G4Media.ro

Finanțare pentru tot anul școlar, nu doar până în decembrie, pentru Masa…

Foto: World Vision Romania

Finanțare pentru tot anul școlar, nu doar până în decembrie, pentru Masa caldă în școli, propusă de mai mulți parlamentari USRPLUS: Sunt situații în care doar 1 leu din cei 10 alocați zilnic au mers efectiv către alimentele în sine

Finanțare pentru tot anul școlar, nu doar până în decembrie, în programul-pilot „Masa caldă în școli”, prevede unul dintre amendamentele depuse de mai mulți parlamentari USRPLUS la ordonanța de urgență care stabilește condițiile acordării acestui „sprijin” pentru elevii din 150 de școli pe anul 2021, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro

Amendamentele prevăd și criterii transparente de selecție pentru școlile care sunt incluse în program, pentru că în acest moment, în opinia lor, „școlile sunt puse cu mâna într-o anexă, fără se fi detaliat cum s-a ajuns acolo. Practic ordonanța face un soi de atribuire directă”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Fiecare primărie cunoaşte restaurantele mai familiare din localitate, să dea hrană caldă.

  2. La fiica-mea in British Columbia, scoala a contractat cu o firma privata. La 90 de zile primim un menu online din care comandam in avans, pe zile. Sunt 3-4 feluri de mancare calda, desert la alegere dintre 2-3 feluri si o bautura. Nu e obligatoriu sa iei din toare, si nici sa iei in fiecare zi. Costa cam CDN$3/zi efectiva, e nut-free, poti alege vegetarian daca vrei, iar firma e verificata sanitar. Se serveste intr-una din salile de sport unde sunt puse mese pentru pauza de pranz. Copiii pot merge acolo si cu mancarea de-acasa. Sunt supervizati, sunt invatati sa se descurce singuri sa se spele pe maini si sa faca curat dupa ei insisi. Datorita acestui sistem, fiica-mea se descurca acasa singura de pe la 6 ani si e invatata (de catre scoala) sa manance sanatos.
    Imi e greu sa inteleg de ce in Romanika e asa de greu.

  3. Au mai fost finanțări de acest gen: mere și cornuri mucegăite sau pur și simplu de o calitate inferioară, laptele care nici nu ajungea la copii și care oricum nu are nutrienți necesari pentru a asigura un minim de ceva, orice pentru un copil în creștere. Acum, aceasta masa caldă ce înseamnă? Probabil niste lături reci pe care nici câinii nu le mănâncă. Numai căcaturi și vrajeli. Locuri de munca, infrastructura: ioc! Împrumuturi la dobânzi colosale pentru salariile și pensiile „aleșilor” pe care nu ii alege nimeni: la greu. Mars, mă…