G4Media.ro

Financial Times: SUA le-a transmis aliaților că Beijingul și-a exprimat deschiderea pentru…

Sursa foto: Kremlin.ru

Financial Times: SUA le-a transmis aliaților că Beijingul și-a exprimat deschiderea pentru a sprijini militar Rusia

Administrația americană le-a spus aliaților că autoritățile din China au semnalat disponibilitatea de a oferi asistență militară Rusiei pentru a sprijini invadarea Ucrainei, potrivit unor diplomați citați de Financial Times.

Informările, care au fost trimise de Departamentul de Stat american către aliații din Europa și Asia, nu au spus dacă China a semnalat că va ajuta Rusia în viitor sau dacă a început deja să ofere sprijin militar. De asemenea, diplomații americani nu nu au spus în ce moment al conflictului Beijingul a părut deschis să ofere ajutorul.

Financial Times a relatat duminică faptul că Rusia a cerut ajutorul Chinei după începerea invaziei de acum trei săptămâni.

Cererea Rusiei și răspunsul Chinei au tras un semnal de alarmă la Casa Albă, scrie Financial Times. Oficialii americani cred că Beijingul încearcă să ajute Rusia, în contrast cu poziționarea publică a liderilor chinezi care cer o soluție diplomatică.

Ambasada chineză în SUA a declarat duminică că nu cunoaște nicio solicitare rusă sau un răspuns pozitiv al Chinei la Moscova. Rusia a negat luni de asemenea orice cerere către China.

Un înalt oficial american din domeniul apărării a refuzat să spună dacă China a oferit sprijin militar după cererea Rusiei, dar a spus că Pentagonul urmărește situația „foarte, foarte îndeaproape”. „Dacă China alege să sprijine material Rusia în acest război, probabil că vor exista consecințe pentru China”, a spus oficialul pentru Financial Times.

SUA așteaptă ca Jake Sullivan, consilier pentru securitate națională al SUA, să ridice problema la Roma, într-o întâlnire cu Yang Jiechi, cel mai înalt oficial de politică externă al Chinei. Înainte de a pleca duminică din Washington, Sullivan a spus că îi va avertiza pe chinezi să nu încerce să „salveze” Rusia, inclusiv ajutând-o să supraviețuiască sancțiunilor dure din vest.

Înainte de întâlnirea dintre Sullivan și Yang, administrația Biden a cerut săptămâna trecută aliaților europeni să-și amplifice mesajul către China că Beijingul nu ar trebui să ajute Rusia să eludeze sancțiunile, potrivit unui oficial european.

China s-a prezentat ca un actor neutru, în ciuda legăturilor sale din ce în ce mai strânse cu Moscova. Dar mass-media și diplomații chinezi au oferit sprijin pentru justificarea Rusiei pentru invazie și au dat vina pe SUA și NATO pentru conflict.

Mass-media chineză a repetat, de asemenea, afirmații nefondate ale Rusiei că SUA au ajutat Ucraina să construiască laboratoare de arme biologice. (Sursa foto: Kremlin.ru)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. Si PCR-USL mârâie …

  2. Bat clopotele razboiului…

  3. Bat clopotele de razboi…

  4. Din pacate de conflictul asta nu vom scapa .. psd = hAur= putin = xi !

  5. După cum se pare și China tânjește după niște sancțiuni.
    Eu renunț din proprie inițiativă la produsele made in China.

  6. Nu vreau sa mai vad produse „made in china”.

  7. Hai sa spun ca fara Rusia nu este imposibil, dar este mai dificil. Cu siguranta fara China ne vom descurca.

  8. Aviz celor care credeau ca China is the good guy si ca pt ei e mai important sa mentina relatiile economice cu UE si SUA decat sa sprijine rusia. China are propria agenda si USA e dusmanul lor nr 1. Asa ca pt a lupta impotriva USA se vor alia cu rusii, insa ca de obicei vor zice una (ca sunt impotriva razboiului) si vor face alta.

    Sper ca va aduceti aminte cand China promitea solemn ca va face tot posibilul sa reduca poluarea, etc etc in fata reprezentantilor G20 si in realitate poluarea in china crestea an de an in loc sa scada. La dat din gura si la promisiuni sunt primii.

  9. E bine, oricum ar trebui sa facem in US si Europa productie si sa nu cumparam toate chinezariile lor de doi bani.
    Si s-a cam furat cam mult, ar trebui sa fie pedepsita China pentru toate furturile pe care le-au facut in ultimii 20 de ani.

  10. China si Rusia au avut sansa lor de a deveni oameni. Crescuti cu stiinta de carte occidentala vor sa schimbe ei regulile. Inapoi la sobolani si radacini, brute needucate.
    Trolul asta sovietic e disperat, spectrul foamei se intinde tot mai mare. Sute de milioane de oameni harnici si inteligenti vor ajunge in OCCIDENT.

  11. China are alta viziune, diferita de Rusia. China a stimulat cercetarea si inovatia. Ca exemplu, telefoanele si echipamentele Huawei. Unora nu le plac, altii suspecteaza transmiterea de date guvernului chinez; dar ele exista si sunt performante. Alta realizare: nava ajunsa pe Luna, transmitând diverse fotografii, alte informatii. Ati auzit ceva dinspre Rusia, în ultimii 10-15 ani?

  12. Niste considerente similare au împins Japonia în razboi contra SUA. Si bine le-a fost.
    Azi vedem „cea mai puternica armata din lume” cautând mercenari, si sperând ca sirienii n-o sa se cace pe ei de frig chiar din prima zi.

  13. Te trec fiorii de pro.stie!😏
    1. Rusia are fâs in loc de armata.
    2. China nu are cea mai mare economie din lume!

  14. Rusia cea mai puternica armata din lume ? Din lumea a 3-a poate.