G4Media.ro

Grupul românesc TeraPlast investește 10 milioane de euro într-o nouă fabrică ridicată…

Secțiune susținută de
Concordia

Grupul românesc TeraPlast investește 10 milioane de euro într-o nouă fabrică ridicată de la zero în Bistriţa-Năsăud

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcţii, a anunţat luni că va construi o nouă fabrică în cadrul parcului industrial din Sărăţel, judeţ Bistriţa-Năsăud, proiect de 10 milioane de euro, potrivit News.ro.

Produsele fabricate în noua fabrică sunt destinate reţelelor de apă, irigaţii şi gaz. Implementarea proiectului va fi finalizată în februarie 2022 şi va crea 80 de locuri de muncă noi.

Grupul TeraPlast este fondat de Dorel Goia, care deține în continuare cel mai mare pachet de acțiuni, iar din 2008, compania TeraPlast SA, cea mai mare entitate a grupului, este listată la Bursa de Valori București.

Investiţia include atât realizarea de construcţii noi, cât şi achiziţionarea de echipamente de mare productivitate. Pentru realizarea acesteia, TeraPlast a depus un proiect de investiţii în cadrul schemei de ajutor de stat.

În noua unitate de producţie vor fi fabricate produse din polietilenă pentru linia de business Instalaţii. Căminele de inspecţie şi de vizitare care vor fi produse în noua fabrică asigură accesul pentru verificarea şi monitorizarea reţelelor de canalizare îngropate pentru ape menajere, ape pluviale sau drenaj. Căminele TeraPlast pot fi utilizate în reţelele de canalizare din domeniul industrial, rezidenţial şi chiar agricol. Ţevile din polietilenă se adresează reţelelor de transport şi distribuţie apă potabilă, apă de uz general, gaze naturale, telecomunicaţii, canalizări sub presiune şi irigaţii.

În primele nouă luni din 2020, Grupul TeraPlast a înregistrat o cifră de afaceri de 167,6 milioane de euro, cu 14% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Grupul este compus din companiile TeraPlast, TeraSteel România şi Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling şi TeraPlast Ungaria.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Respect pentru bistriteni. Un judet despre care se vorbeste outin, dar in care se traieste bine.

  2. Daca wc-ul (buda) este in casa e drumul mai scurt al instalatiilor, ca sunt din ciment, fier ori polietilena. Dar cand sunt in curte, necesita interconectare, si e buna polietilena, numai ca cine stie ce impact are asupra „climate change”? Noi nu o sa stim, poate cei dupa noi, poate!

  3. Fondat de Dorel Goia? Bună glumă. 😂😂

  4. Fondat de Goia Dorel? Bună glumă. 😂😂😂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.