G4Media.ro

Germania a început construirea primelor terminale de gaz natural lichefiat

Foto: Energy.gov

Germania a început construirea primelor terminale de gaz natural lichefiat

Germania a demarat joi lucrările de construcție a primelor sale terminale plutitoare pentru gaz natural lichefiat (GNL) în Wilhelmshaven, un oraș portuar situat în Saxonia Inferioară. Construcția face parte din eforturile țării de a deveni independentă de gazul rusesc, după invadarea Ucrainei de către Rusia, potrivit CNN.

Germania încearcă să accelereze construcția terminalului pentru a importa GNL din diverse țări, inclusiv din SUA.

„Avem o șansă bună de a face ceea ce, de fapt, este în mod normal imposibil în Germania: să construim un terminal GNL în aproximativ 10 luni și să îl conectăm la aprovizionarea cu gaze a Germaniei”, a declarat vicecancelarul și ministrul german al Economiei, Robert Habeck, în timp ce urmărea la bordul unei nave începerea lucrărilor de construcție a terminalului GNL.

Germania se află sub presiunea Ucrainei și a altor națiuni din Europa pentru a face progrese în procesul de renunțare la importurile energetice din Rusia.

Habeck a cerut luna trecută măsuri fără precedent pentru a reduce dependența Germaniei de gazul rusesc și pentru a contracara ceea ce unii politicieni germani numesc „șantajul energetic” al Kremlinului.

Habeck a declarat că independența față de aprovizionarea cu energie rusească este primordială pentru Germania, chiar dacă acest lucru înseamnă să facă presiuni pentru soluții alternative considerate anterior ”nerealiste”. Habeck a adăugat că cea mai mare economie europeană a redus ponderea importurilor de energie rusească de la 35% la 12% pentru petrol, de la 50% la 8% pentru cărbune și de la 55% la 35% pentru gazele naturale.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Hai leprelor, lăsați Rusia să moară !

    • Cred vrei sa spui: lăsați Germania să moară. Nu știu cum o sa moara Rusia că o să cumpere germanii gaz de șist lichefiat de la americani dar, sigur economia germană va avea nevoie de subvenții importante ca să fie competitivă că deh, nici salariile germanilor nu sunt de neglijat.

  2. Nemtii se lauda cat de taampitzi au fost dar cat de destepti au sa devina 🤣

  3. Asta înseamnă să poți lua măsuri rapide, nu ca ai noștri care se cooiesc de ani de zile să termine o centrală electrică pe gaze ajunsă acum 2 ani la 90 %, sau să termine infrastructura de extragere gaze din jud. Buzău, sau să scoată odata legea aia cu exploatarea onshore și offshore, etc….

  4. Ăștia de la G4 nu au decât o singură poza cu buteliile astea care ar trebui sa fie cu miile și tot mint cu gazul lichefiat Care gaz lichefiat? Gazul de șist american costa astronomic și nici nu au destul. Germania trebuie să-și închidă o parte din economie ca sa le facă pe plac americanilor.

  5. Si dupa ce au facut tot ce au putut sa inchida Nord-stream 2…acum vor face gnl… Gpl si alte gaze lichefiate…. Nu sunt trol si nici nu tin eu cu orcine dar e vizibil ca asta nu prea tine cu gazul lichefiat in raport cu gazul ieftin pe conducta… Mai ales ca este gata…

  6. Cred că ați încurcat statele. Vreți să spuneți că Germania este sub presiunea SUA sa renunțe la gaze rusești, că Ucraina nu prea vad cum ar putea pune presiune pe Germania. Adică ce poate să facă Ucraina? Să refuze ajutorul militar dat de Germania?