G4Media.ro

Franța alocă 100 de miliarde de euro pentru a-și relansa economia grav…

Franța alocă 100 de miliarde de euro pentru a-și relansa economia grav afectată de pandemie

Guvernul francez va dezvălui joi un plan de stimulare în valoare de 100 de miliarde de euro pentru a reduce impactul economic al crizei coronavirusului în următorii doi ani, urmând a aloca sume consistente pentru investiţii publice, subvenţii şi reduceri de taxe, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Planul prevede în special 35 de miliarde de euro pentru ca a doua mare economie a zonei euro să devină mai competitivă, 30 de miliarde de euro pentru energii prietenoase cu mediul şi 25 de miliarde de euro pentru susţinerea locurilor de muncă, au declarat o serie de oficiali înaintea prezentării oficiale a planului care va avea loc joi seară.

Având în vedere că planul este echivalent cu 4% din Produsul său Intern Brut, Franţa injectează mai mulţi bani publici în economie, ca procentaj din PIB, decât orice altă mare ţară europeană, a apreciat unul dintre oficialii consultaţi de Reuters.

Sectorul transporturilor va primi 11 miliarde de euro, din care 4,7 miliarde de euro vor viza reţeaua de căi ferate, în timp ce eficientizarea energetică a clădirilor va primi patru miliarde de euro pentru clădirile publice şi două miliarde de euro pentru locuinţe.

Industria hidrogenului, care este din ce în ce mai mult considerată drept un element crucial în tranziţia de la combustibilii fosili, va primi două miliarde de euro pe parcusul a doi ani. Un alt miliarde de euro va fi oferit sub formă de ajutoare directe pentru proiecte industriale, inclusiv 600 milioane de euro pentru a ajuta firmele să îşi aducă uzinele din străinătate înapoi în Franţa.

Pe ansamblu, aproximativ 80 de miliarde de euro din costul total al planului vor afecta în mod direct deficitul bugetar, iar subvenţiile de la UE vor reprezenta 40 miliarde de euro, au spus oficialii consultaţi de Reuters.

Guvernul preşedintelui Emmanuel Macron mizează pe acest plan pentru a readuce economia franceză la nivelul de activitate de dinaintea crizei până în 2022, după ce în acest an ar urma să înregistreze cea mai gravă recesiune de după cel de Al Doilea Război Mondial. Ministerul francez al Finanţelor se aşteaptă la o contracţie de 11%.

sursa foto: www.consilium.europa.eu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Excepție supraviețuirea, a arunca cu bani in pademie înseamnă a arunca cu gaz peste foc.

  2. La noi Catu imprumuta 100 miliarde ca sa plateasca clientela PNL.

  3. Numai ganditi-va cate sinecuri se pot plati. „Fermierii” cu trei vaci vor sta cu aia in mana. Daca alea trei vaci se vor aca, vor angaja un romanache sezonier s-o spele la fund. O sa ii dea salariul minim de Romania, si diferenta o pastreaza „greu incercatul” fermier.

    Laudat fie bugetul UE, la care a semnat Joianis!

    • Nu cred ca Fv cunoasteti legile aplicabile in Franta. Nimeni, absolut nimeni, nu are voie sa fie platit sub salariul minim legal brut:
      10,15 euro pe ora
      1539,42 euro lunar, 35h saptamanale

      Ceea ce expuneti Dv, este cu totul altceva. Sunt firme Romanesti, care fac un contract cu fermierii francezi, nemti, etc. Fermierul, plateste firmei minimum legal brut de 1539 euro, iar firma Romaneasca, angajeaza mana de lucru din Romania. Cu contracte de munca ROmanesti, semnate in ROmania.
      Firmele incaseaza 1539 euro ptr 1 angajat si il plateste cu minimum legal ROmania.

      Va este clar cine exploateaza, cine inseala, cine fura (legal) pe cine?

    • Daca 1539 euro ar fi salariul real al unui maturator la vaci, francezii sau germanii nu ar dori sa angajeze straini cu care sa se inteleag prin semne. Sa ma plang de intermediar e ca si cum m-as plange de cutremure, inutil. Pana una alta, muncitorul roman e exploatat, si profitorul e francezul.

      Sau vrei sa cred ca mafia intermediarilor din Barlad a aranjat legile europene de asa natura incat sa aiba loc aceasta exploatre? Presedintele Romaniei e un pres. Premierii Romaniei sunt pielea ulii chiar si in tara. Regulile comunitare sunt stabilite de regula in sedinte Macron-Merkel. Rar sa fie nevoie de majoritate sau unanimitate, astfel incat cei doi sa necesite acordul olandezilor sau polonezilor.

      Sau poate Macron a facut regulile in interesul intermediarilor din Barlad? Posibilitatile sunt nelimitate cand ai capul in nisip.