G4Media.ro

Faza finală a olimpiadei „Lectura ca abilitate de viaţă” va avea loc…

Foto: Edupedu.ro

Faza finală a olimpiadei „Lectura ca abilitate de viaţă” va avea loc în perioada 23-26 mai în Bistriţa-Năsăud / 62 de elevi s-au calificat la această fază finală, din 32 de judeţe și din București

Etapa naţională a olimpiadei „Lectura ca abilitate de viaţă” pentru clasele IX-XII se va desfăşura la Bistriţa, în perioada 23-26 mai, la această fază finală fiind calificaţi 62 de elevi din 32 de judeţe şi municipiul Bucureşti, potrivit comunicatului de presă remis luni de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bistriţa-Năsăud, transmite Agerpres.

Proba A – scrisă a fost susţinută în 19 aprilie, în fiecare judeţ şi în municipiul Bucureşti, în săli supravegheate audio-video.

Proba B va consta în dezbateri organizate pe structura afirmator – negator, pe baza unor moţiuni, ale căror teme vizează mesajul textelor din lista anexată regulamentului şi modalitatea în care acestea pot influenţa dezvoltarea personală a individului, se precizează în comunicatul IŞJ.

Festivitatea de deschidere va avea loc joi, 23 mai, de la ora 15,00, la Palatul Culturii din municipiul Bistriţa, iar proba B, concursul efectiv, în 24 mai, la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”.

Organizatorii olimpiadei sunt Ministerul Educaţiei, IŞJ Bistriţa-Năsăud şi Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa, iar parteneri sunt Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Primăria Bistriţa, Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa, Fundaţia Societatea de Concerte Bistriţa, Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” Bistriţa-Năsăud, Casa Corpului Didactic Bistriţa-Năsăud, Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud şi Centrul pentru Jurnalism Independent.

Începută sub forma unui concurs, „Lectura ca abilitate de viaţă” a luat naştere în anul şcolar 2012-2013 la Bistriţa, având susţinerea Inspectoratului Şcolar, „din dorinţa de a le oferi elevilor din România un concurs „altfel”, nu doar regenerator al gustului pentru lectură, ci şi provocator prin structură şi prin tipologiile textuale propuse spre decriptare”.

Din anul şcolar următor, concursul a primit statutul de olimpiadă. Bistriţa a mai organizat, până acum, patru dintre etapele naţionale. 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează