G4Media.ro

Furtuna Darcy paralizează Olanda: Cod roșu în toată țara, în timp ce…

Furtuna Darcy paralizează Olanda: Cod roșu în toată țara, în timp ce oamenii speră să înghețe canalele ca să patineze

Autoritățile au declarat cod roșu în întreaga țară după ce Olanda a fost lovită de cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimul deceniu, transmite The Guardian.

Furtuna Darcy a așternut un strat consistent de zăpadă și a adus vânturi de până la 90 km pe oră.

„Este prima furtună de zăpadă după o lungă perioadă: ultima a avut loc în ianuarie 2010”, au anunțat siteurile specializate în prognoze meteo.

Mai multe zboruri au fost amânate sau anulate pe aeroportul din Amsterdam, în timp ce în sudul țării, pe aeroportul din Eindhoven, a fost suspendată toată activitatea. Toate trenurile au fost anulate, inclusiv liniile internaționale cu Germania. De asemenea, și tramvaiele au fost oprite.

Din cauza condițiilor meteo, autoritățile au închis toate centrele de testare pentru coronavirus pentru câteva zile.

Deoarece sunt așteptate până la 10 zile cu temperaturi sub zero grade, olandezii, cunoscuți pentru pasiunea lor pentru patinaj, speră ca toate canalele să înghețe.

Totodată, olandezii speră să organizeze un maraton de patinaj de 200 de kilometri, prin 11 orașe, numit Elfstedentocht, care ar putea avea loc pentru prima dată după 1997.

Premierul Mark Rutte a declarat că patinajul va fi permis dacă canalele vor îngheța pentru prima dată după 2018, dar a avertizat lumea să păstreze distanțarea și să aibă grijă să nu cadă, pentru a nu ajunge în spitalele deja suprasolicitate de pandemie.

Și în țările vecine, Germania și Belgia, a căzut un strat consistent de zăpadă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter