G4Media.ro

Forțele ruse au reluat duminică bombardamentele asupra uzinei Azovstal imediat după ce…

Sursa foto: Andrey BORODULIN / AFP

Forțele ruse au reluat duminică bombardamentele asupra uzinei Azovstal imediat după ce au plecat autobuzele de evacuare a civililor, susține un consilier al primarului din Mariupol

Rusia a reluat duminică bombardarea combinatului siderurgic Azovstal din Mariupol, oraş-port strategic la Marea Azov, de îndată ce autobuzele care evacuau civili de la acest combinat au plecat, a declarat luni un consilier al primarului oraşului, citat de Reuters, preluată de Agerpres.

Oraşul Mariupol, scena celor mai crâncene lupte de până acum ale războiului din Ucraina, se află în mare parte sub controlul forţelor ruse, dar un număr necunoscut de civili şi de combatanţi rămân sub asediu la oţelăria Azovstal, a cărei reţea de buncăre şi de tuneluri a servit ca refugiu din calea bombardamentelor ruseşti, declanşate din prima zi a invaziei, în 24 februarie, şi care continuă şi în prezent.

„Ieri, de îndată ce autobuzele cu evacuaţi au plecat de la Azovstal, au şi început bombardamentele”, a declarat Petro Andriuşcenko, consilierul al primarului, pentru televiziunile ucrainene.

„Evacuarea civililor de la Azovstal a început. Un prim grup de aproape 100 de persoane se îndreaptă spre teritoriul controlat de Ucraina. Mâine îi vom întâmpina în Zaporojie”, oraş la vest de Mariupol, a scris preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski duminică seara pe Twitter.

În acelaşi timp, Ministerul rus al Apărării a asigurat că „graţie preşedintelui rus Vladimir Putin, 80 de civili – între care femei şi copii – ţinuţi cu forţa de către naţionalişti ucraineni, au fost salvaţi de pe teritoriul uzinei Azovstal din Mariupol şi evacuaţi în localitatea Bezîmennoie din Republica populară Doneţk”, aflată sub controlul forţelor ruse şi ale separatiştilor proruşi, notează AFP.

Sursa foto: Andrey BORODULIN / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter