G4Media.ro

Firmele franceze reticente la telemuncă ar putea fi amendate cu 1000 de…

Foto: Telemuncă / Pexels.com

Firmele franceze reticente la telemuncă ar putea fi amendate cu 1000 de euro de salariat și cu maxim de 50.000 de euro pe companie / Măsura urmează să fie adoptată pe fondul răspândirii rapide a Omicron

Guvernul francez, care recent a impus firmelor să adopte telemunca pentru cel puţin trei zile pe săptămână, în ideea de a lupta împotriva răspândirii Covid-19, vrea şi amenzi de până la 50.000 de euro pentru companiile recalcitrante, informează AFP.

Până la finele acestei săptămâni, va fi depus un amendament la proiectul de lege care transformă certificatul de vaccinare în paşaport sanitar, care ar urma să fie discutat lunea viitoare în Adunarea Naţională, informează AFP citând surse din anturajul ministrului Muncii, Elisabeth Borne.

Aceasta din urmă a declarat joi, pentru postul de televiziune LCI, că ar dori să vizeze acele „câteva companii” care nu au introdus telemunca şi „profită de perioada îndelungată a procedurii de sancţionare pentru a nu respecta regulile”, într-un moment în care Franţa se confruntă cu un val record de contaminări.

Potrivit unui bilanţ publicat miercuri de Ministerul Sănătăţii, un număr de aproximativ 208.000 de cazuri de contaminare au fost înregistrate în ultimele 24 de ore pe teritoriul francez.

„Aş dori un sistem mai rapid şi mai descurajator…Vom introduce un amendament care prevede posibilitatea pentru inspecţia muncii de a acorda sancţiuni de până la 1.000 de euro pe salariat, dacă situaţia nu este conformă cu regulile, şi de maximum 50.000 de euro”, a declarat ministrul Muncii din Franţa.

Premierul francez Jean Castex a anunţat luni o serie de măsuri ca răspuns la o răspândire rapidă a variantei Omicron a COVID-19, precum obligaţia de a lucra în regim de telemuncă timp de trei sau patru zile pe săptămână, acolo unde astfel de regim de muncă este „posibil”, începând de lunea viitoare. Alte măsuri anunţate vizează portul măştii în oraş, interzicerea concertelor şi consumul de băuturi şi alimente într-o listă lungă de locuri cu public sau în transportul în comun.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Asta e ue,o parnaie a popoarelor europene,cu niste legebetisti dementi la conducere nealesi de nimeni!

    • Tu ești o pârnaie…

    • te pomenesti ca esti si tu un „mic manager” care nu isi poate justifica existenta decat prin a avea niste oameni sub ochii lui intr-un birou 🙂
      neah, tu esti doar un cocalarel

    • @cipcirip Nu,coclete,firma mea= casa mea,unde e libertatea in afaceri dac-mi iau amenda ca-mi chem oamenii la munca? Asta e comunsim cand isi baga nasul statul in afacerea mea. Si asta cu telemunca miroase rau ca tine,maine-poimaine baga si pompierii in telemunca de frica unei viroze.

    • Dvs sunteti pompier, dom Calache sau aveti asa, o teama in general, sa nu va bage cineva undeva?

    • @cacalache
      Bai bivole, se baga pentru ca angajatii nu sunt sclavi pe plantatie..iar acum traim timpuri exceptionale. Atata timp cat munca ti-o poti face de acasa, jet astora cu mentalitatea ta..sper sa dati toti faliment! Nu avea tu grija, golul e umplut de alti intreprinzatori care stiu sa se adapteze noului mediu de afaceri/munca.

  2. In Romania multe firme ar trebui amendate pentru ca patronii nu au chef sa isi lase angajatii sa lucreze macar 1 zi/saptamana de acasa.
    In Romania multi patroni si sefi vor sa aiba un control total (100%) asupra angajatilor, sa nu piarda macar 1 leu, iar controlul excesiv, neincrederea in angajati, ii reprezinta pe destui patroni si sefi.
    Pana nu vor fi obligate cel putin jumatate din firmele care activeaza in Romania, si jumatate dintre angajati sa munceasca de acasa, aceasta pandemie va avea destui bolnavi.
    Patronii sa detina si ei certificatul verde sa poata conduce firma.

  3. Asa, sa fie pedepsiți aspru cei ce produc bunăstare pentru statul francez. 7 piei sa se ia de pe ei, pe lângă impozite.

  4. Am stat in Franta 10 ani. Frantistan mai precis,califatul francez!

  5. Pentru dvs pare ca e nevoie de o doza suplimentara de calmant, dl. Fanel

  6. Pai sa bage telemuna și la doctori, polițiști, mecanici de tren, „colaboratori uber”, gunoieri, sparanghelezi și naiba știe unde mai pot baga „telemunca”.
    Trist e ca măsura li se pare normala unora. Bai, nene, ce îl mai iubiți pe big brother!