G4Media.ro

Expediţia de primăvară de pe Muntele Everest, redeschisă / Nepalul întâmpină primul…

Sursa foto: Pixabay

Expediţia de primăvară de pe Muntele Everest, redeschisă / Nepalul întâmpină primul grup de alpinişti după 2019

O echipă de alpinişti aparţinând Gărzii Regale din Bahrain a sosit în Nepal pentru expediţia de primăvară de pe Muntele Everest, au declarat marţi autorităţile nepaleze, relatează dpa, citată de Agerpres.

Niciun alpinist nu a mai urcat pe Muntele Everest, plecând din Nepal, după 2019 din cauza focarului de COVID-19.

Echipa, compusă din 13 alpinişti din Bahrein şi trei cetăţeni britanici, a ajuns luni seara pe aeroportul din Kathmandu la bordul unui avion special al Forţelor Apărării din Bahrain. În prezent, ei se află în carantina de o săptămână impusă turiştilor care sosesc în Nepal.

Alpiniştii, care au urcat pe Muntele Lobuche (6.119 metri) şi pe Muntele Manaslu (8.163 metri) anul trecut, vor rămâne în Nepal timp de 80 de zile pentru a încerca să escaladeze cel mai înalt vârf din lume, a anunţat Ambasada Nepalului din Bahrain.

Expediţia este organizată de Garda Regală din Bahrain şi unul dintre membrii echipei aparţine familiei regale din Bahrain, a precizat ambasada într-un comunicat.

Conform estimărilor, peste 300 de alpinişti sunt aşteptaţi să se întoarcă pe Everest pentru a escalada vârful de 8.848,86 de metri în sezonul de primăvară 2021, începând cu luna martie, potrivit lui Mira Acharya, directorul Departamentul de Turism din Nepal.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...