G4Media.ro

Fotoreporterului ucrainean Max Levin a fost executat cu sânge rece de militari…

Sursa foto: LB.ua

Fotoreporterului ucrainean Max Levin a fost executat cu sânge rece de militari ruși, probabil după ce a fost interogat și torturat (Reporteri Fără Frontiere)

Fotoreporterului ucrainean Max Levin și un soldat care îl însoțea au fost „executați cu sânge rece” de militari ruși în primele săptămâni ale invaziei rusești, potrivit unei anchete publicate recent de Reporteri Fără Frontiere, relatează The Guardian.

Cei doi căutau în pădurile ocupate de ruși o dronă dispărută a fotografului, a declarat organizația, citând concluziile unei anchete privind moartea lor.

Grupul pentru libertatea presei a declarat că s-a întors la locul unde au fost găsite cadavrele lui Max Levin și ale militarului Oleksii Cernișov, în 1 aprilie, într-o pădure la nord de capitala Kiev. RSR a declarat că a numărat 14 găuri de glonț în carcasa arsă a mașinii lor aflată încă la fața locului.

„Dovezile adunate de RSF indică faptul că fotojurnalistul ucrainean Max Levin și prietenul care îl însoțea au fost executați cu sânge rece de către forțele rusești, probabil după ce au fost interogați și torturați, în ziua în care au dispărut, 13 martie 2022”, afirmă organizația.

Fotografiile de la locul crimei, dovezile pe care RSF le-a găsit acolo și observațiile RSF atestă faptul că jurnalistul Max Levin și prietenul său au fost executați.

Levin a fost foarte probabil împușcat de unul dintre gloanțele pe care RSF le-a găsit la locul crimei.

”Au fost găsite dovezi materiale ale unei prezențe rusești foarte aproape de locul crimei, inclusiv un pachet de mâncare, tacâmuri de plastic care ar putea conține încă urme de ADN”, se arată în acest raport

De asemenea, au fost recuperate o parte din bunurile lui Levin și Cernișov, inclusiv actele de identitate ale soldatului și părți din vesta antiglonț a acestuia și casca fotografului, a precizat RSF.

O echipă ucraineană dotată cu detectoare de metale a descoperit, de asemenea, un glonț îngropat în solul în care fusese găsit corpul lui Levin, a precizat aceasta. Grupul a declarat că această descoperire sugerează că „a fost probabil ucis de unul, poate două gloanțe trase de la mică distanță când era deja la pământ”.

Un bidon de benzină a fost, de asemenea, găsit în apropierea locului în care fusese recuperat corpul ars al lui Cernișov, a adăugat grupul.

Reporteri fără frontiere a declarat că descoperirile sale „arată că cei doi bărbați au fost fără îndoială executați cu sânge rece”.

Levin și Cernișov au comunicat pentru dată în 13 martie. Un dispozitiv de urmărire GPS din vehiculul lor a indicat ultima lor poziție, într-o pădure la nord de Kiev, a precizat grupul.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. articolul pare scris cu google translate…

  ”Levin a fost foarte probabil împușcat de unul dintre gloanțele pe care RSF le-a găsit la locul crimei.”

  ce vrea să insemne asta? glontul era la locul crimei, dar cadavrul unde era? si de fapt, unde au fost gasite cadavrele? in masina ciuruita de gloante? pai si atunci cum i-au torturat si interogat? in masina? dupa ce au ciuruit-o de gloante sau inainte?

  vedeti, un articol scris prost risca sa duca in derizoriu o informatie valoroasa si sa puna totul sub semnul intrebarii

 2. umana are un nume: Rusia
  Tot ce fac militarii rusi fac in numele Rusiei, nu au nici o scuza. O fac dintr-o placere sadica, nimani nu-i obliga. Bestiile umane educate in Rusia.

 3. Existenta poporului rus pe pamant este dovada ca dumnezeu nu exista

  • Asa ceva se poate spune despre multe popoare.
   Vezi Hiroshima, Nagasaki.

  • Eu tot zic demult asta! 😀

  • Bestii, la asta să ne gândim când vom avea 18 grade in loc de 21 în casă la iarnă , nu putem face afaceri cu acești monștri!
   Nu prețul benzinei e important, important este să îți scoți din viața ta astfel de bestii!
   Cum credeți că s-ar purta cu noi ?

  • @Valodia: hai sa gandim si mai departe de burdihanul propriu. Si daca aveam gaz gratis de la ei, si daca eram natiune de socialisti, nimic din acestea nu erau scuza sa fim orbi

  • @vct: exemplul dat de tine nu e cel mai rau lucru care poate fi facut unei natiuni si in niciun caz nu este peste ceea ce fac rusii de cand exista, nu doar in partea asta a lumii. Am citit, am comparat, am afirmat. Iti recomand sa faci la fel si sa iei in calcul si perioada in care raul se intampla.

 4. Ce au in cap astia care se predau la rusi ?! Contra rusilor nu poti sa termini decat pe sau sub scut ! Alternativa nu exista !

 5. Urme de ADN !!!

  Va dati seama, Shoigu va fi prins. Cica el ar fi tras, lui ii place sa mearga la picnic in padure, in vreme de razboi, in teritoriile unde activitati militare!

 6. si se stie ce e „posibil” sa se fi intamplat inainte de moarte

  parca ar fi oameni de stiinta care studiau covidul, ca si aia stiau orice