G4Media.ro

Franța se așteaptă la o producție mai mare de vin în 2020,…

Franța se așteaptă la o producție mai mare de vin în 2020, după scăderea de anul tercut/ Producătorii din regiunea Champagne au fost de acord să reducă cantitatea de struguri recoltată pentru a face faţă colapsului vânzărilor

Producţia de vin a Franţei va ajunge anul acesta la 45 milioane hectolitri, o creştere de 6% faţă de 2019, când producţia a fost afectată de condiţiile meteo nefavorabile, dar aproape de media înregistrată în ultimii cinci ani, a previzionat marţi Ministerul Agriculturii, transmite Reuters.

Recoltarea strugurilor a început devreme în majoritatea regiunilor viticole, recordul fiind înregistrat în Champagne, unde culesul a început la mijlocul lunii august.

„Asta se explică prin temperaturile înregistrate în această primăvară, care au fost printre cele mai ridicate din ultimii 120 de ani, şi prin iarna relativ blândă”, a apreciat Ministerul Agriculturii.

Producţia totală de vin în Champagne ar urma să fie mai ridicată decât în 2019, dar volumele de vin care au denumirea oficială de şampanie ar urma să scadă cu 21%, la 1,7 milioane hectolitri. Producătorii din regiunea Champagne au fost de acord să reducă cantitatea de struguri recoltată anul acesta pentru a face faţă colapsului vânzărilor, cauzat de criza provocată de pandemie.

În faimoasa regiune Bordeaux, producţia de vin ar urma să ajungă anul acesta aproape de nivelul de 5,4 milioane hectolitri înregistrat anul trecut, iar în regiunea Languedoc-Roussillon, producţia ar urma să crească cu 7%, la 13 milioane hectolitri.

În 2019, producţia de vin a Franţei a scăzut cu 15%, până la 41,9 milioane hectolitri. Printre cei mai mari producători de vin din lume se află Franţa, Italia şi Spania.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cum asa, au crestere economica si , in loc sa se laude si sa isi mareasca salariile , renunta la o parte din recolta? Poate pentru ca recolta mare ii afecteaza pe micii producatori , care raman cu marfa nevanduta. Iata ca nu este suficient sa ai productie, daca nu exista cerere pentru produse.