G4Media.ro

„Forumul Judecătorilor din România” și „Inițiativa pentru Justiție” solicită respingerea oricărei inițiative…

Sursa: Inquam Photos/ Autor: George Călin

„Forumul Judecătorilor din România” și „Inițiativa pentru Justiție” solicită respingerea oricărei inițiative parlamentare privind abrogarea pensiilor de serviciu ale magistraților

„Forumul Judecătorilor din România” și „Inițiativa pentru Justiție” cer într-un comunicat de presă ca parlamentul să respingă inițiativele parlamentare pentru abrogarea pensiilor de serviciu ale magistraților și denunță ”atmosfera de conflict social, creat artificial şi inutil”.

”Intenţia majorităţii parlamentare de a abroga pensiile de serviciu din magistratură nesocotește principii enunțate frecvent de organizațiile internaționale relevante, respectiv Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Rețeaua Europeană a Consiliilor Judiciare, Consiliul Europei etc., de unde au fost însușite de Comisia de la Veneția și dezvoltate în jurisprudența mai multor instanțe constituționale din diverse state din Europa care au fost chemate să se pronunțe cu privire la demersuri similare (Republica Cehă, Lituania, România, Republica Moldova) ori colateral de Curtea de Justiție a Uniunii Europene”, arată cele două asociații.

Magistrații reuniți în cele două asociații arată că există ”anomalii” care pot fi corectate, dând ca exemplu o pensie în plată de cinci ori mai mare decât nivelul indemnizației magistraților în activitate sau pensiile mai mari cu 30-40% decât indemnizațiile în plată ale judecătorilor/procurorilor în activitate, pensii de serviciu achitate pentru diverse perioade asimilate, posibilitate de pensionare imediat după reintegrarea magistratură a unor foști judecători și procurori, printr-un simplu interviu).

Cele două asociații blamează ”incapacitatea puterii legislative și executive de a legifera consecvent și neechivoc” pentru apariția anomaliilor. ”Necesitatea unor ajustări ale sistemului actual de salarizare și pensionare (din perspectiva personalului asimilat, a diurnelor, a diferenței excesive între pensie și salariu) nu a fost niciodată negată de magistrați, dar nici nu poate fi generalizată, pentru a canaliza o ură viscerală în discursul public împotriva magistraților români, exclusiv în scopuri electorale”, se mai arată în comunicatul citat.

Foto: Magistrați care protestează împotriva tăierii pensiilor speciale (Inquam Photos/ George Călin)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

  1. Bai frate, astia-s prosti?! De ce s-or fi agitand inutil, pentru ca doare clar ca lumina zilei ca nu se pot abroga ?!!!! Eu credeam sa sunt mai destupati la cap in materie de legi, magistrati fiind!!!!!

    • Aolio, nici un #kondensator nu are coloana vertebrala sa spuna ceva critic la adresa noilor ZEI din ROMANIA.

  2. Au avut suportul popular si si au batut joc de el.
    Acum e tarziu.Liberalii trebuie sa faca ceva concret ca lumea s a desteptat.Nu mai tine cu jumatati de masura sau cu datul vinei pe altii.Cu aceste pensii speciale pierd sau castiga alegeri.

    • Au avut „suport popular” pentru că oamenii au fost manipulați in acest sens de către domnii politicieni in lupta lor cu adversarii politici.

    • ce suport popular, bre? lumea a protestat pentru magistrati sau impotriva macelaririi legilor justitiei si a codurilor penale in folosul borfasilor??
      s-a protestat pentru „Justitie”, nu pt justitiari! populatia e constienta ca printre „justitiari” sunt f multi corecti, care slujesc Justitia si poporul, dar si f multi corupti, mana in mana cu politicienii, „justitiari” care au distrus tara asta impreuna cu borfasii din politica (si nu numai..)

  3. Rușine magistraților corupți!!!

    • Subscriu, dar degeaba că ei au dovedit că n- au rușine!

    • Nu stiu de ingrijorarile specialilor de ca$hcaval,dar stiu de doua verdicte in ultimele saptamani de tot kktul,cea a pitzi judecatoarei Nitza in cazul lui Gh.Ursu (parca citeam motivarile unui judecator Nord Corean,pro ptr niste tortionari,nazisti,comunisti,nu conteaza,TORTIONARI) si cea din cazul progeniturii lu camataru.Deci care s explicatiile logice,ca bani au mai mult decat cei multi ?!

  4. La munca , nu la intins mana. Sunt pensionari care au contribuit toata viata la sistemul de pensii si iau pensie 700 de lei. Cersetorilor

  5. Bah! Sa protestati de-abia cand n-or mai fi cazuri de procese incheiate prin prescrierea faptelor, da? De-abia atunci o sa puteti sa spuneti ca va meritati salariul!
    Cat despre pensie, mai vorbim. Sunt destui violatori lasati liberi pe strazi chiar de voi. Sa va vad cum va explicati in fata copiilor cand vreun violator de-asta pe care VOI l-ati lasat liber o sa faca cunostinta cu nepotii vostri.

    Pana atunci… la munca, nesimtitilor! Prescrierea faptelor nu inseamna nevinovatie!

  6. E ciudat cum de au reușit politicienii să asmută societatea împotriva magistraților, pe subiectul pensiilor, fără a se spune și că situațiile revoltătoare semnalate (ex: pensia aia neverosimilă de peste 70 de mii de lei sau pensiile mai mari decât salariile magistraților care încă trag la jugul justiției bolnave) sunt rodul muncii lor, al politicienilor care au făcut legile strâmbe.
    Apoi, nu se prea spune de ce toți purtătorii de haine militare (vreo 175.000) ar trebui să aibă pensii de serviciu, chiar dacă au fost simpli funcționari de cazarmă, la fel ca adevărații militari ce și-au pus viețile-n pericol în teatrele de operațiuni (câteva mii).
    Hmmm… prea se duce lume pe fenta celor ce ne servesc subiectele; hai să mai și gândim cu mintea nostră, nu vreți?

  7. CLOACA numita justitie ghiorlaie .
    Pensiile speciale (de servicu s-au com s-or mai numi ) trebuie anulate imediat inclusiv a celor care sunt in plata .

  8. Se pare ca miine se va vota in parlament doar eliminarea unor categorii de pensii ce reprezinta un cuantum doar undeva la aproximativ 20% din totul sumelor identificate ca pensii speciale . Este mult este putin , dar fara o asumare de rezolvare integrala a subiectului facuta de guvernarea ce o sa rezulte in urma alergerilor , societatea intra intr-o stare de nesiguranta ce poate deveni complicata .

    • Cica daca se scrifica ei, ne inchid gura pentru celelalte categorii de speciale!!!!!!!!!!!!
      Bai, voi vedeti doar cat ii duce capul pe politicienii astia?!!!!!!!!!!!!
      Pe cuvant ca suntem fara iesire!

    • Praf în ochii proștilor pentru vot

  9. Societatea romaneasca are imediata nevoie de stabilitate politica . Fara acceptul general ca alegerile locale sa fie facute concomitent cu cele parlamentare anticipate ,totul iese din jocul politic si intra intr-o nedorida sfera a conflictului . Alegerile anticipate parlamentare trebuiesc declansate prin caderea guvernului Orban si demisia guvernelor viitoare Orban iar cele locale in doua tururi trebuiesc declansate prin asumarea de raspundere guvernamentala si prin nesesizarea CCR de catre PSD referitoar la demersul ce determina modificarea survenita cu 6 luni inainte .

  10. Toate drumurile duc catre cererea PSD de a se forma un guvern de uniune nationala .

  11. I-am spus odata unui politician ,ca statul roman ar trebui sa-i plateasca fiecarui cetatean,indiferent de statutul sau socio-profesional,o suma de 1000 de euro lunar,ca un fel de alocatie pentru protectie sociala. Celui care incalca legea,sa i se retina,in mod obiectiv,din aceasta suma,contravaloarea amenzii pentru abaterea respectiva. Ce credeti ca mi-a replicat politicianul? Citez: pai,si daca nimeni nu o sa mai incalce legea,ce facem,de unde o sa le platim sumele integrale? I-am raspuns sec : din banii pentru salariile si cheltuielile aferente functiilor pe care noi le avem.Pentru ca functiile noastre nu vor mai fi necesare. MORALA:ia cumintiti-va voi,cei multi si rai,deveniti oameni civilizati si cu respect fata de semeni,nu mai incalcati drepturile altora,si atunci statul va fi nevoit sa desfiinteze institutiile astea in care lucram noi,functionarii nesimtiti si speciali. Dar ,din pacate,nu se poate,pentru ca sunteti o puzderie de […]

  12. – sa ziceti merci ca ati luat pana acum: fapte prescrise, termene intinse pe ani de zile, condamnari cu suspendare pt trafic de personae/viol/furturi de zeci de milioane de euro, achitari socante pentru fapte vizibile din satelit, marii borfasi ai Romaniei, care au devalizat tara, condamnati cel mult pe 2-3 anisori..
    – de ce nu a sesizat nimeni pana acum neregulile cu pensiile astronomice (cine a mai pomenit pensii de stat de mii/zeci de mi de euro intr-o tara saraca, pensii mai mari decat cele din Vest si tarile cu apa calda?!?); cum e posibil sa luati mii de euro pe luna doar extra pe langa salariile si pensile din contributivitate?!? helou, suntem in Romania! ati pierdut orice simt al realitatii, in conditiile in care pensia medie e cat e! nici macar anagajatii de la privat nu iau salarii asa mari pe cat luati voi pensia „extra”! Pe bune, vreti salarii si pensii ca in Vest ce trebuie platite de contribuabili cu salarii si pensii de lumea a treia??? cine va plateste/ trebuie sa va plateasca banii astia?? cine credeti ca trebuie sa plateasca pensile speciale/ „de serviciu”? amaratii care castiga salariul minim pe economie? de unde credeti ca vin banii astia, curg din cer? sau vreti sa ii punem toti contribuabilii la gramada si voi sa luati tot? de ce amaratii sa va plateasca voua pensie speciala, nu puteti lua ca si ei pensie pentru ce ati muncit?
    – cand v-ati ales meseria asta nu stiati ce implica? de ce nu ati reclamat lipsa informatizarii, conditii proaste de munca pana acum? sunteti „de acord” ca banii pe care ii vreti pt munca in conditii proaste (sic, de parca ceilalti contribuabili muncesc cu SPAul alaturi, constructorii, profesorii, medicii, …), sa se duca pe imbunatatirea conditiilor de munca???

  13. Multi magistrati, judecatori ai instantelor dar si procurori sunt bine pregatiti iar munca lor este demna de toata lauda. Daca citesti un document emis de o asemenea instanta sau intocmit de un asemenea procuror, te izbeste limpezimea, claritatea, justetea si desigur legalitatea si dreptatea cuprinse in el. Chiar daca ai pierdut , este clar ca nu ai avut dreptate si intelegi de ce. Acesti oameni isi merita salariul si o pensie pe masura muncii lor indiferent cum a fost stabilita. Cinste lor.
    Dar si in justitie au fost si sunt elemente propulsate fie de servicii, fie de armata si mai nou de grupuri de interese si infractionale. Acestia sunt nepregatiti, santajabili, manevrabili si fac mult rau sistemului judiciar. De multe ori noi justitiabilii, ne revoltam cand vedem ca, in mod evident, un om care a savarsit infractiuni grave, care a ucis (indiferent cum), care a jefuit, violat, talharit si care altadata ar fi fost pasibil de pedeapsa cu moartea nu este sanctionat pe masura faptelor sale, eventual primeste pedeapsa cu suspendare sau procurorul musamalizeaza dosarul, nesocotindu-se legea. Ca de pilda cazul de groaza al „vedetului” tv ce a ucis acei bieti oameni in jud. BV si a fost condamnat cu sespendare. Si cel de la Tandarei. Si alte si alte cazuri de groaza ce au scandalizat lumea la vremea respectiva.
    Deasemenea sunt judecatori care dau sentinte, decizii, hotarari cu incalcarea evidenta a Constututiei Romaniei. Aici este cazul OUG 57, art. 40. Toti militarii care au atacat deciziile de pensie pe acest OUG au pierdut, desii in mod evident acesta nu se refera la Legea 223 in vigoare de la 1 Ian 2016 si este neconstitutional.
    Asa ca in primul rand in justitie trebuie facuta o epurare, toti cei care au dat sentinte, hotarari, decizii, cei care au musamalizat cazuri clare, toti cei care nu au pregatirea si atitudinea potrivite pentru aceasta deosebit de importanta latura a statului democratic, sa plece si sa nu poata beneficia de pensia de magistrat. .
    Deasemenea si judecatorii si procurorii pensionati care au facut asemenea nedreptati, ar trebuii sa ramana fara pensia de magistrat.
    Dar cei daruiti, cei in slujba dreptatii si adevarului trebuie sa aiba asigurata o viata si o batranete pe masura muncii lor.