența o fac vaccinurile care au mărit considerabil nu doar decesele și spitalizările cu Covid, ci și infecțiile”

  3. Nu mai e vorba de delta ci de varianta delta + cu dublă mutație. Din ce au dedus ei până acum. La noi poate ieși delta ++ cu triplă mutație de ne va pomeni toată lumea.