G4Media.ro

Gabriela Firea, după condamnarea României la CEDO pentru că nu a tratat…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Gabriela Firea, după condamnarea României la CEDO pentru că nu a tratat cu atenţie plângerile unei angajate care a fost hărţuită repetat de şeful ei: ”Simt revoltă de fiecare dată când se râde de femeile care spun că şefii lor au un comportament nepotrivit”

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, afirmă joi, după condamnarea României la CEDO pentru că nu a tratat cu atenţie plângerile unei angajate care a fost hărţuită repetat de şeful ei, că hărţuirea sexuală este o faptă penală şi trebuie anchetată ca atare, iar verdictul dat la Strasbourg este un precedent important pentru toate cazurile de hărţuire sexuală din România, dar şi din Europa, informează News.ro.

În urma acestui caz, statul român trebuie să-i plătească femeii daune de 7.500 de euro.

”Hărţuirea sexuală la locul de muncă este o realitate! Femeile care reclamă astfel de fapte trebuie ascultate, înţelese şi luate în seamă. Simt revoltă de fiecare dată când se râde de femeile care spun că şefii lor au un comportament nepotrivit. Hărţuirea sexuală este o faptă penală şi trebuie anchetată ca atare. Din păcate, în urmă cu două zile, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat România pentru că nu a tratat cu atenţie plângerile unei angajate care a fost hărţuită repetat de şeful ei”, spune Gabriela Firea pe Facebook.

Ministrul Familiei precizează că acest caz judecat la CEDO este unul recent.

”O doamnă care lucra ca femeie de serviciu într-o gară din judeţul Timiş a reclamat hărţuiri repetate din partea şefului gării respective. Cazul a fost anchetat de către procurori, dar a fost clasat definitiv după trei ani pentru că anchetatorii au concluzionat că a agresorul a hărţuit femeia, dar nu a pus-o într-o situaţie umilitoare sau a intimidat-o, aşa cum prevede Codul Penal”, spune Firea.

Ea precizează că judecătorii CEDO îi arată, însă, cu degetul pe anchetatori, iar statul român trebuie să-i plătească femeii daune de 7.500 de euro.

”Judecătorii spun, în decizia fără precedent, că procurorii nu au luat în calcul probele şi au existat vicii de procedură. Este pentru prima dată când CEDO consideră că hărţuirea sexuală ţine de viaţa privată şi aduce atingere integrităţii morale şi fizice a unei persoane”, mai afirmă Firea.

Ministrul spune că ”verdictul dat la Strasbourg este un precedent important pentru toate cazurile de hărţuire sexuală din România, dar şi din Europa”.

”O să spun mereu, femeia este egală bărbatului, are aceleaşi drepturi şi aceleaşi obligaţii. O femeie care reclamă un caz de hărţuire sexuală trebuie tratată cu demnitate. Ministerul Familiei, prin Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, în parteneriat cu Asociaţia TRANSCENA, Asociaţia ANAIS, Centrul FILIA şi Asociaţia GRADO implementează, începând cu luna decembrie 2021, proiectul VioGen – RoJust. Sunt organizate cursuri de formare pentru aproximativ 900 de poliţişti, judecători, procurori şi avocaţi, pentru a veni în sprijinul şi pentru a înţelege mai bine suferinţele victimelor violenţei domestice şi de gen. Ne dorim schimbarea mentalităţilor!”, mai scrie ministrul Familiei pe Facebook.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. Mda, nu te revoltai cand biliotecara era pe sub birou la varan?

  • Nu era deranjată când Dăncilă era batjocorită de întreg PSD-ul.

 2. Stie si ea săraca cât a tras cu Varanul, empatizeaza, dar mai bine cu sârma-n intestine si cu banul furat in conturi! 😏

 3. Dar despre abuzurilor comise de Firea cand era primar asupra angajatilor barbati, cand se vorbeste la CEDO?

 4. Nicio zi fara o nonstire cu firea. Nu prea ne mai intereseaza ce zice acest cadavru politic. Miroase de la o posta a articole platite

 5. Lobby-ul pentru doamna Fifi este deja plictisitor. Nu zice nimic cu adevărat, dar părerea ei este zilnic nelipsita din presa, asupra oricărui subiect.

 6. Constat cu tristete ca si acest site s-a schimbat in rau. Zilnic stiri cu fierea.
  Il urmaream zilnic considerandu-l impartial si critic.

  Tocmai G4 sa ii faca reclama acestui personaj de trista amintire…urat, foarte urat!

 7. ai sustinut legile pro infractori si de amnistiere a banditilor… n e s i m t i t o‼️‼️‼️‼️‼️

 8. ai sustinut legile pro infractori si de amnistiere a b a n d i t i l o r … n e s i m t i t o‼️‼️‼️‼️‼️

 9. Simt revoltă de fiecare dată când deschide proasta gura.

 10. Pe mine mă cuprinde o revoltă când îmi amintesc că ți-ai tras minister cu ajutorul PSD și mănânci banii din buget făcând nimic, ba chiar pot spune că mă cuprinde chiar o greață când te văd. G4 o rugăminte prezentați comentariile doamnei să vadă ce „lăudată” este de cititori.

 11. Aceasta sirma nu ma reprezinta! Religia ei e hotia banului!

 12. Am mai spus, Firea se potriveste muuult mai bine ca ministru al familiei decat ca primar.

 13. Ministreasa Nimicului, Fi rea, regina voucherelor, vezi, d-aia a angajat o armată de patachine semialfabetizate plătite baban din banii publici la Ministerul Nimicului, o doare de discriminarea femeilor. In sârmă .
  Asta, minirelufenechiudeputat Muraru si Danciuca plagiatorul emit toată ziulica comunicate corecte, în timp ce fac tot felul de dracovenii la umbra lor.

 14. Vai, cata sensibilitate… inutila..
  FACETI ce trebuie ca fenomenul sa fie incet-incet stopat, bagati-i la puscarie pe cei violenti cu femeile!
  La puscarie, fara drept de eliberare conditionata, sa se invete minte!

 15. Da’noi,cei 19 milioane(bine,12, că 7 milioane sint mâncătorii din mâna dreaptă (cu care se sterge la cwr)a Usl ului,cum ne simțim când vedem si ascultăm jigodiile de politichii ??