G4Media.ro

FOTO Subaru a prezentat joi primul vehicul al său integral electric, SUV-ul…

Sursa foto: Subatu.it

FOTO Subaru a prezentat joi primul vehicul al său integral electric, SUV-ul Solterra / Mașina are o autonomie de maxim 530 km

Compania japoneză Subaru a prezentat joi primul său vehicul integral electric, SUV-ul Solterra, care este rezultatul unui proiect dezvoltat în ultimii doi ani împreună cu Toyota Motor, cel mai mare acţionar al său, transmite Reuters.

Lansarea SUV-ului are loc pe fondul cererii accelerate de vehicule electrice, pe măsură ce naţiunile din întreaga lume înăspresc reglementările de mediu pentru a reduce emisiile de carbon.

Toyota şi-a prezentat luna trecută versiunea unui vehicul electric cu baterie, bZ4X.

Tranziţie tehnologică de la motoarele cu ardere internă reprezintă o provocare pentru producătorii de automobile mai mici, cum ar fi Subaru, care sunt mai puţin capabili să finanţeze dezvoltarea costisitoare a vehiculelor electrice. În acelaşi timp, este o oportunitate pentru producătorii auto de top, cum ar fi Toyota, de a-şi apropia rivalii mai mici.

”Piaţa de vehicule electrice nu este încă matură, aşa că vom răspunde la aceasta prin aprofundarea cooperării noastre cu Toyota”, a declarat CEO-ul Subaru, Tomomi Nakamura, în timpul unui eveniment de lansare.

Deocamdată, a spus el, Solterra va fi construit de Toyota în Japonia, iar Subaru ar putea muta producţia pe piaţa sa principală, Statele Unite, când va avea un volum suficient de vânzări.

Sursa foto: Subatu.it

Toyota, o pionieră a maşinilor electrice hibride, dar care se află în întârziere pe piaţa vehiculelor integral electrice, intenţionează să aibă o gamă de 15 modele BEV până în 2025.

De asemenea, Toyota va cheltui 13,5 miliarde de dolari în următorul deceniu pentru a extinde capacitatea de producţie a bateriilor auto.

Vânzările de vehicule ale Subaru sunt mai puţin de o zecime din cele de la Toyota, cel mai mare producător auto din lume după volumul de producţie.

Solterra, cu tracţiune pe faţă, are o autonomie de 530 km, în timp ce versiunea cu tracţiune integrală poate parcurge 460 km cu o singură încărcare, a spus Subaru într-un comunicat de presă.

Sursa foto: Subatu.it

Toyota deţine o cincime din Subaru şi o participaţie de 5% la Mazda Motor, care intenţionează să lanseze 13 vehicule electrice până în 2025, inclusiv hibride şi BEV-uri care vor încorpora tehnologia Toyota.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Toyota rav4 din orice unghi.

 2. 530km daca e ziua, nu semnalizezi, nu folosesti A/C, nici farurile „de zi”, nu asculti muzica si mergi cu 60 la ora. Altfel…si asta ca si orice Tesla…dupa 1 ora de trafic cu 10 la ora in plina canicula pe Magheru cu A/C la 20 de grade (afara 37) si Nicu Paleru in JBL-uri, mai ai vreo 80km autonomie. (Plecat de acasa cu ea pe full).

  • de unde arata ca nu stii nimic de o electrica. tocmai ca in oras bara la bara ii e bine cu autonomia. ca franezi des, deci se incarca mult. tocmai ca in oras se apropie de autonomia data de ei. in afara scade rau la viteze mari. si e firesc, si la termice e la fel.
   electricele au autonomii chiar ok nu asta e problema. problema e ca dureaza incarcarea si nu gasesti prize peste tot. plus pretul si ca nu ai niciun feeling cand le conduci.

 3. Pe cine intereseaza?
  Urata ca munca si electrica!
  Diesel ,subaru n au avut niciodata motoare ok!
  Ei au avut doar benzinare ok!