G4Media.ro

Gabriela Firea o acuză pe soprana Angela Gheorghiu că i-ar fi cerut…

Gabriela Firea o acuză pe soprana Angela Gheorghiu că i-ar fi cerut să intervină pe lângă ANAF pentru ştergerea unor datorii

Gabriela Firea o acuză pe soprana Angela Gheorghiu că ar fi condiționat anul trecut acceptarea titlului de cetățean de onoare de intervenția primarului pe lângă ANAF pentru ștergerea unor datorii. Într-un comunicat de presă, Firea spune că ”nu a dat curs acestei solicitări, neavând calitatea legală de a soluţiona astfel de probleme”.

Reamintim că Angela Gheorghiu a scris luni seară într-o postare pe Facebook că a refuzat cheia și titlul de cetățean de onoare oferite de primarul Gabriela Firea în două ocazii în 2017. ”Am simtit atunci ca munca si notorietatea mea vor fi instrumentalizate de catre dumneavoastra si de aceea am refuzat”, scrie soprana pe Facebook.

Comunicatul oficial al Gabrielei Firea:

În legătură cu informaţiile apărute în presă, care citează afirmaţiile făcute de marea soprană Angela Gheorghiu, legate de distincţiile care i-au fost acordate, Primăria Municipiului Bucureşti face următoarele precizări:

La propunerea Primarului General şi prin votul consilierilor generali, doamna Angela Gheorghiu a primit titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti în dată de 11 septembrie 2017, în semn de apreciere şi recunoştinţa pentru promovarea Bucureştiului şi a României în lume.

Doamna Gheorghiu nu doar că a acceptat această înaltă distincţie, dar a şi mulţumit Primarului General şi Consiliului General pentru aceasta.

În dată de 15 septembrie 2017, cu ocazia Zilelor Bucureştiului, soprana Angela Gheorghiu a concertat în Piaţa Constituţiei din Capitală. Onorariul plătit de Primăria Municipiului Bucureşti prin Arcub, pentru concertul susţinut de soprană Angela Gheorghiu a fost de 144.906 euro, inclusiv TVA.

Referitor la ceremonia de acordare a titltului de cetăţean de onoare şi a Cheii Oraşului Bucureşti, la solicitarea expresă a artistei, s-a convenit ca evenimentul să aibă loc pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au făcut toate demersurile pentru organizarea acestui eveniment, la Palatul Regal, la data solicitată de doamna Angela Gheorghiu. Cu o seară înainte de eveniment, soprană a anunţat prin e-mail că nu mai poate participa la ceremonie „din motive personale”, condiţionând participarea de soluţionarea unor probleme fiscale. Concret, artista a solicitat primarului general să intervină pe lângă Direcţia de Impozite şi Taxe sector 2, sau ANAF, pentru ştergerea unor datorii pe care aceasta le are, datorii reprezentând impozite şi taxe neplătite. Primarul Capitalei nu a dat curs acestei solicitări, neavând calitatea legală de a soluţiona astfel de probleme.

Reamintim faptul că Primăria Municipiului Bucureşti a fost şi rămâne deschisă colaborărilor cu artişti apreciaţi de publicul roman şi internaţional şi care înţeleg să respecte, la rândul lor, instituţiile statului român, dar şi pe cetăţenii acestui oraş.

Foto: Gabriela Firea și Angela Gheorghiu (sursa: pagina de FB Gabriela Firea)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

20 comentarii

 1. Soprana a cerut sa se intervina la ANAF pentru ea? Serios? Nu o fi oare ca Madam i-a propus acest lucru si soprana a refuzat?
  Realitate paralela…

 2. Minciuni marca PSD. Vedeti ca soprana va va da in judecata!

 3. Aceste acuzatii trebuie sa fie acoperite de dovezi, altfel sunt doar calomnii…

 4. Greu de crezut ca d-na Gheorghiu ar fi cerut, prin intermediul unui mail, stergerea datoriilor…. E o acuzatie grava. Daca Fiirea nu are dovezi pt ceea ce sustine, intra in bucluc. Dar nu-i nimic, o scoate partidul „pt ca poate”.

 5. Tare mult as vrea sa stiu si cu ce suma o platea masculul Alfa al Haitei de manipulatori mercenari de la A3 atunci cand aparea in emisiunile lui. Stia ca are de a face cu un manipulator de inalta clasa, maestru in spalarea de creiere?

 6. N-o credeam pe Firea asa proasta! Adica ea chiar are pretentia sa creada cineva ca Gheorghiu i-ar fi dat ocazia Firutzei s-o demaste?! Cu atat mai mult cu cat exista si un inscris (email) pe tema asta?! Sper ca Gheorghiu s-o dea in judecata si sa-i ceara despagubiri care s-o ruineze iar Firea sa fie obligata sa faca public acest email. S-ar putea sa fi facut o mare greseala tzoapa de Voluntari.
  Ce ma mira si mai tare este cum o asemenea prostanaca este primarul capitalei!!

 7. Asta e primar?! Ce gest incalificabil! Ce comportament de tzatza! Ce ati facut DRAGI bucuresteni? Pe cine ati votat?
  Si daca dna Gheorghiu a primit totusi titlul de cetatean de onoare al orasului, nu beneficiaza de scutiri de taxe si impozite?

 8. Din comunicat se înțelege că solicitarea a fost făcută pe mail. De ce nu-l publică dacă este așa?
  Se spune acolo așa:
  „Cu o seară înainte de eveniment, soprană a anunţat prin e-mail că nu mai poate participa la ceremonie “din motive personale”, condiţionând participarea de soluţionarea unor probleme fiscale”
  Bănuiesc că nu a anunțat prin mail cu o seară înainte că nu mai poate participa și apoi a sunat să pună condiții. Pentru că ar fi absurd 🙂
  Așadar, logic, ar trebui să existe un mail care să conțină și acea condiționare. Există? Dacă da, făcut public i-ar da dreptate doamnei Firea, dar dacă nu există, e o afirmație jignitoare la adresa doamnei Gheorghiu, făcută fără nici cea mai mică dovadă.

 9. de ce doamna Firea nu a depus un denunț la DNA?
  m-am săturat de isteria doamnei Firea.

 10. Pomaaaanăăăăăă!

 11. 100.000 de euro? A cântat cu Jay-z?

 12. Greu de crezut ca o persoana pe care o platesti 150 000 Euro / ora se compromite in fata primaritei si sa-i ceara sa anuleze niscaiva impozite!
  VREM DOVEZI SI CIFRE DOAMNA FIREA!!! Altfel se numeste CALOMNIE!

 13. A se citi raspunsul Angelei Gheorghiu la lipsa de eleganta a Gabrielei Firea:
  https://www.facebook.com/angelagheorghiuofficial/?fref=mentions

 14. O tara de nebuni!
  Tara soparlelor.
  Nimic nu mai e la locul lui.
  Sper sa ne salveze diaspora in august, pentru ca ce a ramas in tara e vai si amar!

 15. Sunt curios daca „duamna” primar a cautat-o intai pe liste de datornici, ca sa nu isi raceasca gura degeaba …..
  Oricum, ma asteptam ca in mintea ei sa se auda un ecou care sa o indemne la asa ceva, dar apoi mi-am amintit ca in vid nu se porpaga mai nimic.

 16. Saraca, Gabi Firea, ce-a fost si ce-a ajuns!

 17. Ar trebui sa se autosesizeze procuratura. Tainuirea unei infractiuni nu este o infractiune?