G4Media.ro

Fratele judecătorului iranian decedat în România: Dimensiunile corpului care ne-a fost arătat…

Fratele judecătorului iranian decedat în România: Dimensiunile corpului care ne-a fost arătat nu se potriveau cu cele ale fratelui meu

Fratele judecătorului iranian care a murit în România în condiții suspecte afirmă că familia nu i-a putut identifica bine cadavrul recent ajuns în Iran, transmite Radio Farda. Și publicația Haberler îl citează pe unul dintre frații lui Mansouri care ar fi declarat presei iraniene că trupul neînsuflețit a fost arătat familiei pentru identificare însă nu i-a fost predat acesteia, după cum anunțau autoritățile din Iran.

Referitor la identificarea trupului neînsuflețit, fratele lui Mansouri a declarat: “Ne-au arătat trupul însă fața era de nerecunoscut. Dimensiunile corpului care ne-a fost arătat nu se potriveau cu cele ale fratelui meu”. Din acest motiv, familia lui Mansouri a spus că nu poate identifica trupul nici măcar în proporție de 50% și că așteaptă rezultatele testelor de la medicină legală.

Potrivit Radio Farda, judecătorul Gholamreza Mansouri, căutat în Iran pentru implicarea sa într-un mare caz de corupție, a fugit din țară anul trecut. În luna iunie, s-a descoperit că el se afla în Europa, respectiv, în Germania.

Atât guvernul iranian, cât și organizațiile pentru drepturile omului au cerut arestarea sa. Iranul îi cerea extrădarea, iar militanții pentru drepturile omului cereau ca el să fie judecat în Europa pentru fapte comise în perioada când fusese judecător, în special cu privire la judecarea sumară a unor jurnaliști.

Pe la mijlocul lunii iunie, el a apărut în România, unde poliția l-a arestat. În timp ce își aștepta audierea pe tema extrădării, el fost găsit mort într-un hotel, iar deocamdată nu se știe dacă prăbușrea sa de la un etaj, în urma căreia și-a găsit moartea, a fost accident, sinucidere sau asasinat.

În prezent, fratele său afirmă că, în ultimele săptămâni, familia a vizitat de două ori morga ca să identifice cadavrul, dar, după aspectul fizic, membrii familiei nu au putut recunoaște cu exactitate cadavrul, astfel încât nu au putut preciza că decedatul era judecătorul Mansouri. Fratele ar mai fi spus că familia nu i-a putut identifica fața, iar proporțiile corpului păreau să nu corespundă.

În numeroasele sale relatări din ultimele săptămâni cu privire la acest caz, presa iraniană nu a precizat numele fratelui. El a fost citat de mai multe ori criticând guvernul român pentru lipsa de cooperare în acest ca și, susținând totodată că Mansouri a fost ‘asasinat’.

Deocamdată, Poliția Română nu a precizat dacă judecătorul s-a sinucis sau dacă a fost victima unui asasinat. Fratele său pretinde că judecătorul ar fi spus familiei că este îngrijorat în legătură cu siguranța lui și că ar putea fi asasinat.

Fratele a mai spus că guvernul ar fi luat probe ADN de la rude apropiate, iar familia așteaptă rezultatele.

Sursa: Radio Farda, un post al Administrației SUA în limba persană, similar cu Radio Europa Liberă/Radio Libertatea
Traducerea: Alexandru Danga/ Rador

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Cand ii fac autopsia, ii scot toate maruntiile, in saptiul ramas ii baga putin calt din canepa, si il stropesc cu mofina sa nu se strice cadavrul, eventual il si imbalsameaza-apoi il cos la loc.Din poze era cam plinut asa ca omul s-a subtiat substantial. după autospsie.Unde mai pui ca dupa moarte oasele se lungesc cu circa 5 cm.Dat fiind ritualul la muslmumanii siiti-ingropat in 24 de h-baiatul s-a schimbat, dar tot cu 10 fecioare sade in gradina lui Allah!

  2. Examen ADN??? Este posibil ca judecatorul iranian si-a cumparat moartea in România. Mort cu sufletul viu cu corpul sub o alta identitate…

  3. Proporțiile corpului se modifică nițel după ce cazi câteva etaje. E dificil să identifici un corp care seamănă cu o plasă de plastic după ce o golești de cumpărături, mai ales după o autopsie.

  4. Poate s-a panicat de anchetele SIIJ aplicate LCK sau Timmermans.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.