G4Media.ro

Putin susține că Rusia va lua în calcul o „abordare mai flexibilă”…

Sursa foto: Kremlin.ru

Putin susține că Rusia va lua în calcul o „abordare mai flexibilă” față de restricțiile privind plata dividendelor către străini din „țările neprietenoase”

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin a declarat joi că va lua în considerare o „abordare mai flexibilă” faţă de restricţiile care se aplică în prezent acţionarilor şi firmelor mamă din ţările „neprietenoase”, când vine vorba de primirea de dividende de la firmele ruseşti, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Putin a spus că Rusia ar putea lua în considerare autorizarea unor plăţi, dacă companiile reinvestesc încasările în Rusia.

Restricţiile privind plata dividendelor către străini fac parte dintr-un pachet mai amplu de restricţii asupra mişcărilor de capital adoptate anul trecut de Rusia ca răspuns la sancţiunile Occidentale impuse Moscovei pentru campania sa militară din Ucraina.

„Înţeleg că asta limitează, într-o anumită măsură, posibilităţile pentru prietenii şi partenerii noştri credincioşi, care au lucrat, lucrează şi vor să continue să lucreze”, a spus joi Putin.

Rusia consideră orice ţară care a impus sancţiuni Moscovei, inclusiv SUA, Canada, Japonia şi cele 27 de state membre UE, drept „neprietenoasă” şi a impus la rândul său contra-sancţiuni care le vizează în mod concret.

„Voi cere Guvernului să se gândească la o situaţie mai flexibilă, în cadrul căreia va fi posibil să fie plătite dividende şi să fie retrase unele fonduri, cu condiţia ca, printre altele, aceste fonduri să fie direcţionate, posibil în mod prioritar, spre dezvoltarea afacerilor din Rusia”, a adăugat Putin.

Sute de firme occidentale au plecat în masă din Rusia anul trecut, deseori înregistrând deprecieri semnificative ale valorii investiţiilor lor în Rusia.

Vladimir Putin a avut joi o reuniune cu cei mai mari miliardari ruşi, prima de la debutul invadării Ucrainei, în data de 24 februarie 2022, când liderul de la Kremlin a lansat ceea ce a numit drept „o operaţiune militară specială” în Ucraina. Cu această ocazie, Putin i-a îndemnat pe miliardari şi elita de bussines a Rusiei să investească în noi tehnologii, facilităţi de producţie şi companii, pentru a ajuta Rusia să depăşească ceea ce a numit încercările Occidentului de a-i distruge economia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Gata, i s-a dus juice-ul! Deja cerșește investiții de la decadenți si tot el vorbește de „moartea economiei rusești”! In paralel, pe front, Marea Ofensivă de Iarnă spre Vest a Armatei Rosii a dus la câștigarea a unui sat in Ucraina si la 500.000 soldați ruși scoși din luptă!

  2. A introdus discret un cuvintel,care este esential:”posibil”,adică daca vor sa investească.Pai cum putea altfel?Să-i dezintereseze pe capitalistii din „tarile neprietenoase”?Nici vorbă,pentru ca s-ar autodistruge.Dar se da cocoș,ca deh,în asta se mai tine si în vantul pe care il suflă Xi în panze.
    Oligarhii s-au strans în jurul reprezentantului lor în stat,desi acesta nu-si recunoaste această calitate,iar daca omul nu mai corespunde, instinctul,de îndată,îi organizeaza sa-si puna altul.