G4Media.ro

Expert ucrainean, despre faptul că România negat că drone rusești au căzut…

Sursa Foto: Google Maps

Expert ucrainean, despre faptul că România negat că drone rusești au căzut pe teritoriul ei: România a dat dovadă de slăbiciune / Toată această situaţie pare nu doar amuzantă, ci și foarte tristă

România nu a recunoscut că drone rusești au căzut pe teritoriul său în timpul atacului lansat de Rusia asupra Ucrainei în noaptea de 3 spre 4 septembrie – scrie RBC, adăugând că, printr-o astfel de reacţie şi având deja un precedent, Bucureştiul a dat dovadă de slăbiciune, transmite agenția RBC, citată de Rador.

Într-un comentariu pentru RBC, Oleksandr Kovalenko, observator politico-militar în grupul ucrainean „Rezistența Informațională”, a remarcat că „din partea România erau așteptate cuvinte mai dure, dar aceasta a arătat o poziție fără coloană vertebrală”.

„Asta nu înseamnă că (românii, n.r.) ar fi trebuit să declare război sau să invoce Articolul 5 din Tratatul de NATO, ci înseamnă că România trebuie să declare ferm că este inacceptabil ca spațiul său aerian să fie folosit pentru lovituri împotriva Ucrainei” – a subliniat Kovalenko. Potrivit expertului, Ucraina nu putea doborî astfel de ţinte, din moment ce ele se aflau în spaţiul aerian al României.

„Ce indică acest lucru? Faptul că România, având un astfel de precedent, a dat dovadă de slăbiciune. Acest lucru mă surprinde, pentru că (România, n.r.) nu are de ce să se teamă. Ce ar face Rusia? Ar lansa un atac cu rachete asupra Bucureştiului? Nu există aşa ceva! Dar vecinii noştri întâi nu recunosc că rachete (ruseşti, n.r.) intră în spațiul lor aerian, iar acum nu recunosc dronele Shahed, deși există dovezi. Toată această situaţie pare nu doar amuzantă, ci și foarte tristă” – a adăugat Oleksandr Kovalenko.

Şeful Centrului ucrainean de Cercetări Juridice şi Militare, Oleksandr Musienko, de asemenea, a amintit pentru RBC faptul că nu este prima dată când astfel de incidente au loc pe teritoriul unui stat NATO.

„Cred că acest lucru (afirmația României – n.r.) are legătură cu însăși poziția NATO. Închiderea conștientă a ochilor la incidente pe care le consideră nesemnificative, pentru a nu provoca o escaladare cu Rusia. Dar trebuie să înțelegeți că, cu cât închid ochii mai departe, cu atât Rusia își va permite mai mult în viitor” – a afirmat Musienko.

RBC aminteşte că, în noaptea de 3 spre 4 septembrie, invadatorii ruși au încercat să lovească Ucraina cu drone kamikaze Shahed, atacul vizând regiunea sudică Odesa. Ulterior, Ministerul de Externe de la Kiev a făcut o declarație potrivit căreia, în timpul atacului lansat de ruși, drone Shahed au căzut și au explodat pe teritoriul României. Cu toate acestea, Ministerul Apărării de la Bucureşti a negat aceste informații. La rândul său, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a afirmat că Ucraina are dovezi fotografice că drone de atac rusești au căzut pe teritoriul României.

Sursa: RBC/ Rador

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Câtâ dreptate are!
    Liderii români, trebuiau sa spună „Da, suvajuns fragmente din dronă, pe teritoriul României, dar nu avem certitudinea ca asta se datoreaza unui atac intentionat al Rusiei.” Si gata!
    Decat cum au dat-o dupa cireş, mai bine aşa!

  2. Bineînțeles că e slăbiciune, frică și admirație într-o oarecare măsură în direcția Estului.

  3. Multumiri Ucrainei si comunitatii OSINT ca ne-au fortat „profesionistii” in frunte cu Iohannis sa-si inghita minciunile si sa recunoasca adevarul. Apreciez!

    • Da, trebuie sa invatam de la Ucraina nu numai cum sa ai coloana vertebrala si sa-ti aperi tara, inclusiv de drone, ci si cum sa votezi schimbarea: Zelenski si partidul sau a castigat 70% din voturi la prima participare la alegeri. Iar noi tot cu mafia USL sau cu satelitul lor AUR votam.

    • Florin4, ca sa vezi asemenea schimbari in societate trebuie mai intai ca oamenii sa deschida ochii! Cum? Putini ii vor deschide de voie buna, majoritatea doar in urma unor evenimente cu impact social puternic (euromaidan-ul la ucraineni)

  4. Pe langa superficialitate/indiferenta si incompetenta, ma gandesc si la „politica” comunicarii publice secretos-idioate specific romanesca, imi aduc aminte de raspunsurile lui B. Aurescu la BBC: „no comment” la intrebarile jurnalistilor vis a vis de ajutorul acordat Ucrainei de catre Ro. Ar mai fi si teoria conspirationista precum ca serviciile au vrut sa-l „bage in cofa” cu totul pe „maretul” Iohhanis aratandu-l lumii intregi asa cum este….gooool, dar ar fi prea mult, sufera Ro. intreaga la nivel de onoare si prestigiu!

  5. Nu am nicio asteptare de la romani. Polonia a activat articolul 4, romanii vor face o ancheta masluita ca de obicei. Ma intreb de ce NATO nu intervine cu un ultimatum dat rusilor – interdictia de a bombarda la o distanta de X km de teritoriul NATO, in caz contrar toate dronele si rachetele rusesti vor fi distruse daca penetreaza spatiul respectiv. E inacceptabil ca locuitorii de pe malul romanesc al Dunarii sa paraseasca localitatile datorita bombardamentelor rusesti.

  6. „Dar trebuie să înțelegeți că, cu cât închid ochii mai departe, cu atât Rusia își va permite mai mult în viitor”

    Ascultati-l pe baiatul asta ca stie ce vorbeste, ca doar vorbeste din proprie experienta