G4Media.ro

GRAFICE Tot mai multe proceduri de sancționare deschise de Comisia Europeană împotriva…

GRAFICE Tot mai multe proceduri de sancționare deschise de Comisia Europeană împotriva României / Cum arată topul țărilor care aplică incorect sau deloc regulile europene

Numărul procedurilor de sancționare deschise de Comisia Europeană împotriva României a crescut constant în ultimii cinci ani, ajungând de la 58 în 2017 la 84 în 2021, după cum rezultă din raportul anual pe 2021 privind Monitorizarea aplicării dreptului Uniunii Europene.

Astfel, România ocupă locul 21 din 28 în rândul țărilor europene într-un clasament care măsoară numărul procedurilor deschide de Comisia Europeană,  împotrivă țărilor care nu au transpus la timp directivele europeană sau le-au transpus și pus în aplicare incorect.

Cehia, Bulgaria, Polonia, Belgia, Grecia, Italia și Spania au mai multe proceduri deschise de Comisie decât România, care se plasează  astfel în rândul țărilor cu probleme în transpunerea și aplicarea regulilor decise la Bruxelles.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Articolul e ridicol…doar sa mai dam la csp Romaniei din perspectiva userista. …deci Italia, Spania si alte tari UE sunt inaintea noastra…Ce sa vezi!…autorul a uitat sa scrie finalul ” Servesc patria!”

    • Hmm, chiar asa? Vrea cineva sa ii dea in cap Romaniei „din perspectiva userista”?

      Eu cred ca aia de ne conduc vor sa ne dea noua in cap. Din lene, nepasare, nepricepere sau chiar interese ascunse. Pentru ca Romanie e penalizata pentru ca nu face chestii care ne-ar fi utile, chestii pe care Romania s-a angajat public ca le face.

      De genul: „Comisia reaminteşte României obligaţia de a furniza hărţi actualizate ale riscului de inundaţii.” Statul roman doarme cand vin inundatiile, nu are habar unde vor fi urgentele.

      Sau: „Comisia solicită României să asigure tratarea corectă a apelor uzate.” Ca sa nu crapam daca ne vine de gand sa cumperam peste de la unul de pescuieste in Olt sau Arges.

      Sau: „Comisia solicită României să transpună integral prevederile Directivei privind practicile comerciale neloiale în sectorul agroalimentar (Directiva (UE) 2019/633). Directiva asigură protecţia tuturor fermierilor, precum şi a furnizorilor mici şi mijlocii, împotriva a 16 practici comerciale neloiale din lanţul de aprovizionare cu alimente.” Aici e vorba de protectia fermierilor mici DIN ROMANIA, nu a alora din Italia, Turcia sau Pakistan.

      Si lista poate continua mult si bine.

  2. Stai sa vezi când vor pune stop banilor din PNRR, ca armata nu vrea reforma. Aia nu plătesc nicio taxa, nici impozit, nici CAS, vor pensii speciale pe spinarea copiilor noștri care vor plăti împrumuturile. Mint cu nerușinare ca așa stau lucrurile și in alte tari când e vorba despre armata. Cei 92.000 de bravi soldați și ofițeri iau bani ca sa facă exerciții fizice, in timp ce aia care au fost la război primesc o pensie de veteran de 2 lei. Au dat tot felul de nume privilegiilor lor, de genul “solda”, doar ca sa nu ne prindem de aceste tâlharii. Armata si specialii ne vând si ne amanetează si acum încearcă ușor-ușor sa ne creeze nemulțumiri fata de UE si sa sugereze ca ar fi prea severa.

  3. Dacă miști în front , te-a luat mama dracu . Cum să nu îndeplinești ordinele Înaltei Porți .

    • Cum?
      Te prefaci ca muncești, ca nu e legile bune, majoritatea fragilă… o țara de preafacuti sub duși de mult

  4. Sa ne anuntati din timp cand iesim din UE ca sa ne facem bagajele ! Tablouri, etc ! Ura si la gara !

  5. Muntele de bani cade pe noi iar governantii fac investitii din împrumuturi externe,îndatorand statul roman peste puterile sale,doar pentru ca aici nu-i verifica nimeni.
    Toata ziua se vorbeste despre situatia legumicultorilor romani,despre concurenta neloiala pe care le-o fac cei din sudul Romaniei,din afara UE,iar guvernantii,de cel putin 10 ani,nu sunt în stare sa transpuna directiva UE privind preturile minimale la legumele si fructele importate din afara UE,pentru ai proteja de dumping pe producatorii romani.Daca îi întrebi pe acestia daca stiu despre existenta acestei directive,toti dau din umeri,iar guvernantii o mai pun o data de un gostat,prin Petre Daea,cica îi protejeaza.Propaganda si iar propaganda în asa fel încat lumea sa creada ca UE e împotriva ei,ca guvernantii vor s-o ajute dar UE le da peste mana.
    Neaccesarea zecilor de miliarde de euro doar pentru ca trebuie sa se ia masuri de combatere a coruptiei si de reducere a deficitului bugetar excesiv,preferand sa faci investitii din bani de împrumut,marind si mai mult deficitul,este un act de tradare nationala,care nu se vede fiindca este acoperit mediatic.Se vrea din nou revenirea în „conserva”saraciei.Sa speram ca nu vor reusi.
    Cazul cu legumele este doar un exemplu.Stie cineva despre directiva UE privind „standardizarea”produselor alimentare pe tot teritoriul UE?Nu stie,iar lumea crede ca diferenta de standarde e din cauza UE.S-a reusit sa se creeze perceptia eronata cum ca firmele straine sunt de fapt firmele UE.

  6. Oricum nu ne trebuie, noi ne împrumutăm cu 10%. Cred ca se pisa pe el de ras Ceaușescu- 4 clase, nu case- de ce doctori ne conduc.

  7. Armată, nearmată fiecare să primească pensie in functie de suma cu care a contribuit că doar cât au fost în activitate nu au lucrat pe gratis.