G4Media.ro

Gazprom Neft şi-a reorganizat structura de conducere pentru a-şi îmbunătăţi guvernanţa

Foto: Dreamstime

Gazprom Neft şi-a reorganizat structura de conducere pentru a-şi îmbunătăţi guvernanţa

Gazprom Neft, divizia pentru petrol a gigantului energetic rus Gazprom, şi-a revizuit structura de management pentru a-şi îmbunătăţi guvernanţa, au informat vineri cotidianul Vedomosti, conform News.ro.

De asemenea, Vadim Iakovlev, care era responsabil de unitatea de producţie şi explorare, a părăsit compania, deoarece Gazprom a luat măsuri pentru a-şi consolida controlul asupra Gazprom Neft, care este al treilea mare producător de petrol din Rusia.

Anton Dzaliabov, care s-a alăturat companiei în august ca director general adjunct şi inginer şef, va prelua funcţia lui Iakovlev, potrivit ziarului. Acesta are o experienţă de lucru la Gazprom.

O sursă apropiată lui Iakovlev a confirmat plecarea acestuia. El a supravegheat o dublare spectaculoasă a producţiei de hidrocarburi a Gazprom Neft, la 100 de milioane de tone pe an, şi începerea producţiei la primul zăcământ petrolier arctic offshore din Rusia, Prirazlomnoie.

Iakovlev a lucrat la Gazprom Neft timp de 17 ani, 12 dintre ei fiind responsabil de producţia şi explorarea.

Gazprom Neft nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Gazprom Neft s-a descurcat mai bine decât proprietarul său, Gazprom, cea mai mare companie de gaze naturale din lume după producţie şi rezerve, ale cărei câştiguri au scăzut pe măsură ce vânzările sale către Europa s-au redus pe fondul tensiunilor politice din Ucraina.

În noiembrie, capitalizarea bursieră a Gazprom a scăzut sub cea a Gazprom Neft, pe fondul preţului ridicat al petrolului şi după anunţul referitor la dividende al diviziei.

Gazprom a cumpărat Gazprom Neft, care se numea atunci Sibneft, pentru peste 13 miliarde de dolari, de la magnatul Roman Abramovici, în 2005.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...