G4Media.ro

FOTO Mesaje emoționante lăsate în urmă de copiii francezi evacuați din calea…

Sursa Foto: IGSU

FOTO Mesaje emoționante lăsate în urmă de copiii francezi evacuați din calea incendiilor / Pompierii români continuă misiunile în Franţa în zona Boutox a Parcului natural regional Landes de Gascogne

Pompierii români îşi continuă duminică misiunile de stingere a incendiilor în Franţa în altă zonă de intervenţie din cadrul Parcului natural regional Landes de Gascogne, a informat IGSU.

Astfel, începând cu ora 08.15, modulul naţional execută operaţiuni de stingere în Boutox, în cadrul sectorului 2 de intervenţie, sub coordonarea ofiţerului de legătură al ţării gazdă. Un număr de 36 de pompieri care încadrează cinci maşini de stingere incendii de pădure, două autospeciale de stins incendii de capacitate mică, o cisternă de 12.000 litri şi un microbuz se află dislocaţi în zona Boutox.

Sursa Foto: IGSU

Un rol foarte important îl are cisterna de 12.000 litri care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere, fiind utilizată pentru alimentarea continuă cu apă a autospecialelor.

Sursa Foto: IGSU

Misiunile executate de către personalul modulului RO-GFFF-V constau în identificarea şi lichidarea focarelor ascunse, precum şi de menţinere a unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată.

Sursa Foto: IGSU

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităţilor franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetaţie s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenţie format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenţie specifice.

Sursa Foto: IGSU

Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de Guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecţie Civilă. (Sursa: Agerpres)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Ce să vezi? Cică și pompieri francezi au pensii speciale! La ai noștri 65% din salariu, la francezi 85% , începând cu 20 de ani de serviciu la francezi și 25 de ani la români.
  Doar constat! Nu vă supărați!

 2. Constat și eu ca a fi un susținător al pensiilor speciale, beneficiar probabil direct sau indirect, nu înseamnă sa ai și cunoștințe de gramatica!

  • @Dani – doar am constat. Dar cred că în viața fiecare își alege drumul. Eu am ales altceva (învățământ). Însă am mai și călătorit și știu că în toată Europa sunt sisteme de pensii „speciale”. Susțin deci libertatea de a îți alege cariera, cu avantaje și dezavantaje!

  • @Nicolae nu te strădui să explici. Ăștia sunt USR-iști și ei urăsc Armata României și militarii români. Fac politica Rusiei.

  • @Cristina, nu te chinui sa le explici. PSD si PNL blocheaza dezvoltarea Romaniei de 30 de ani si fac astfel politica Rusiei. Nu poti avea o armata eficienta, daca aceste doua partide sunt fie preocupate sa fure bugetul, fie sa impiedice proiectele strategice: autostrazi (de exemplu autostrada Moldovei), dotarea armatei (de exemplu cu corvete) sau independenta energetica (exploatarea gazelor din Marea Neagra).

 3. Nu te strădui Nicolae să explici. Ăștia sunt USR-iști și ei urăsc Armata României și militarii români. Fac politica Rusiei.

  • Esti o mincinoasa. Bugetara uslista probabil.

  • Nu ai nimerit-o! Nu am fost niciodată bugetară nici eu nici soțul! Iubesc țara asta și constat că USR a adoptat o politică antinațională. Știți că pensiile lor sunt singurul avantaj și îl atacați feroce! E nevoie de ei și dacă nu le dăm salarii atunci logic le dăm pensii. La salarii sunt sub învățământ și sănătate (vezi legea de salarizare!)

 4. Cariera în învățământ presupune sa cunoști în primul rand limba romana. Sintaxa frazei îți spune ceva? Cum folosești „dar” sau „însă” într o fraza?

 5. Nicolae, nu te strădui să explici! Ăștia sunt USR-iști și ei urăsc Armata României și militarii români.

 6. Oho….. Cât durează aprobarea unui comentariu….. 😁 De aceea apare dublat/triplat….

 7. Dacă a fi usrist înseamnă să nu fii hot, sa nu plagiezi,sa știi ceva gramatica, sa fi citit ceva cărți, sa nu minți, sa nu manipulezi, să-ți respecți valorile, sa nu creezi armate de trântori cărora sa le dai lefuri și pensii mari după care sa te voteze, sa, sa, sa…..atunci ma declar usrist!

  • @Dani – asta e in mintea ta! Usr-ist însemna să furi la alegeri, să blochezi străzi, se te bați cu Jandarmii, să te tăvălești pe holurile Parlamentului, să furi bani europeni, să condamni pensionarii prin PNRR, să promovezi egalitarismul comunist! 9% sunteți!

  • Dovezi ceva ai? Că de sloganuri dintr-astea pesedisto-auriste suntem sătui.

 8. Ei are pe dracu’! Pleacă de la pompieri și ajunge la usr! Asta i tema pana la alegeri! Ii întrebi de sănătate ei îți sun de usr, ii i trebi de BNR și angajările de acolo, ei ajung la usr, ii întrebi de pensiile burtosilor care nici nu știu sa încarce un pistol ei îți spun de usr ii itrebi, ii întrebi de Tutea ei te trimit la usr, ii întrebi de Oprescu ei te trimit la usr, ii întrebi de psihanaliza și rolul ei în rtv ei te trimit la usr……..

 9. Ce se oftică USR-iștii! Ha, ha, ha! Nu cred așa ceva! Îi înjură pe pompieri pentru că își permit să facă cinste României! USR deci are ură pe pompierii români! Așa ceva…..

  • Esti confuz. Am citit vomentariile si in afara de cei care stau toata ziua cu USR-ul in gura, nu injura nimeni. Nici pe pompieri, pe nimeni. Deci aia cu USR care are ura pe pompieri e o prostie. Ca sa nu zic ca nici macar nu poti face diferenta intre USR si un sustinator USR. Bine, tu nici sa citesti nu reusesti, daca ai inteles ca cineva injura pompierii. Esti singurul care a citit asta.

 10. Numai rozete visezi… Ce e aia anormalitatea? Ca asa, eu cred ca tu ai ceva probleme, dar in loc sa ti le rezolvi, visezi rozete.