G4Media.ro

Fostul cancelar german Gerhard Schröder dă în judecată Bundestagul pentru revocarea unor…

Sursa foto: OLGA MALTSEVA / AFP

Fostul cancelar german Gerhard Schröder dă în judecată Bundestagul pentru revocarea unor privilegii

Fostul cancelar german Gerhard Schröder dă în judecată parlamentul ţării sale în încercarea de a i se restabili privilegiile speciale ce i-au fost retrase în luna mai, a declarat avocatul său pentru dpa vineri, citată de Agerpres.

În procesul intentat la Curtea Administrativă din Berlin, Gerhard Schröder (78 de ani) cere să i se restituie un birou parlamentar, a declarat avocatul său din Hanovra, Michael Nagel.

Comisia parlamentară pentru buget a decis în mai că Schröder – ţinta de mult timp a unor critici acerbe în Germania pentru legăturile sale cu Rusia – trebuie să renunţe la dreptul său la un birou în Bundestag, deşi urma să-şi primească în continuare pensia şi servicii de pază.

Echipa juridică a fostului cancelar susţine că decizia Comisiei pentru buget din Bundestag de a tăia finanţarea biroului parlamentar al lui Schröder şi desfiinţarea acestuia este ilegală, potrivit unei declaraţii a firmei de avocatură obţinute de dpa.

Fostul cancelar, care a fost în funcţie între 1998 şi 2005, este criticat de ani de zile pentru legăturile sale cu companii de stat ruse, fiind considerat un prieten apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Presiunea asupra lui Schröder de a se distanţa de Putin a crescut după invazia Rusiei în Ucraina.

În luna mai, Schröder anunţase în sfârşit că va părăsi consiliul de administraţie al gigantului energetic rus Rosneft. El a refuzat, de asemenea, o nominalizare în consiliul de administraţie al Gazprom, un alt gigant energetic rus.

După câteva săptămâni de analiză, partidul său de centru-stânga SPD a decis luni că nu există motive pentru excluderea sa din partid.

Comitetul din oraşul Hanovra, din nordul Germaniei, a declarat că Schröder nu a încălcat regulile de partid ale SPD prin interacţiunea cu companii de stat ruseşti, adică nu există nicio bază pentru excluderea sa sau pentru vreo altă sancţiune.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Dar cei ucisi, violati, torturati si furati de dictatura cr!m!nalului Putin, activata de borfasi ca acest Schroder, pe cine dau in judecata? Care e procedura pentru ei?

  2. Un KGB ist odios și oportunist la fel ca Merkel.

  3. Poate s-alege si c-o sentinta.

  4. Va castiga procesul. Era ultimul cancelar normal dupa Kohl. In rest, ro hati de 2 pfennig.

    • Ar trebui să căștige niște ani de pușcărie pentru t.ră.d.are.

    • @ziggy, ce se fac judecatorii fara tine? =)) Noi stim ca intr-o dictatura totalitara, la care viseaza naivii, judecatorii nu au ce se face fara Putin, dar intr-un stat de drept ca germania: belea sunt independenti! ….

  5. Rusofilii nu au jenă, în România sau Germania, la fel de gunoaie. Ca Manole Isărescu, nici ăstuia nu îi ajung milioanele.

  6. Au fost o data niste nemti, harnici, destepti si relativ precisi. Dupa care a venit un rus si un arab, care i-au ftt in kr (pompat gazul) si ras pe cap…si gata. Rezultatul se vede