G4Media.ro

GCS: La Suceava sunt 638 de persoane infectate cu noul coronavirus

GCS: La Suceava sunt 638 de persoane infectate cu noul coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, până marți seara, la Suceava s-au înregistrat 638 de cazuri de infecție cu coronavirus. La nivelul întregii țări, au fost raportate 2.245 de cazuri, raportarea fiind făcută marți la prânz, ceea ce înseamnă că circa 20% dintre persoanele care s-au îmbolnăvit sunt din focarul din Suceava.

Încă șase decese au fost raportate marți de la Spitalul județean Suceava. Pacienții au murit începând din 25 martie. Astfel, numărul total al victimelor făcute de coronavirus în România a ajuns la 82. Cazurile 73-78 au fost înregistrate la Suceava:

73. Bărbat, 62 ani, jud Suceava, recoltat în 25.03.2020, confirmat în 31.03.2020, decedat in 25.03.2020.

74. Femeie, 69 ani, jud. Suceava, recoltat în 25.03.2020, confirmat în 31.03.2020, decedat în 27.03.2020.

75. Bărbat, 68 ani, jud. Suceava, recoltat în 25.03.2020, confirmat în 31.03.2020, decedat in 28.03.2020.

76. Bărbat, 57 ani, jud. Suceava, recoltat in 26.03.2020, confirmat in 28.03.2020, decedat in 30.03.2020.

77. Femeie, 82 ani, jud. Suceava, recoltat în 26.03.2020, confirmat in 28.03.2020, decedat în 30.03.2020.

78. Femeie, 64 ani, jud. Suceava, recoltat in 26.03.2020, confirmat in 31.03.2020, decedat in 26.03.2020.

Decesele sunt la pacienti internați în Secția medicală (decesele 73,75,76,77) si gastroenterologie (decesele 74 si 78) a SJU Suceava.

Foto: Spitalul Județean din Suceava/ suceavanews.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

28 comentarii

 1. Orice incompetenta a sistemului va fi masumalizata prin Covid19. Never mind!

 2. 638 de cazuri – la care li s-a facut tamponul. Ceilati care umbla ca di zombi infectând populatia cu Sau farà stirea lor, e ajung in ultimul Moment la spital câti sunt?????

 3. Auziți! Voi, Grupul lui Pește prăjit, nu ne faceți mai bine o lista cu spitalele neînchise in care nu exista niciun cadru medical confirmat cu covid-19 ??
  E mai scurta lista și în câteva zile va avea câteva rânduri la ritmul în care ați gestionar situația.

  Ne-am saturat de incompetenți, de populiști, de proști, de spagari, de piloși, de corupți și de tot ce înseamnă management in instituțiile publice din România.
  Ați mers prea departe. Vă bateți joc de noi și mai aveți tupeul sa ne spuneți că „e bine, suntem pregătiți”…poate să ne omorâți pe toți, neisprăviților!

  • @A_n_c_a,
   Câtă lamentație de prost gust! Află că România stă chiar bine în controlarea epidemiei. Compară cu alte țări în situații asemănătoare. S-au luat măsuri la timp și s-au luat bine.
   Da, la Suceava, n-a fost bine, din vina unor responsabili. Au murit niște oameni care nu trebuiau să moară. Dar situația nu e prăpăstioasă. Suceava se aplica și se aplică ca peste tot restricționări și distanțare socială. Focarul, „focul” poate fi controlat.
   Dar hai să nu generalizăm!! Hai să nu trecem cu vederea eforturile mari care sunt făcute de foarte foarte mulți oameni din toate categoriile. România stă bine.

  • @eu Esti un bou. Media tarii noastre e peste cea internationala. Unde cea internationala e de 2%, noi suntem cu 50% peste

  • Dascal,

   Am zis să nu generalizăm. Situația din Suceava e specific Sucevei nu României. O pătrime din cazurile RO sunt din spitalul din Suceava. Infectarea bolnavilor de acolo a produs o rată mare de mortalitate acolo. Dar RO nu este un spital mare plin de bolnavi. Deci nu generaliza.
   Un indicator care mie mi s-ar părea util este rata vindecărilor per cazuri confirmate. Asta ar arăta cumva gradul de accelerare al infectărilor. Cu cât rata asta e mai mare cu atât evoluția a fost mai lentă de vreme ce mai mulți au apucat să se vindece. Dar e necesar ca comparațiile să se facă luând în calcul același nivel de cazuri confirmate pentru a putea surprinde evoluția până la același punct.
   Exemple:
   Romania : 220 vindecați la 2245 total confirmați, deci vreo 10% rata vindecaților la momentul 2200 confirmați.
   Polonia: 7/2311 deci 0,3% care ar sugera o rată accelerată de infectare pentru că bolnavii n-au apucat să se vindece încă. Dar eu nu cred datele astea și cred că polonezii au mult mai mulți vindecați…
   Japonia: 424/1953 adică 22%. Deci ei ar fi avut o evoluție semnificativ mai lentă decât RO.
   Rusia: 121/2337 adică 5%, mai accelerat decât RO.
   Luxemburg: 80/2178, adică 3.7%, mai accelerat decât RO
   Ecuador: 54/2240, adică 2.4% deci mai rău decât în RO….

   Datele de aici:
   https://coronavirus.jhu.edu/map.html

   Dacă urmărești topul acela din stânga hărții o să vezi că RO tinde mai degrabă să fie depășită de alte tări înspre vârf, decât să depășim noi pe alții. Deci la același număr de confirmați, tindem să stăm mai bine decât alții ca tendință de creștere (ceva mai lent pentru noi). Deci stăm bine!

  • Poate ar merge și invers: la același număr de vindecați să comparăm total confirmați:
   RO 220 vindecați, 2245 confirmați
   Israel: 224 la 5358
   Iceland: 198 la 1135; da, frumos!
   UK: 179 la 25500; dezastru! foarte accelerat! urmare a strategiei lor inițiale: imunizare colectivă

   RO stă bine.

  • Eu-le, cum sta mai Ro „bine in controlarea coronavirusului”?
   -la 31 de cazuri in Ați ieri dimineață nu făcea fata. -medicii nu au echipamente, acesta este motivul demisiilor
   -avem 300 de medici infectați, când sunt 2100 de persoane total contaminate (asta înseamnă 15% din totalul îmbolnăvirilor reprezintă personal medical…suntem unici)
   -medicii neatestați solicita pe toate canalele de stiri sa fie testați
   -nou avem puține cazuri pt că s-au făcut puține teste comparative cu țările occidentale
   -la noi, un internat cu diabet, moare un spital pt că ia Covid-19 in locul care ar trebui sa îl trateze
   – bolnavii din Suceava, Hunedoara primesc mâncare 1 data/zi și insuficienta

  • Încerci să-l convingi pe dascăl? Păi ăsta e troll dovedit al mafiei PRO-PSD ceea ce înseamnă că e ticălos, deci n-ai cum să vezi de la el decât postări cu fake-uri, diversiuni, manipulări, propagandă sau replici agresive. În plus, e incult și analfabet, nu înțelege ce citește și nu știe să scrie, pentru un ”bou” ca el e prea greu cu procentele, nu pricepe nimic.

  • Oricâte spume fac postaci mafiei PRO-PSD puși să repete într-una că e ”prăpăd”, orice om de bun simț și de bună credință vede ce e în jurul său și compară cu vede la alții.
   ”cum sta mai Ro „bine in controlarea coronavirusului”?” -mai bine ca alții, asta a spus omul și a demonstrat-o cu cifre nu cu bucăți de informație și interpretări tendențioase și generalizări ca de ex:
   ”- la 31 de cazuri in Ați ieri dimineață nu făcea fata. -medicii nu au echipamente, acesta este motivul demisiilor” – dacă n-ar fi harneală de trol, ar detalia ”nu făcea față” și ar spune câti medici ”nu au echipamente”, nu ar generaliza ca și cum toți și-ar da demisia
   ”-avem 300 de medici infectați, când sunt 2100 de persoane total contaminate” – așa și, de aicea rezultă că la noi sunt mai mulți contaminați, per ansanblu, decât în alte părți și că situația e mai rea sau ce?
   ”-medicii neatestați solicita pe toate canalele de stiri sa fie testați”- așa și, de aici rezultă că, per total și în general, stăm mai rău? că despre asta era vorba- păi dacă nu sunt teste suficiente, dar nu testează Sâr-muita prin blocuri? De ce nu țipă niciun trol că japița vrea să-și facă ea campanie electorală când pentru medici nu sunt teste?
   ”-nou avem puține cazuri pt că s-au făcut puține teste comparative cu țările occidentale” -cam câte s-au făcut, că așa, la generalități d-astea cu ”multe”, ”puține” se pricepe toată luema
   ”-la noi, un internat cu diabet, moare un spital pt că ia Covid-19 in locul care ar trebui sa îl trateze” -și cazul ăsta nefericit demonstrează că per ansamblu, situația e mai rea decât în alte părți și trebuie să vină mafia PRO-PSD să o rezolve nu? dar numai după ce e praf de tot, ca să invoce ”greaua moștenire”
   ”– bolnavii din Suceava, Hunedoara primesc mâncare 1 data/zi și insuficienta”- pe vremea mafiei PRO-PSD, când nu era covid, primeau mâncare suficientă?

  • A_n_c_a,

   Citește din nou îndemnul meu de mai sus la a nu generaliza.
   Din cei 300 de cadre medicale de care zici 200 sunt din spitalul din Suceava.
   Nici un medic din spitalele din linia întâi, acolo unde sunt duși pacienții covid-19 pentru tratament nu și-a dat demisia. Tu vorbești de cei din spitalele de suport care au dat biri cu fugiți doar când au fost anunțați vor va urma ca în viitor când spitalele din linia întâi se umplu să preia de ele pacienții cu forme ușoare. Cadrele medicale de care zici au reacționat irațional și din frică, inainte să înteleagă exact cum stă situația. Dar, unii după ce au înțeles, și-au retras demisiile.
   Există un o procedură foarte clară și rațională pentru selecția celor care sunt testați, adaptată capacității existente astfel încât să-i cuprindă pe toți cei care au nevoie de testare. Nu câștigi nimic în plus dacă faci risipă. Capacitatea de testare a tot crescut, o dată cu (aș zice în ritm cu) evoluția epidemiei (la început s-a testat mai puțin, acum se testează mai mult).

 4. 638 cazuri depistate in urma tamponului ,Dar toti ceilalti zombi care circula si contagiaza societatea ,care este numarul lor????? Ce propuneri a facut Iohannis pentru depistarea tuturor zombilor??????

  • Pana aici! Radem, glumim, dar nu ne atingem de presedintele vietii, ales democratic de crema intelighentiei romanesti. Stiu, cu oricine altcineva (cu Paleologu, de ex.) era muuult mai rau.

  • Vorbești de zombii din Cluj prezentați de mai demult la TV? Prin noiembrie 2019, nu 2010.

  • Ministrul Sănătății a estimat că acei zombii de care zici sunt în număr de 1000, și reprezintă contacți ai cadrelor medicale și ai pacienților cu coronavirus. Ca de fiecare dată, acești contacți primesc ordin să intre în auto-izolare, și se fac teste în limita posibilităților. Iar societatea care ar putea fi infectată aplică deja de câteva săptămâni restricțiile și regulile de distanțare socială, nu?

  • @eu, datele nu sunt reale. Singurul merit a lui Arafat e cum sa arate bine datele, adică sa le taie cu foarfecă. A și sa trateze cu mult dispreț pe medici…

  • Și care ”sunt datele reale” sau vorbim așa, ca să ne aflăm în semaă și să dăm apă la moară trolilor care slujesc mafia PRO-PSD care mor de grija securiștilor interlopi, că nu vor mai fi ”alesi democratic” la toamnă?

 5. Daca peste cateva luni, cand sper ca vom fi mai bine, vom avea vointa si stiinta de a face o analiza cu cine, ce si cand am facut , ma tem ca cei mai multi vor fi murit de cancer, infarct, ocluzii, peritonite, infectii bacteriene si nu de covid19. Oamenii care s-ar trata de cele de mai sus vor fi curand lipsiti de o asistenta medicala cat de cat normala fiindca toti privim intro singura directie.

 6. COMUNICAT:
  La ora actuală, toţi factorii de răspundere, la nivel local şi central, cooperează strâns pentru ca ilegalităţile comise în cazurile PNL -> FLUTUR&CHIŢAC&CHIRIŢĂ să fie compensate cu cele din cazul PSD -> PINTEA, spre pacea şi prosperitatea părţilor.

  • Dar celelalte ilegalități ale mafiei PRO-PSD cu ce sunt ”compensate”? Sau singurii care fac ”pace și prosperitate” sunt Flutur, Chițac și Chirică iar ulltimul ”face” mai nou de când nu mai e în mafia securistă, înainte nu se punea, nu?

 7. Parca se invoca motivele la divort.Pentru o singura relatie extraconjugala a sotului/sotiei,se rupe casnicia,indiferent de lucrurile pozitive ce i se pot atribui acestuia/acesteia.Nu se mai numara nasterile si operatiile reusite din spitalele romanesti.Se insiruie doar mortile!

 8. Moldovenii au ce au votat. Să fie sănătoşi, să voteze mai bine data viitoare. Dacă supravieţuiesc.

  Avem puterea de a schimba aceste lucruri. Trebuie doar să votăm cu oameni cinstiţi.

  • Moldovenii mai de la sud au rămas fără țigări la bucată. Când se ridică embargoul de la SV? Nu de alta, dar filiera ucraineană nu e lăsată în pace…nu poate să tranziteze Carpații din Bucovina.
   😀

 9. astia de la suceava au crezut ca coruptia nu ucide la ei la suceava
  uite ca ucide , nu numa la bucuresti
  chiar si in aceaasta criza au facut acte de coruptie
  au sarit oameni peste rand sa se testeze de covid pilosi iar doctori si asistentele au fost sariti si testati prea tarziu
  asa ii in tara unde domneste coruptia dar continuuam sai votam pentru o marire de pensie
  si uite ca d-zeu ii pedepseste pe acesti pensionari care voteaza cu corupti caci pensionari sant cei mai afectati de acest virus

 10. Este momentul perfect pentru studiu de caz la Suceava, cu teste in masa.
  Dar cine sa le faca si cu ce? Ca GCS= Gaina Cocotata pe Stalp este neputincioasa.