G4Media.ro

EXCLUSIV Sora Sorinei Stan Docuz, apropiata premierului Ciolacu, a demisionat din Consiliul…

Sursa: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

EXCLUSIV Sora Sorinei Stan Docuz, apropiata premierului Ciolacu, a demisionat din Consiliul de Administrație al Loteriei Române / Cristina Arghir încasează zeci de mii de lei de la companii de stat sau ale primăriei sector 3 conduse de Robert Negoiță, fostul soț al surorii ei

Sora Sorinei Stan Docuz, Cristina Arghir, a demisionat din funcția de membru în Consiliul de Administrație al Loteriei Române, unde fusese numită la începutul anului 2022, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Docuz trece drept o apropiată a premierului Ciolacu. Informația despre demisie a fost confirmată de președintele Consiliului de Administrație al Loteriei Române, Flavius Nedelcea. ”A demisionat săptămâna trecută, nu am văzut încă motivele demisiei, nu au fost prezentate Consiliului de Administrație”, a declarat Nedelcea pentru G4Media.ro. Loteria Română se află în subordinea Ministerului Economiei, condus în prezent de Radu Oprea (PSD). Cristina Arghir nu a răspuns până la momentul publicării articolului întrebărilor G4Media.ro.

G4Media.ro a publicat pe data de 30 noiembrie și 7 decembrie o anchetă care a dezvăluit cum un contract cadru de 133 de milioane de lei (27 milioane de euro) scos la licitație de Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță (fostul soț al Sorinei Stan Docuz), este pe punctul de a fi semnat cu o firmă din Buzău cu cifre de afaceri 0 între 2014 și 2021, după ce a fost câștigat într-o procedură de atribuire cu multe semne de întrebare. Mai multe documente și indicii descoperite de G4Media.ro dezvăluie faptul că în spatele micii firme care țintește banii de la Sectorul 3 s-ar afla membri a două familii – Docuz și Arghir – apropiate de actualul primar al Sectorului 3 și de președintele PSD, Marcel Ciolacu.

  • Vezi aici și aici toate legăturile familiei Arghir cu afacerea de la Sectorul 3.

Cristina Arghir era membră și în alte Consilii de Administrație a unor companii de stat. A demisionat in septembrie 2023 din Rofersped SA, casa de expeditii a CFR Marfă. Numită la Rofersped pe 30 mai 2022, Arghir a raportat venituri de 30.000 de lei de acolo pt perioada 30 mai 31 decembrie 2022.

Publicitate electorală
Sursa Foto: Facebook/ Sorina Docuz/ Cristina Arghir, foto dreapta

Sora Sorinei Stan Docuz, apropiata premierului Ciolacu, a intrat în CA al Loteriei Române la jumătatea lunii ianuarie 2022. Din această poziție, Arghir înceasează o indemnizație de aproape 7.200 de lei brut lunar.

Propunerea a fost făcută în Adunarea Generală a Acționarilor de Ministerul Economiei condus la vremea respectivă de Florin Spătaru (PSD) și prevede ca Arghir să ocupe funcția timp de 4 luni, cu posibilitate de prelungire.

În aceeași ședință, au fost validați pentru Consiliul de Administrație (CA), pe filiera PSD și PNL, persoane despre care presa a relatat în mod repetat că sunt ”sinecuriști de profesie”, cum ar fi Daniela Nicolescu și Elena Petrașcu. Au mai intrat în CA Ioana Maria Țîra, angajată la Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti și Monica Laura Ion, directoarea de cabinet a ministrului Spătaru.

Compania Națională Loteria Română este o societate comercială pe acţiuni cu capital integral de stat, activitatea fiindu-i coordonată de Ministerul Economiei.

G4Media a dezvăluit, în februarie 2022, faptul că PSD a decis în mod surprinzător, cu câteva zile înainte de Adunarea Generală a Acționarilor de la Romgaz, retragerea lui Arghir de pe lista celor șapte nominalizări ale Ministerului Economiei aprobate inițial pentru CA-ul de la această societate de stat. Dacă ar fi fost numită, Arghir ar fi avut o indemnizație de circa 13.000 de lei lunar brut.

Arghir este președinte al Consiliului de Administrație de la Internet și Tehnologie Sector 3 SA, o societate subordonată Consiliului Local al Sectorului 3, sector condus de fostul său cumnat, Robert Negoiță. Înainte de a se angaja la Internet și Tehnologie Sector 3, Arghir a lucrat în grupul de presă Ring deținut de frații Negoiță. Sora lui Arghir, Sorina, a fost căsătorită cu Robert Negoiță.

Cea mai recentă declarație de avere a lui Arghir, pe care aceasta a depus-o la Loteria Română, arată că, în anul 2021, a încasat de la Internet și Tehnologie SA aproape 290.000 de lei, ceea ce înseamnă o medie lunară de circa 24.000 de lei.

Absolventă a Facultății de Economie de la ASE în 2009, instituție unde a obținut și o diplomă de master în 2011, ea a mai menționat anul trecut în declarația de avere faptul că, din 2021, este membru al Consiliului de Administrație de la Voltalim SA Craiova, societate deținută de SIF5 Oltenia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Toate farfuzele astea merită „tratamentul Cherecheș”.

  2. Sper sa’i votati din nou

  3. Ce inteleg eu din povestile astea e ca pe spinarea unuia ca Negoita sau Ciolacu nu traiesc doar nevestele, amantele, frati si veri – nu, putem vorbi de rude din cele mai indepartate . O matusa a unei verisoare a sotiei samd. As estima ca gurile care mananca de pe urma unuia ca Negoita sunt de ordinul sutelor, daca nu mai mult.

  4. G4 parcă e picătură chinezească!

  5. Dacă toate nulitățile cu țâțe mari pot să facă ce vor în țara asta , suntem pe ducă…..

  6. Si-a consolidat temeinic victoria in alegerile urmatoare viitorul primar al sectorului 3 ! Sunt alegatori care nici azi nu stiu ca acest Negoita este altul decat cel de pana in anul 2008. Deasemenea cred ca e campion la sume din prejudicii din dosare deschise-inchise fara nici o consecinta , explicatie (alta decat ca fapta nu exista ) nici procurori retrogradati , nici bani recuperati ….. Asa or lupta astia. La asta se refera ei cand spun ca lupta. Un batalion are intre 300-1300 ”combatanti”, lista cu asa ceva e fara sfarsit , banuiesc…..

  7. Oameni buni nu mai insistați. Un Negoiță sau un Ciolacu sunt de o opacitate desăvârșită. Ei nu dau declarații pentru presă. Pur și simplu.