G4Media.ro

Germania se așteaptă să trimită „în curând” tancuri Leopard 2 în Ucraina

Sursa foto: Bundeswehr via Wikimedia Commons

Germania se așteaptă să trimită „în curând” tancuri Leopard 2 în Ucraina

Germania se așteaptă ca „în curând” să aibă suficiente angajamente din partea altor țări UE pentru a trimite tancuri de luptă principale Leopard 2 în Ucraina, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german, relatează The Guardian.

Berlinul a promis 14 tancuri proprii Leopard 2A6 pentru efortul de război al Ucrainei și a acordat țărilor partenere permisiunea de a reexporta alte tancuri de luptă către Kiev. Germania speră să formeze două batalioane complete de tancuri Leopard în cooperare cu alte țări din UE.

„Angajamentul Germaniei rămâne valabil”, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al guvernului, Wolfgang Büchner. El nu a menționat numele țărilor specifice care s-au angajat până acum să trimită tancurile fabricate în Germania.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Bine, dar de ce nu trimite Germania prima? De ce trebuie să stea cu ochii pe alții? De fapt, cred că știu răspunsul: și în clipa de față, Germania cu restul Europei ar dori de fapt ca războiul să se termine rapid, adică Ucraina să fie rapid învinsă; iar după aceea, să se revină și mai rapid la ordinea dinainte (adică gaz și petrol din belșug, aduse prin conducte).
  Și când te gândești că tembelii de ucraineni rezistă în tranșeele din Donbas, iar afară sunt grade cu minus…
  Slava Ucraine!

 2. Te si buseste rasul la cat de repede se mista toti cu tancurile. Care 14, care 12, care … mai de care. Dar cand sa le trimita, stai ca trebuie sa le reparam, sa le vopsim, sa le cantarim….. De parca n-ar avea tancuri functionale nuciuna dintre tari. Parca le-ar lua de la fier vechi si le-ar reconditiona de noi!!!!

  Pai ce dracu fac nemtii daca-i ataca francezii? Sau portughezii, daca-i ataca martienii? CA peste o luna, ca peste 7….. toti spera sa se termine si sa nu mai dea nimic!!!! Farisei pana la capat!

  PS. Si Canada, mot….. A trimis primul tanc…… Urmatoarele peste….. 10 lni! Ca pe ei ii ataca ursii polari si trenuie sa-i fugareasca cu Leoparzii……

  CA sa nu mai vorbim de englezi, ca pe ei ii invadeaza NApoleon. Iar Macrou prajit….. taca malc….. poate-l suna Putin sa mai stea de vorba pe speaker…..

 3. S-au încurcat nemții in minciuni: acuma 2 -3 luni nu aveau tancuri grele disponibile pana prin 2024.