G4Media.ro

Forțele armate ale Greciei din estul Mării Egee au fost plasate în…

Sursa foto: Wikimedia Commons / U.S. Navy photo by Photographer's Mate 1st Class Jim Hampshire.

Forțele armate ale Greciei din estul Mării Egee au fost plasate în stare de alertă din cauza amenințărilor continue ale Turciei

Forțele armate ale Greciei din estul Mării Egee au fost plasate în stare de alertă din cauza amenințărilor continue ale Turciei, exprimate în ultimele zile de oficiali de rang înalt din guvernul președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, relatează Ekathimerini.com.

Deși Grecia și-a plasat armata din estul Mării Egee în stare de alertă pentru a transmite un mesaj de vigilență, guvernul nu caută să se angajeze într-o dispută retorică cu Ankara. Cu toate acestea,  monitorizează totuși mișcările Turciei, îngrijorat de posibilitatea unei escaladări în timpul verii.

Atena se așteaptă, de asemenea, la o intensificare a eforturilor turcești de a prezenta Grecia ca pe o țară care contestă convențiile și legile internaționale.

În mod revelator, săptămâna aceasta, ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a amenințat că va contesta suveranitatea insulelor din estul Mării Egee dacă Atena nu le demilitarizează, în timp ce vineri a denunțat Grecia ca fiind o țară care nu-și respectă vecinii. El a vorbit despre Macedonia de Nord, despre care a spus că Grecia a forțat-o să-și schimbe numele ca o condiție pentru a adera la NATO.

„Câți ani a durat aderarea Macedoniei? Unsprezece ani. De ce a durat 11 ani? Pentru că Grecia a cerut Macedoniei să își schimbe numele. A devenit Macedonia de Nord. După aceea a putut deveni membră a NATO și a durat 11 ani”, a declarat Cavusoglu.

„Condițiile puse de unele state membre ale UE, în special în ceea ce privește Macedonia de Nord și macedonenii, pentru a obține o dată de negociere și nu de aderare, nu sunt acceptabile”, a spus el, adăugând că Turcia nu dorește ca țările să își schimbe numele sau să le dicteze ce naționalitate trebuie să aibă.

Sursa foto: Wikimedia Commons / U.S. Navy photo by Photographer’s Mate 1st Class Jim Hampshire.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. A inceput si celalalt dictator sa miste piesele pe tabla.

  Atentie!
  Suntem in mijlocul triunghiului Putin-Orban-Erdogan. Nu vom avea nicio sansa daca situatia escaladeaza in favoarea lor.

  • Ce fumezi rusofile?

  • 6000 de nukes si 3,5 milione de militari nato ajung pentru toti dictatorii…alta nedumerire mai ai?🤣🤣🤣🤣🤣

  • Turcia e NATO, boschetare :))))

  • raspunsul era adaptat ipotezei prostesti ca turcia si ungaria tari nato ar face alianta cu rusia si ar ataca romania, tara nato…asta ar insemna ca turcia si ungaria devin tari anti nato si nato le bubuie 🤣🤣🤣🤣🤣 …ai inteles tartane? 🙄

  • A si sarit „functional” cu „rusofilul”.

   Turcia si Ungaria sunt doua regimuri autocratice care s-au dezvoltat in interiorul NATO si UE. Nimic nu-i va opri sa judece orice fel de situatie in defavoarea NATO si UE daca cei doi autocrati (dictatori) isi simt pozitiile sau puterea amenintate. Daca astia doi vor simti ca Rusia capata putere si NATO pierde, vor fi primii care vor intoarce armele, moment in care Romania este sah-mat. Poate intelegeti acum mai bine. Poate.

 2. Se vede treaba că România a ales din nou greșit tabăra.

 3. Da, asa este! Felicitări redacției! Vezi ca nu este eebiste plătit de stat, redactorul șef pate cenzura pe cine vrea el!

  Daca eram redactor șef, toți postacii pro rusi erați ba ați, nu aveți ce cauta aici, nu ne interesează părerile voastre, sunteți penibili deoarece folosiți o propaganda ieftina, penibilia….

 4. Pai este libertate, dar postările tale sunt minciuni moscovite…FRLICITARI REDACȚIEI G4! POSTACII PRO RUSI TREBUIESC CENZURAȚI, MINT DE ÎNGHEAȚĂ APELE!

 5. Hopa, observam o noua specie aparte: expertii militari in actiune

 6. Rurcia e o diktatura exact ca Rusia. Vestea buna e ca partenerul strategic poate sa gestioneze mai multe crize simultan si deci poate fi pusa si Turcia cu botul pe labe daca e nevoie

  • Turcia, după U.S.A.,este a doua forță militară a alianței…mai ușor cu pianul pe scări domnilor grecotei, nu prea ține figura cu Sultanu’
   In ceea ce privește pusul cu botul pe labe…e cam greu…foarte greu.