G4Media.ro

Dosarul angajărilor fictive de la Aeroport. Fosta consilieră a lui Dragnea, Cristina…

Dosarul angajărilor fictive de la Aeroport. Fosta consilieră a lui Dragnea, Cristina Neamțu, trimisă în judecată de DNA alături de doi foști directori ai Companiei „Aeroporturi București”/ Procurorii o acuză că a încasat leafă pentru 432 de ore dar a fost la serviciu doar 56 de minute

DNA anunță că a trimis-o în judecată pe Cristina Elena Neamțu, fosta consilieră a lui Liviu Dragnea, sub acuzația de complicitate la abuz în serviciu și de fals intelectual în formă continuată, fiind angajată fictiv la Compania Națională Aeroporturi București. ”În perioada 06.10.2015 -17.12.2015, inculpata Neamțu Cristina –Elena ar fi semnat condica de prezență, atestând în fals prezența sa locul de muncă pentru o durată de 432 ore, în realitate aceasta fiind prezentă doar 56 de minute (cele patru dăți în care s-a prezentat la sediul Companiei Naționale „Aeroporturi București” SA pentru a semna condica de prezență)”, se arată în comunicatul DNA.

consilieră PSD, Liviu Dragnea

G4Media.ro a dezvăluit, în martie 2018, că, potrivit unui raport al corpului de control al prim-ministrului, fosta consilieră a lui Liviu Dragnea, Cristina Elena Neamţu, a fost angajată în două rânduri la Compania Națională Aeroporturi București, de unde a încasat în total aproximativ 43 de mii de lei pentru circa 1400 de ore pontate ca lucrate, adică aproximativ 9 luni, dar de fiecare dată a stat în clădirea companiei mai puțin de o oră.

Raportul acuză angajații Companiei Aeroporturi că au falsificat documentele de prezență, fapte care, potrivit documentului, “pot întruni elementele constitutive ale unei infractiuni”.

Redăm mai jos integral comunicatul DNA

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

CIOBANU SORINEL, la data faptelor director general al Companiei Naționale „Aeroporturi București” (C.N.A.B.) SA, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
– folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată (fosta infracțiune de conflict de interese),

NEAMȚU CRISTINA –ELENA, la data faptelor referent de specialitate în cadrul Serviciului Relații Externe, din cadrul Direcției Relații Externe –Compania Națională „Aeroporturi București” (C.N.A.B.) SA, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
– fals intelectual în formă continuată,

RADU LIVIU, la data faptei director general al Companiei Naționale „Aeroporturi București” (C.N.A.B.) SA, pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
1. Inculpatul Ciobanu Sorinel, în calitate de director general al Companiei Naționale „Aeroporturi București” SA, și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu prevăzute de lege, în perioada 05.10.2015 – 30.06.2016, în sensul că:
– ar fi dispus angajarea inculpatei Neamțu Cristina Elena, începând cu data de 06 octombrie 2015, în postul de referent de specialitate în cadrul Serviciului Relații Externe, deși știa că inculpata nu se va prezenta niciodată la locul de muncă,
– după terminarea perioadei de probă, acesta ar fi aprobat un raport și ar fi emis o decizie din care rezulta că inculpata Neamțu Cristina Elena și-ar fi îndeplinit cu seriozitate atribuțiile de serviciu, propunându-se continuarea activității pe postul de referent de specialitate în cadrul Serviciului Relații Externe,
– ar fi permis ca inculpata Neamțu Cristina – Elena să folosească autoturismul instituției în interes personal,
– ar fi permis ca Serviciul Financiar să achite plata drepturilor salariale și contravaloarea transportului către inculpata Neamțu Cristina,
– nu ar fi luat măsuri cu privire la sancționarea disciplinară a acesteia.
Urmarea acestei conduite ar fi fost prejudicierea C.N.A.B. SA și totodată obținerea unui folos patrimonial necuvenit de către inculpata Neamțu Cristina Elena, constând în salariul, contravaloarea transportului și folosirea autoturismului instituției, în valoare totală de 70.857 lei.
În același context, în perioada 06.10.2015 -17.12.2015, inculpata Neamțu Cristina –Elena ar fi semnat condica de prezență, atestând în fals prezența sa locul de muncă pentru o durată de 432 ore, în realitate aceasta fiind prezentă doar 56 de minute (cele patru dăți în care s-a prezentat la sediul Companiei Naționale „Aeroporturi București” SA pentru a semna condica de prezență).

2. În datele de 04.06.2014 și 19.08.2015, inculpatul Ciobanu Sorinel, în aceeași calitate, și-ar fi semnat propriile decizii de numire în Comitetul consultativ al unei asocieri în participațiune cu două societăți comerciale care desfășoară acte de comerț în interiorul aeroportului Henri Coandă din București, obținând în acest mod un folos patrimonial în cuantum total de 169.422 lei.
În aceeași manieră ar fi procedat și inculpatul Radu Liviu care, la data de 01.10.2013, și-ar fi semnat propria decizie de numire în Consiliul de supraveghere al unei asocieri în participațiune cu aceleași societăți comerciale, demers care s-a soldat cu obținerea de către acesta a unui folos patrimonial în cuantum total de 71.374 lei.

Compania Națională „Aeroporturi București” SA a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal, împotriva inculpaților Ciobanu Sorinel și Neamțu Cristina Elena, cu suma de 70.857 lei.

În cauză s-a instituit sechestrul asigurător asupra mai multor bunuri mobile și imobile deținute de inculpații Neamțu Cristina Elena și Ciobanu Sorinel.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. scumpe au mai ajuns curvele in ziua de azi

 2. era un dobitoc pe aici care ma punea sa ii zic pe aia din guvern cu dosare penale. pai uite ce fac aia adusi de guvern si parlament in locuri „bune”, daca ar mai exista abuz in serviciu, era 90% din guvern la DNA sa dea cu subsemnatul. am uitat de guvernul ponta? cand erau aproape toti. de cinstiti ce erau.

 3. cate salarii are cumpanashu ? 8-9 ?
  asta traieste in universuri paralele.

 4. …normal…a facut scoala de shmenuri la „facultatea” lui daddy parnaistu.

 5. https://m.adevarul.ro/news/eveniment/cum-pun-tara-cale-iubita-cumnata-orlando-teodorovici-adevaratele-eminente-roz-cenusii-psd-1_5d91c19f892c0bb0c61a8b2f/index.html

  Cam asa este, sa vedeti prin primaii, tot felul de sefute care fac afaceri cu contracte de consumabile, cu stat pe la serviciu cateva ore ca sa se disculpe eventual daca sunt descoperite magariile, luati la rand orasele mari , hai DIICOT sa vedem daca poti, ca pe la olteni DIICOT prinde vanzatoare de patrunjel…Dar cine sa-i verifice pe astia

 6. daca doriti sa revedeti, de acum 10 ani. aceeasi oameni, remaiati
  „Berceanu l-a demis pe directorul Aeroportului Henri Coanda, Sorinel Ciobanu
  Ministrul Transporturilor, Radu Bercanu, l-a demis luni pe directorul general al Aeroportului International Henri Coanda, Sorinel Ciobanu, adaugand ca a cerut PSD sa precizeze cine l-a nominalizat pe acesta la conducerea societatii.

  Berceanu a declarat pentru Gandul ca a trimis vineri o scrisoare vicepremierului Dan Nica, prin care ii cere explicatii cu privire la nominalizarea lui Ciobanu pentru functia de sef al aeroportului Otopeni, in conditiile in care acesta are dosar penal. Berceanu precizeaza ca nu a primit niciun raspuns.

 7. si mai urmeaza…
  „Sorinel Ciobanu a fost trimis in judecata de DNA in 2008, pentru un schimb de terenuri realizat in decembrie 2004, intre Aeroportul Baneasa si avocatul Iulian Bogdan Nastase.

  Aeroportul Baneasa ceda o suprafata de teren de 23.392 de metri patrati, situata in zona comerciala Baneasa, primind in schimb un teren de 25.000 de metri patrati situat in localitatea Voluntari.

  Prejudiciul ar fi de patru milioane de euro, avand in vedere ca terenul dat la schimb se afla intr-o zona cu o valoare de piata substantial mai ridicata decat cel primit.

  El a fost numit pe 10 iunie la sefia Aeroportului Otopeni in locul lui Gabriel Tara.”

 8. …Berceanu…ce vremuri, ce tineri eram…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.