G4Media.ro

Germania: 194 de decese într-o singură zi: „Este pandemia celor nevaccinați” /…

Germania: 194 de decese într-o singură zi: „Este pandemia celor nevaccinați” / 66,8% din populația Germaniei a finalizat procesul de vaccinare

Noile infecții cu SARS CoV-2 depășesc 20.000 în Germania, iar  ministrul Sănătăţii, Jehn Spahn, trage un nou semnal de alarmă, anunțând că este posibilă revenirea la unele măsuri de securitate sanitară, care înseamnă inclusiv închiderea unor spaţii publice, relatează Corriere della Sera.

„Al patrulea val al pandemiei este deja în derulare cu toată forța lui. Acum este pandemia celor nevaccinați”, a anunțat ministrul german. El consideră că ritmul în care populația se vaccinează cu cea de-a treia doză, „nu este suficient pentru a opri acest val”.
Ministrul german al Sănătăți a invitat landurile să intensifice campania de vaccinare, tot prin recurgerea la soluții de urgență care implică mai mulți medici generaliști.

Potrivit Institutului Robert Koch, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 20.400 de noi infecții, dublu față de ziua precedentă, când însă zilele libere au contat foarte mult și, prin urmare, au fost efectuate mai puține teste.

Au fost 194 de decese, ducând numărul total al deceselor de la începutul pandemiei la peste 96.000. Incidența, adică numărul de persoane infectate la 100.000 de persoane pe parcursul a șapte zile, este de 146,6, cu mult peste pragul de avertizare stabilit la 50 de noi infecții.

Celălalt indice de control, care măsoară presiunea asupra sistemului de sănătate, a depășit și el pragul de avertizare, pe care Institutul Robert Koch l-a stabilit la 3,3 noi internați la 100.000 de locuitori, în șapte zile. Deși nu există date oficiale, Süddeutsche Zeitung estimează că în acest moment incidența spitalului fluctuează între 5,5 și 6,9 pacienți noi.

„Sunt cifre înspăimântătoare, dacă nu facem efort să-l oprim, acest al patrulea val va face mult rău”, a avertizat șeful Institutului, Lothar Wieler, potrivit căruia instrumentele pentru a-l opri sunt acolo, „nu există nici un motiv să nu te vaccinezi”.

În prezent, 55,6 milioane de germani, sau 66,8% din populație, au finalizat procesul de vaccinare, în timp ce 57,8 milioane (69,5%) au primit cel puțin o doză.

Dar statistica ascunde o situație îngrijorătoare neregulată, care oscilează între 81,2% procent de vaccinare în Bremen și doar 59% în Saxonia. Între timp, 2,2 milioane de oameni au primit deja a treia doză.

Motivul noului val, potrivit lui Wieler, se datorează atât faptului că nu există suficienți oameni vaccinați, cât și slăbiciunii măsurilor în vigoare pentru prevenirea infecțiilor, precum folosirea măștilor, a testelor și a permiselor verzi.

În apelul adresat landurilor, care în Germania au competență exclusivă în materie de sănătate chiar și în situații de urgență, ministrul Spahn a cerut să lanseze o campanie de informare pe scară largă pentru a treia doză, al cărei ritm lâncezește, în ciuda faptului că statele federale și-au asumat în urmă cu trei luni pentru a oferi posibilitatea unei a treia doze celor de peste 60 de ani.

Pentru a avea un termen de comparație între Germania și restul Europei, doar Marea Britanie are o situație mai proastă în Europa de Vest (39.000 de cazuri zilnice și peste 200 de decese, dar în scădere pentru câteva zile).

Franța înregistrează o medie săptămânală de mai puțin de 20 de decese și 5.500 de infecții zilnice, Spania are până la 2.500 de noi infecții și puțin peste 20 de decese.

Îngrijorătoare este și situația din Austria, care în ciuda unei populații de 11 milioane de locuitori are peste 5.000 de infecții zilnice (la fel ca în Franța). Aici guvernul s-a temut de posibilitatea unor noi blocări, dar destinate doar celor nevaccinați.

Pandemia a intrat într-o fază crucială în multe țări europene: OMS raportează că Bătrânul Continent este singura regiune din lume în care contagiunea este în creștere. Cazurile au crescut pentru a cincea săptămână consecutiv.

În raportul săptămânal, ONU a spus că noile cazuri au crescut cu 6% în Europa, față de 18% în săptămâna precedentă.

În celelalte regiuni, numărul a scăzut sau a rămas constant. Cele mai marcate scăderi sunt în Orientul Mijlociu (-12%), Asia de Sud-Est si Africa (-9%).

La nivel global, au existat 3 milioane de noi infecții.

Decesele cauzate de Covid-19 au crescut la nivel global cu 8%, cele mai mari cifre fiind în Asia de Sud-Est (+50%).

Rata de infectare din Europa este cea mai mare din lume: 192 de cazuri la 100 de mii de oameni. Urmează America, cu 72 de cazuri la 100.000 de oameni.

Sursa: pixabay.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Se pare că din toamnă este nevoie de vaccinul specific anti- Omicron. Probabil din acesta au achiziționat.
    Sunt convins că Rafila nici prin planuri nu are să aducă așa ceva in România întrucât stie el de la Simion că nu ne trebuie! Vrea să ne apere de solzi!

  2. Unde-i câtzu să cumpere jde milioane.
    Si la noi trebuie multe să mai scapam de p@@@@i.
    Bifez și doza 9.