G4Media.ro

„Gorgosaurus”: Scheletul unui dinozaur care a trăit în urmă cu 76 de…

Sursa foto: Captură video - Twitter / Sotheby's

„Gorgosaurus”: Scheletul unui dinozaur care a trăit în urmă cu 76 de milioane de ani, scos la licitație la New York

Scheletul fosilizat al unei rude T. rex care a trăit pe Terra în urmă cu aproximativ 76 de milioane de ani va fi scos la licitaţie la New York luna aceasta, a anunţat marţi casa de licitaţii Sotheby’s, relatează The Associated Press, citată de News.ro.

Scheletul Gorgosaurus va reprezenta atracţia principală a licitaţiei de istorie naturală a Sotheby’s pe 28 iulie, a anunţat casa de licitaţii.

Gorgosaurus a fost un carnivor care a trăit pe teritoriul din vestul Statelor Unite şi Canadei în timpul Cretacicului târziu şi a precedat-o cu 10 milioane de ani pe ruda sa, Tyrannosaurus rex.

Exemplarul care este scos la licitaţie a fost descoperit în 2018 în formaţiunea Judith River de lângă Havre, statul Montana şi măsoară aproximativ 2 metri înălţime şi 6,7 metri lungime, potrivit Sotheby’s.

Toate celelalte schelete cunoscute drept Gorgosaurus se află în colecţii de muzeu, acesta fiind singurul exemplar disponibil să devină proprietate privată, a precizat casa de licitaţii.

”În cariera mea, am avut privilegiul de a mă ocupa şi de a vinde multe obiecte excepţionale şi unice, dar puţine au capacitatea de a inspira uimire şi de a capta imaginaţia precum acest schelet incredibil de Gorgosaurus”, a declarat Cassandra Hatton, şefa pentru ştiinţă şi cultură populară a casei Sotheby.

Preţul estimat de Sotheby’s pentru vânzarea scheletului fosilizat se încadrează între 5 şi 8 milioane de dolari.

Sursa foto: Captură video – Twitter / Sotheby’s

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. 78 milioane de ani? BS!

  • Normal, pentru ca ai citit intr-o carte mai veche ca pamantul, facut in 6 zile, are doar 4000 de ani „vechime”, nu? Si nici nu scria ceva despre dinozauri in ea.

  • Asta cu îți pasa de România, n-ai citit ca dacă vrei sa combați o idee trebuie sa o muti în alt plan și sa-ți însușești cunoștințele adversarului? Ai învățat poezia cu Biblia, o carte veche, dar te zbați în vanzoleala apocalipsei climatice care este o ideologie marxisto-bolsevika. Deci tot o apocalipsa va paste pe toți astia care va închinați la euglena și la tovarasul guru „miliarde de ani” care nu poate fi dovedit cu absolut nimic. Teoria big-bang și aia evolutionista sunt teorii , nu certitudini. Biblia este o librărie, nu o carte! Dar ce poți sa ceri unor progresisti care au impresia ca omul e un robot pe care sa-l frece ei cum vor! Indoctrinarea comunista a mers la părinți, merge și la plozi!

 2. Problema n’ar fi atât perioada preistorică (cu podibila eroare de datare cu C14) și nici culoarea forma mărimea sau gradul de conservare etc – ci cui aparține NFT’ul – care la o adică nu’i nici pe departe al descoperitorului, ci al Creatorului.
  Și’atunci?!..
  Iar dacă la asta mai punem în calcul și ACTA – conform căreia țăranii din sat n-ar avea cică dreptu’ la comercializarea unui bun, ne-creat de ei… …
  ..2 be continued..
  lol

 3. Nu ar trebui scos la Licitatie , Scheletul unui Dinozaur . Sper ca viitorul Proprietar , sa fie tot un Muzeu de Stat sau Muzeu Privat . Unde sa pui un Dinozaur ? Tot intr-un Muzeu !

 4. Vedeti ca GSRIMedia pupa poala popii !

 5. Brainwashing-ul perpetuu (religie & co.) ajuta la mentinerea ierarhiei. Unii muncesc toata viata si mor saraci, altii nu misca un deget …