G4Media.ro

Guatemala schimbă furnizorul de vaccinuri anti COVID, după ce Rusia nu și-a…

sursa foto: Guvernul Republicii Moldova

Guatemala schimbă furnizorul de vaccinuri anti COVID, după ce Rusia nu și-a onorat comanda de vaccinuri Sputnik. Din 8 milioane de doze au ajuns doar 550 de mii

Guatemala va negocia cu companiile farmaceutice americane Johnson & Johnson, Moderna şi Pfizer pentru a compensa anularea achiziţiei din Rusia a 8 milioane de vaccinuri Sputnik V, a anunţat preşedintele guatemalez, Alejandro Giammattei, citat de Agerpres.

Rusia urma să livreze Guatemalei un total de 16 milioane de doze în două tranşe de câte opt milioane. Prima livrare a fost deja plătită cu 79,6 milioane de dolari, dar Guatemala a primit până în prezent numai 550.000 de doze. „Am asigurat (cu Rusia) un program de livrări lunare pentru a primi până la 31 decembrie” restul din ce a fost deja plătit, a declarat miercuri ministrul sănătăţii, Amelia Flores.

Anularea celei de-a doua livrări a opt milioane de vaccinuri ruseşti este motivată de întârzierea din partea Moscovei. Aceasta a condus la critici la adresa guvernului şi chiar la cereri de demisie a preşedintelui. Alejandro Giammattei a precizat că guvernul său va negocia furnizarea de vaccinuri cu companiile americane Pfizer, Johnson & Johnson şi Moderna datorită bugetului eliberat prin anularea achiziţiei a opt milioane de doze din Rusia.

Guatemala a primit până în prezent aproximativ şase milioane de doze de vaccin datorită donaţiilor făcute de Statele Unite, India, Israel şi Mexic, precum şi prin programul COVAX, sprijinit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Cu toate acestea, abia un milion de guatemalezi au fost vaccinaţi până acum, dintr-o populaţie de 17 milioane de locuitori. În această ţară din America Centrală, 355.000 de persoane au fost contaminate şi 10.000 au decedat de la începutul pandemiei.

sursa foto: Guvernul Republicii Moldova

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Guatemalezii să știe că savanții lui Piticot au gândit vaccinul Sputnik V după tiparul glonțului de Kalașnikov, adică cu o sg. doză să poată fi vaccinați 15 inși, cu condiția să se așeze la coadă in șir amerindian…Un calcul simplu ne arată că dozele primite sunt suficiente, dar guatemalezul e cârcotaș din fire…

  2. nu le-au dat si astora vaccin cu apa, ca la sloveni? sau puteau macar sa bage niste fiole cu vodka.

    • au gresit si rusii ca dna jefa ursulache care promitea marea cu sarea la cat vaccin va livra in uniune
      apoi urma penuria, si fugea toata lumea dupa surse alternative de vaccin in timp ce unii mureau din cauza proastei
      io zic sa vedem si barna din ochii nostrii nu numai barnele altora