G4Media.ro

EXCLUSIV Un triunghi periculos: Ciolacu-Docuz-Negoiță și o licitație de 27 milioane de…

Sursa Foto; Colaj G4Media

EXCLUSIV Un triunghi periculos: Ciolacu-Docuz-Negoiță și o licitație de 27 milioane de euro la Sectorul 3 / Beneficiară: o mică firmă din Buzău patronată de un fotomodel din Dubai

Un contract cadru de 133 de milioane de lei scos la licitație de Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, este pe punctul de a fi semnat cu o firmă din Buzău cu cifre de afaceri 0 între 2014 și 2021, după ce a fost câștigat într-o procedură de atribuire cu multe semne de întrebare. Pentru îndeplinirea unei condiții-cheie de participare, societatea din Buzău are ca terț susținător o firmă din domeniul construcțiilor al cărei patron și soția lui au fost finanțatori PSD în mandatul actualului președinte al formațiunii, premierul Marcel Ciolacu. Mai multe documente și indicii descoperite de G4Media.ro dezvăluie faptul că în spatele micii firme care țintește banii de la Sectorul 3 s-ar afla membri a două familii – Docuz și Arghir –, apropiate de actualul primar al Sectorului 3 și de președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Informația pe scurt

 • Primăria condusă de Robert Negoiță scoate la licitație  în iunie 2023 un contract cadru pentru servicii de catering în școli în valoare de 133 de  milioane de lei (27 de milioane de euro).
 • Pe data de 25 august, comisia de licitație a anunțat rezultatul preliminar: Pe primul loc este asocierea Gab Pavolux-Bedamiro.
 • Cu câteva luni înainte de licitația pentru contractul mare, de 27 milioane de euro, o școală din sectorul 3 scoate la închiriere o fostă cantină, în care primăria investise deja circa 2 milioane de euro în dotări de lux. Câștigătorul licitației:Gab Pavolux, în urma unei proceduri cel puțin discutabile.
 • Firma care va presta servicii de catering pentru școlile din sectorul 3 și-a asigurat, prin urmare, înainte de licitație, spațiul pentru cantină amenajat deja cu toate dotările pe banii primăriei.
 • Firma Gab Pavolux este deținută  de Andrei Andrei, un fotomodel din Timișoara care trăiește în Dubai. Zeci de fire leagă însă firma Gab Pavolux de familia Docuz. Sorina Stan Docuz, fostă Miss Buzău, trece drept protejata premierului Marcel Ciolacu, originar și el tot din Buzău.
 • Bedamiro, firma care a susținut la licitație firma Gab Pavolux, are sediul tot în Buzău și este deținută de omul de afaceri Mihai Leonard Rotaru. În toamna lui 2020, la scurt timp după ce Marcel Ciolacu a devenit președinte ales al PSD, atât Rotaru, cât și soția sa, Daniela, au împrumutat acestei formațiuni politice câte 445.000 de lei pentru finanțarea campaniei electorale. Rotaru este considerat drept unul dintre apropiații premierului Ciolacu și finanțatorii de bază ai PSD.
 • Primarul Robert Negoiță, fostul soț al Sorinei Docuz, este puternic susținut de Marcel Ciolacu.  În calitate de premier, Ciolacu a lăudat public activitatea primarului din Sectorul 3. Potrivit unor surse din PSD, Ciolacu îl susține pe Negoiță pentru o eventuală candidatură la Primăria Capitalei.
 • Deși licitația organizată de primăria lui Negoiță și-a desemnat câștigătorii, pe primul loc fiind firma Gab Pavolux strâns legată de familia Docuz, contractele nu au fost încă semnate. G4Media.ro a început investigația în urmă cu câteva luni.

Ancheta pe larg

În interval de circa un an, aceste familii au executat un plan amănunțit, pe etape, scopul fiind obținerea acestui contract de zeci de milioane de euro din bani publici. Aceste etape, care au avut loc succesiv, sunt denumite generic de G4Media.ro: FIRMA, CANTINA și MAREA LICITAȚIE.

Nu este prima oară: în 2019-2020, firma de panotaj Look Outdoor, o altă societate conectată la aceste familii, și-a crescut cifra de afaceri de 835 de ori după ce ar fi primit fonduri de la PSD, bani încasați de partid de la bugetul de stat. Contactat de G4Media.ro pentru a comenta afacerile din bani publici ale acestor firme, premierul Marcel Ciolacu a transmis scurt: ”Îmi cer scuze. Chiar nu are rost să vă răspund la această mizerie. Sărbători fericite! ”

Sursa Foto: G4Media.ro / Grafică realizată de Andrei Marian Tinca

Legăturile dintre persoanele private, membre ale familiilor Docuz și Arghir, și afaceri cu bani publici aflate în custodia unor politicieni influenți. Cazul firmelor Gab Pavolux și Look Outdoor, spețe în care abundă prezența Buzăului (BZ), fieful premierului Ciolacu

FIRMA: 21 OCTOMBRIE 2022

Înființată în 2012, societatea Gab Pavolux SRL Buzău (”organizare expoziții, târguri și congrese”) a avut o activitate modică în primii doi ani de funcționare, pentru ca, între 2014 și 2021, cifra de afaceri să fie, de fiecare dată, 0. Unic asociat și administrator al firmei era Gabi Slămnoiu, o persoană cu domiciliul în comuna buzoiană Racovițeni.

Pe data de 21 octombrie 2022, Slămnoiu i-a cedat toate părțile sociale și funcția de administrator lui Andrei Andrei, un fotomodel din Timișoara care, în trecut, a participat la mai multe reality-show-uri și a apărut frecvent în articole din tabloide. Conform contului de Facebook, de câțiva ani, Andrei Andrei locuiește în Dubai alături de soția sa, Flory Nicolaescu, de origine din Buzău. Pe această rețea de socializare, Andrei se prezintă drept ”Personal Trainer Dubai, Online Coach”, iar Nicolaescu – stewardesă la Emirates.

andrei andrei, flory nicolescu
Sursa Foto: Facebook/ Soții Andrei Andrei și Flory Nicolaescu

“Noi facem foarte multe firme. Suntem o firmă de avocatură cu o anumită ramură care se ocupă strict de Registrul Comerțului, iar clienții vin cumva de pe Internet și noi îi preluăm, nu intrăm în contact efectiv cu persoanele”, a declarat, pentru G4Media.ro, avocatul din București care apare la Registrul Comerțului că a intermediat modificările de acționariat pe ruta Slămnoiu-Andrei la Gab Pavolux.

El a afirmat că a trecut prea mult timp și acum nu mai știe numele persoanei care l-a contactat în octombrie 2022 pentru schimbările la firma din Buzău. În documentele din ”era” Andrei Andrei de la Registrul Comerțului Buzău, documente consultate de G4Media.ro, drept contact al firmei Gab Pavolux SRL apare și adresa de email alin.arghir@(….)com.

mail, alin arghir
Sursa Foto: Registrul Comerțului

Numele complet al posesorului acestei adrese de email: Alin Mădălin Arghir, soțul Cristinei Elena Arghir, născută Docuz, o buzoiancă din Racovițeni, la fel ca Slămnoiu, dar, între timp, stabilită în București-Ilfov. Cristina Elena și Gabi Slămnoiu au fondat, în 2015, o societate numită Sow Atelier Couture SRL, dizolvată în martie 2023.

Sow Atelier este o afacere de îmbrăcăminte, un brand de care se ocupă, în principal, Mărioara Docuz, mama Cristinei Elena Arghir. Mărioara, venită și ea din Racovițeni în București, mai are o fată, Sorina, fostă concurentă la Miss Buzău, fotomodel care a pozat deseori pentru Sow Atelier. Sorina Docuz a fost soția actualului primar al Sectorului 3, Robert Negoiță.

Cel mai recent, a fost căsătorită cu un om de afaceri pe nume Mădălin Stan, de care a divorțat dar îi poartă numele de familie în acte. Sow Atelier funcționează, în prezent, pe altă firmă și are punct de lucru în Hotelul RIN deținut de fratele lui Robert Negoiță.

atelier, sorina docuz
Sursa: Facebook Atelier / Model: Sorina Stan Docuz

Legăturile dintre cei de mai sus nu se opresc aici: Alin Arghir a fost angajat la firma DCZ Shop deținută de cumnata sa Sorina, iar, în 2022, figura cu venituri de la Primăria Sectorului 3, unde edil este fostul său cumnat Robert, precum și de la Algorithm Construcții S3 SRL, societate subordonată aceleiași primării.

Informațiile apar în declarația de avere semnată, în iunie 2023, de soția sa, Cristina Elena, care ocupă postul de președinte al Consiliului de Administrație de la Internet și Tehnologie S3 SRL, altă firmă deținută de Primăria Sectorului 3. În trecut, ea a lucrat în Grupul Ring Media al familiei Negoiță.

Sursa Foto: Facebook/ Sorina Docuz, Alin și Cristina Arghir

Ulterior preluării firmei de către Andrei Andrei, aceasta a fost înscrisă ca participantă în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP), unde, la contact, apare numărul de telefon mobil al lui Alin Arghir. Tot numărul său apare în SICAP în dreptul altei societăți participante la proceduri din bani publici: Look Outdoor. La acest număr de mobil, la poza de profil de pe Whatsapp, apar cei trei copii ai lui Alin și soției sale, Cristina Elena Arghir.

Sursa: e-licitatie.ro

Între Gab Pavolux și Look Oudoor mai există o legătură: pe site-ul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, unde sunt înregistrați proprietarii domeniilor de Internet, site-ul www.lacantine.ro destinat activității firmei Gab Pavolux, aparține Look Outdoor. Și aici apare același număr de mobil al lui Alin Arghir.

Sursa: ROTLD

Director în Look Ootdoor, după cum a declarat ea însăși pentru G4Media.ro, este cumnata lui Alin Arghir, Sorina Stan (fostă Docuz, fostă Negoiță). Look Outdoor are un traseu parțial similar cu cel al Gab Pavolux: a fost înființată în Buzău de o apropiată a familiilor Arghir și Docuz, avea cifre de afaceri modice după fondare, și-a mutat sediul în București, iar o parte din părțile sociale au fost preluate de Roxana Ilie (și ea fotomodel, cea mai bună prietenă a Sorinei).

Imediat, societatea a dat lovitura, înregistrând, după preluare, o creștere de 835 de ori a cifrei de afaceri față de anul anterior (2019). În octombrie 2022, G4Media.ro dezvăluia faptul că Look Outdoor, care activează pe piața panotajului outdoor, își făcuse banii din 2020, an electoral, din contracte semnate cu Partidul Social-Democrat condus de Marcel Ciolacu.

Multiple surse au indicat pentru G4Media.ro faptul că între Sorina Stan-Docuz și Marcel Ciolacu există o relație foarte apropiată, de care a beneficiat și sora celei din urmă. Astfel, în 2022, pe filieră PSD, Cristina Elena a fost propusă pentru a face parte din Consiliul de Administrație de la Romgaz, propunerea fiind retrasă după ce informația a apărut în presă.

În aceeași perioadă, tot pe filieră politică, Cristina Elena a prins, totuși, o astfel de funcție, dar în Consiliul de Administrație de la Loteria Română. Propunerea a fost făcută în Adunarea Generală a Acționarilor de Ministerul Economiei condus de Florin Spătaru (PSD)

”Nu cunosc această societate (Gab Pavolux n.r.). Nu știu mai multe detalii, după cum știți, eu sunt director la Look Outdoor. Sunt la un meeting și nu pot să vorbesc”, a spus Sorina Stan Docuz pentru G4Media.ro.

”Poate fi vreo greșeală ceva. Știu eu ce-i acolo? (la SICAP, unde apare numărul de mobil în dreptul Gab Pavolux n.r.)”, a susținut și Alin Arghir, adăugând că nu știe nimic de această firmă.

Cinci emailuri cu întrebări trimise pe adrese ale Gab Pavolux, Look Outdoor și a lui Alin Arghir au rămas fără răspunsuri până la ora editării acestui articol. Mesaje private trimise pe conturile de Facebook ale lui Andrei Andrei și soției sale au rămas, de asemenea, fără reacție.

CANTINA: 12 ianuarie 2023

În noiembrie 2022, la circa o lună după preluarea firmei Gab Pavolux de către Andrei Andrei, Colegiul Tehnic ”Mihai Bravu” din Sectorul 3 al Municipiului București a anunțat faptul că scoate la închiriere, pe cinci ani, un spațiu aflat în curtea instituției: o fostă cantină, formată din subsol și parter, cu o arie utilă de aproape 1.400 de metri pătrați.

Începând cu 2018, Primăria Sectorului 3 a investit aproape 2 milioane de euro atât în modernizarea spațiului, cât și în echipamentele necesare derulării activității de tip restaurant.

”Pentru barul cantinei, societatea primăriei, ALGORITHM RESIDENTIAL S3 SRL, va plăti 40 de mii de lei. Pentru o singură canapea de trei metri şi 40 de centimetri lungime, piele ecologică şi spătar cu romburi, se vor plăti… 16.402 lei. Tavanul cantinei va fi luminat cu candelabre de 8.700 de lei bucata şi aplice cu două becuri… a câte 959 de lei bucata”, scria presa  la momentul începerii lucrărilor, dată la care suma ce urma fi investită era estimată la circa 6 milioane de lei. Ulterior, aceasta a crescut prin acte adiționale.

Atunci când, după licitație, Colegiul ”Mihai Bravu” a semnat contractul cu chiriașul, atașat documentului a fost inclus un proces-verbal întins pe șapte pagini și jumătate în care sunt enumerate dotările spațiului pus la dispoziție chiriașului, ”la cheie”: de la furculițe, pahare, coșuri de pâine, până la mese, lavoar, sterilizator cuțite, mașină de curățat cartofi, mașină de gătit, candelabru VIP, canapele din piele ecologică, camere frigorifice, lift subsol-parter etc

Explicație Foto: Începutul anexei de șapte pagini și jumătate din contractul încheiat de Colegiul ”Mihai Bravu” și Gab Pavolux SRL

Din informațiile disponibile pe site-ul Colegiului și din răspunsurile transmise de reprezentanții acestuia în baza Legii 544/2001 reiese că anunțul procedurii a fost făcut pe site-ul colegiului  și în ziarul Anunțul.

Prima procedură, anunțată pe 28 noiembrie 2022, a fost anulată, motivația fiind legată de existența unor erori materiale în documentație. A doua a început pe 8 decembrie, data de deschidere a ofertelor fiind 28 decembrie. Este neclar ce s-a întâmplat în cursul acestei proceduri, deoarece, în ianuarie 2023, Colegiul anunța, din nou, anularea licitației, dar menționa că aceasta începuse pe 30 decembrie 2022!

În final, pe 12 ianuarie 2023, directoarea Colegiului ”Mihai Bravu” a semnat contractul de închiriere și anexa de mai sus cu asocierea Gab Pavolux-Euro Business Line. Într-un răspuns pentru G4Media.ro, Colegiul a susținut că atribuirea a avut loc în baza celei de-a doua proceduri, demarată pe 8 decembrie, fiind un mister existența documentului de anulare din primele zile ale lui ianuarie 2023. Suma pe care chiriașii trebuie să o plătească este de 2,52/euro/mp, fără TVA, adică 3.436,32 euro lunar.

”Mi-e greu să înțeleg ce au făcut acolo, e netransparent. În-unul dintre documente se scrie că procedura este organizată în baza unui articol de lege dedicat achizițiilor directe, dar, având în vedere valoarea totală a contractului, care în cei 5 ani depășește 1 milion de lei, trebuia organizată licitație. De asemenea, nu sunt indicate clar motivele anulărilor”, a declarat pentru G4Media.ro, după ce a studiat documentele procedurii, Septimius Pârvu, specialist în domeniul achizițiilor publice în cadrul ONG-ului Expert Forum.

O altă informație furnizată G4Media.ro de către unitatea de învățământ a fost că, alături de asocierea Gab Pavolux-Euro Business Line, a mai depus ofertă la licitație DCZ Shop, asociat cu 50% Sorina Stan-Docuz, restul tatăl ei, Dumitru. Reiese, astfel, că firma Gab Pavolux reprezentată de Alin Arghir a fost concurată de cea a cumnatei sale și socrului său, firmă în care Arghir a fost angajat în trecut! Aceste indicii conturează posibilitatea ca DCZ Shop să fi fost ”mână moartă” pentru Gab Pavolux, dar Colegiul a precizat faptul că pentru atribuire nu era nevoie de depunerea a două oferte.

Sursa Foto: Facebook / Sorina Stan Docuz

Patronul de la Euro Business Line (firmă cu tradiție în domeniul restaurantelor, în Sectorul 3), un turc pe nume Genc Akrem, a pasat telefonul contabilei firmei atunci când am dorit să îl întrebăm de asocierea cu Gab Pavolux și dacă a fost terț susținător, având în vedere că Gab Pavolux nu avea în anii anteriori cifre de afaceri sau experiență în domeniu. Contabila a spus că va vorbi cu șeful și va reveni, lucru care nu a mai avut loc.

În cursul documentării, G4Media.ro nu a putut identifica nici o implicare a acestei firme în exploatarea spațiului denumit după licitație La cantine.
În final, Gab Pavolux a intrat în posesia spațiului, l-a declarat punct de lucru la Registrul Comerțului și a început să-și prezinte serviciile pe site-ul lacantine.ro pus la dispoziție de Look Outdoor.

Explicație Foto: Unul dintre saloanele din afacerea La Cantine a Gab Pavolux, amenajat din banii Primăriei Sectorului 3

”Când vine vorba de organizarea unui eveniment special, cum ar fi o nuntă sau un botez, locația este unul dintre factorii cheie care pot face diferența dintre un eveniment obișnuit și unul memorabil. „La Cantine” este o locație premium din inima Bucureștiului, nou lansată, care se ocupă cu organizarea unor evenimente speciale într-un mod inovativ și deosebit. (…) Dacă sunteți în căutarea unei locații premium pentru evenimentele voastre, aici veți găsi două săli unice, fiecare cu un stil distinct, pentru a vă putea adapta nevoilor și preferințelor voastre. „L’art Salon” este o sală modernă, cu o capacitate de 150 de locuri, unde vă puteți bucura de un meniu rafinat și o atmosferă deosebită, creată pentru a face evenimentul vostru memorabil. Pe de altă parte, „Le Petit Salon”, cu un design mai tradițional, vă oferă o capacitate de 70 de locuri și o atmosferă intimă și primitoare, perfectă pentru evenimentele mai restrânse. Totodată, locația beneficiază o de o parcare proprie generoasă.”, scrie pe site-ul restaurantului.

Deși, aparent, nu au nici o legătură cu Andrei Andrei din Dubai, patronul din acte al Gab Pavolux, printre persoanele cele mai active în a da like-uri contului de Facebook al afacerii lacantine.ro se află Mărioara Docuz (mama Sorinei și Cristinei Elena) și Gabi Slămnoiu, fondatorul societății din Racovițeni.

În urmă cu câteva săptămâni, reporterul G4Media.ro a sunat, cu nume schimbat, pe unul dintre numerele de pe site-ul La cantine, pentru a se interesa de posibilitatea organizării unui botez în februarie 2024. Persoană care a răspuns a spus că, pentru vizionarea sălilor, va fi disponibil Robert Gheorghe, identificat ulterior pe Facebook ca fiind soțul unei femei pe nume Geanina Puianu. Aceasta a scris pe aceeași rețea că este verișoara lui Flory Nicolaescu, soția lui Andrei Andrei. Contactat de G4Media.ro pentru a furniza un contact al lui Nicolaescu, Robert Gheorghe a spus că ”E greșeală”.

Anterior discuției pentru organizarea botezului, pe un alt mobil al La Cantine (utilizat deseori, online, în toamna acestui an, pentru angajări de bucătari, spălători de vase mari etc), nu avusesem succes în a contacta pe cineva abilitat. ”Eu sunt socrul lui băiatul care se ocupă acolo, el are alt număr. Vorbesc cu el și-i dau numărul. Alin (se numește n.r.) (…) Telefonul ăsta l-a uitat probabil”, a spus persoana care a răspuns la telefon și care era Dumitru Docuz, socrul lui Alin Arghir și tatăl Cristinei Elena și al Sorinei Stan Docuz.

”Cu 79”, a mai spus socrul că începe numărul de mobil de pe celălalt telefon al ginerelui său și, într-adevăr, cu aceste cifre începe cel aflat drept contact Gab Pavolux în SICAP și la înregistrarea site-ului la cantine.ro de către Look Outdoor.

MAREA LICITAȚIE: 30 iunie 2023-prezent

Pe 31 mai 2023, la patru luni și jumătate după ce a preluat cantina, Gab Pavolux a și semnat un contract din bani publici: 30.901,50 lei cu aceeași Primărie a Sectorului 3 pentru furnizare parchete alimente elevi de la Școala nr. 47. Pe factură, consultată de G4Media.ro, apare, din nou, mobilul lui Alin Arghir, cel ”cu 79”, declarat în SICAP și în care, pe Whatsapp, apare fotografia copiilor săi.

Aproape o lună mai târziu, pe 30 iunie 2023, aceeași Primărie a Sectorului 3 a publicat în SICAP anunțul de licitație pentru ”Prestare servicii de catering în cadrul programului ”Școală după școală” (SDS) către unitățile de învățământ preuniversitar de la nivelul Sectorului 3 al Municipiului Bucureşti, care derulează programul SDS”, un acord-cadru pe 4 ani (7.000 de elevi/an) pentru care autoritatea contractantă a pus la bătaie 133,3 milioane lei (27,2 milioane euro).

La expirarea termenului-limită fuseseră depusă trei oferte: Titan Edilitara Brăila, Oceanul Indian București și asocierea Gab Pavolux-Bedamiro Holding Parcări Construct Buzău. Conform caietului de sarcini, câștigătoare urmau a fi desemnate primele două clasate în urma evaluării. Așadar, trei pe două locuri.

Pe data de 25 august, comisia de licitație a anunțat rezultatul preliminar: Oceanul Indian eliminată, celelalte două oferte câștigătoare, pe primul loc fiind Gab Pavolux-Bedamiro. Firma pierzătoare nu s-a lăsat, însă, învinsă și a cerut la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) anularea acestei evaluări și reevaluarea tuturor ofertelor. Motivul: ”(…) dincolo de faptul că oferta contestatoarei (Oceanul Indian n.r.) a fost calificată, în mod nelegal, ca inacceptablă și neconformă, ofertele concurente au fost net avantajate de către autoritatea contractantă, în mod nelegal, aspect care viciază, odată în plus, rezultatul procedurii, fiind necesară luarea măsurilor de remediere.”

În octombrie 2023, analizând argumentele firmei Oceanul Indian, CNSC a stabilit că descalificarea sa a fost corectă, dar și că mai multe critici aduse de aceasta ofertei Gab Pavolux au fost întemeiate.

Concret, deși în caietul de sarcini se cerea prezentarea unor contracte individuale de muncă care să ateste experința de minimum 5 ani în domeniu, firma Gab Pavolux a prezentat doar ”declarații de disponilitate” ale persoanelor respective. Cum au fost găsite probleme și la ocupanta locului 2, CNSC a decis să oblige Primăria Sectorului 3 la reevaluarea ofertelor Gab Pavolux și Titan Edilitara, dar a respins cererea Oceanului Indidan de reevaluare a ofertei acesteia. Așadar, ai rămas doi pe două locuri.

Contactată de G4Media.ro, societatea Oceanul Indian a transmis că ”Societatea noastră a contestat rezultatul procedurii de achiziție publică având ca obiect prestarea de servicii de catering în cadrul programului școală după școală (SDS) către unitățile de învățământ preuniversitar de la nivelul sectorului 3 al Municipiului București.

Având în vedere acest demers parcurs de Oceanul Indian S.A. nu vă putem furniza la acest moment alte detalii.”

La rândul său, Ștefan Fusea, patronul Titan Edilitara, a declarat că ”S-a atribuit, doi câștigători și încă o firmă și a fost contestată procedura de un al treilea ofertant care a fost descalificat. Le-a respins-o, de fapt (contestația la CNSC a celor de la Oceanul Indian n.r.), admisă parțial, dar cam respinsă. Așteptăm și noi rezultatul final. Nu ne-a chemat încă să semnăm.”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, nu a răspuns mesajelor și apelurilor G4Media.ro în ciuda încercărilor întinse pe mai multe zile.

În ceea ce privește firma Bedamiro Holding Parcari Construct, conform documentelor depuse în timpul licitației de la Sectorul 3, acesta a fost doar ”susținător terț” pentru Gab Pavolux, exclusiv pentru îndeplinirea de către aceasta a cerinței de calificare aferentă cifrei de afaceri, medii, anuale, din ultimii trei ani fiscali: 2020, 2021 și 2022. Acest lucru deoarece în 2020 și 2021 Gab Pavolux avusese cifre de afaceri 0, iar în 2022 de doar 100.000 de lei. Caietul de sarcini impunea fiecărui ofertant să demonstreze că cifra de afaceri medie anuală pentru exercițiile financiare aferente anilor 2020, 2021 și 2022 să fi fost de minimum 13,9 milioane lei.

Bedamiro are sediul în Buzău și este deținută de omul de afaceri Mihai Leonard Rotaru, mai cunoscut pentru fondarea societății Rotary Construcții. În toamna lui 2020, la scurt timp după ce Marcel Ciolacu a devenit președinte ales al PSD, atât Rotaru, cât și soția sa, Daniela, au împrumutat acestei formațiuni politice câte 445.000 de lei pentru finanțarea campaniei electorale la alegerile locale, respectiv parlamentare. Sumele le-au fost restituite în martie 2021, după ce au fost decontate către PSD de către Autoritatea Electorală Permanentă.

În lista de prieteni a Danielei Rotaru de pe Facebook se află și un cont mai vechi al lui Marcel Ciolacu, din perioada în care acesta era deputat de Buzău.

sotii rotaru
Sursa Foto: Facebook  / Soții Rotaru

După anul 2021, Bedamiro Holding Parcari Construct și Rotary Constructii Mentenanta SA au depus oferte pentru contracte mari din fonduri PNRR, mai ales în domeniul transporturilor. Soții Rotaru nu au răspuns întrebărilor trimise de reporterul G4Media.ro.

Marcel Ciolacu: ”Mizerie!”

Reporterul G4Media.ro i-a trimis președintelui PSD, premierul Marcel Ciolacu, câteva întrebări legate de activitatea celor două societăți menționate în acest articol, precum și presupusa interferență în acest context a primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, despre care surse PSD susțin că ar putea reprezenta o variantă de candidatură din partea social-democraților la funcția de primar general al Capitalei în 2024. ”Îmi cer scuze. Chiar nu are rost să vă răspund la această mizerie. Sărbători fericite!”, a transmis Ciolacu.

Întrebările trimise de G4Media.ro au fost următoarele:
1. Ați intervenit în vreun fel pentru compania Look Outdoor sau pentru alte companii controlate de oameni din anturajul doamnei Sorina Docuz pentru a câștiga contracte cu Primăria Sector3?
2. Ați intervenit în vreun fel pentru compania Look Outdoor sau alte companii controlate de oameni din anturajul doamnei Sorina Docuz pentru a câștiga contracte cu autorități publice (primării, companii naționale)?
3. Care este valoarea contractelor încheiate între compania Look Outdoor și PSD începand cu anul 2020?
4. Îl susțineți pe primarul sectorului 3, Robert Negoiță, pentru o eventuală candidatură la Primăria Capitalei din partea PSD? Este aceasta o variantă pe care o luați în calcul?
5. Cum explicați susținerea publică pe care i-o acordați primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, deși nu este în prezent membru PSD?
6. Îl cunoașteți pe omul de afaceri Mihai Rotaru, cel care, alături de soția sa, Daniela, au împrumutat PSD cu bani la alegerile din 2020?

Citește și

Marea vulnerabilitate a premierului Marcel Ciolacu: Afacerile protejatei lui

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

48 comentarii

 1. Parasutele si panaramele din Dubai si din PSD-PNL-HAUR neplatitoare de taxe au gasit noi metode de sifonare a banului public.

  • Bordelul politic PSD-PNL-AUR are multe panarame care trebuie intretinute cu milioane de euro in Dubai. De la amante la secretare de la veri la nepoti de la plozi la mafioti toti trebuie platiti de partidul FSN de la putere din banii sclavilor cocosati de covrigar cu noi si noi taxe.

  • Pr0stimii care ii votaza de 34 de ani li se spune la haznalele tv ca „nu sunt bani” ca sa li se mareasca taxele in schimb pentru pr0stituatele de partid se gasesc zeci de milioane de euro din bugetele primariilor care sa le asigure luxul in Dubai pentru o viata fara griji.

  • „Dormi linistit FSN-PSD-PNL-AUR-GPL vegheaza pentru tine!”

  • Va rog sa fiti atent la cuvintele pe care le folositi la adresa acestor doamne (parasute. panarame) Este foarte posibil ca una dintre aceste doamne sa devina prima doamna a tarii!
   Cu atat mai mult cu cat astazi este Ziua Nationala…

 2. toti borfasii si boarfele astea sint de fapt uneltele juntei militare, care ii indruma si le asigura protectia in tara, dar si in strainatate.

 3. Singurele lucruri pe care țara asta a fost în stare să le producă în 30+ au fost îndestularea oamenilor de partid și în același timp înlăturarea oamenilor drepți și/ori muncitori spre alte meleaguri. NIMIC ALTCEVA. Absolut NI-MIC.

  Gândiți-vă la asta când vă plătiți taxele, când încasați salariul, când vă trimiteți copilul la școală, când vă plângeți de trafic, de prețuri, de spitale, etc.

  • Și când viața devine insuportabil de grea imaginați-vă pe Bode sau pe Negoiță râzând. Râzând de noi, și pe bună dreptate, pentru că suntem vai ***** noastră ca popor.

  • Pr0sti sunt cei care-i voteaza pentru 1L de ulei cu „a furat dar ne-a dat si noua ceva” dupa care 4 ani se vaita ca sunt saraci.

  • I/a anesteziat psd/ua cu promisiunea unei ipotetice recalcularii a pensiei,dar las/ca prostimea,o face si fara a i se da ceva ,ajunge o aducere aminte a ,,pe timpullui ceausesc era bine,,..

 4. Huoooo USR. Era unu’ care arunca cu hartii de 500 de euro false asupra usr-stilor si urla „hotii de la usr” dupa ce dna a deschis mizeria referitoare la vaccinuri.
  Mafia asa arata si se numeste USL.

 5. Am citit cu mare atenție articolul, domnule Sorin Semeniuc și prima reacție a fost să vă felicit. Este un articol extraordinar!

  …Apoi m-am gândit mai bine și am realizat cât de bine expuneți relațiile unor afaceri ilegale înfăptuite de persoane extrem de puternice din statul acesta. În alte state în care presa a desfășurat acțiuni similare au fost adoptate legi care au îngrădit dreptul la liberă exprimare.

  Nu știu dacă ar trebui să mă bucur pentru că există astfel de investigații de presă, ori să mă tem pentru ce ar putea să urmeze. Optimist, vă felicit!

 6. Afacerea e sub ”înaltul patronaj” al șefului psd.

  • A iesit la iveala amanta, omul a divortat de curand de nevasta-sa, erau deja zvonuri ca are o amanta dar nimeni nu si-a imaginat ca o sa inceapa sa-i toarne contracte.

 7. Cinstitul Marcelica de la Simileasca – mizerabil!

 8. Domnule Ciolacu, ne puteti lamuri si pe noi pe acest subiect?

 9. Pai noi lucram pt ei, nu invers.
  Dar oamenii continua sa ii voteze ca sa le dea.
  Adica daca oamenilor le convine stilul asta de „politica” in care iti iau 10 lei ca sa iti dea 3 inapoi, de ce sa nu continue?

 10. Poate se pune procurorul vaccin de la DNA și anchetează , sau stai ca asta numai cu ordin de la partid se apucă de treabă !

 11. Rețeta asta este folosita de 32 de ani , și se pare că va fi utilizată în continuare, suntem ăia cu ” lasă mă că merge așa” . De asta este sărăcie in țară , toți care au bani nu știu cum se fac pe bune și nu înțeleg componenta socială a afacerilor. Individualism și morală precară….

 12. Alta de la Buzau, o neomarxiata, g4media aproba comentariul de mai sus

 13. asa ca un autodenunt si denunt catre DIICOT, prin e-mail, poate conduce in 2h la pumni in chip?

 14. Ciolacu se visează președinte = vrabia mălai visează

 15. Pr0st de dă în gropi, Ciolanul e mare escroc și posesor de amante fără număr pe care le recompensează. Prieten cu un alt mare escroc, Negoiță, licențiatul de fabrică de diplome. Așa se întâmplă când analfabeții se suie în copac.

 16. Funcție.de media parandaratului știm și câți copii vor beneficia de fapt de masa aia caldă- din 7000, abia 3500, asta însemnând aprox 5-6 școli din 30.

 17. „Alo, breten Marsel? Mei, arab are o vorba: „ulcior nu merge de mult ori la apă!”, așa că are grijă să nu cumva să ajunge și tu in brațe lu’ nea Alifie, așa cum ajunge nu demult predecesor al tău cu mustață sură și cu strungăreață !
  PS. Tu pot să spun la breten Omar dacă duduie cu forme apetisant prestez la Burj-al-Arab ori la Burj Khalifa ? Întreb pentru un breten, che la vârsta mea nici nu se mai pun problema…
  Salaam Aleikum!”

  • @Scara,
   intreaba bre la Targsor la Nutza ca ea precis stie! Nutza a zis ca colega Niveea pastreaza locul cald pt duduia conjudeteana, tot asa cum nea Alifie si cu Unguent il pastreaza la Rahova pt breten! :))

  • Salut @Su,
   Sper că nu l-ai uitat pe breten Vaselină…

  • @Scara,
   Nu, dar m-am gandit sa promovez si noua generatie in frunte cu Unguent si Vaselina…
   PS. La multi ani, tie, familiei si pisicarimii! :))

  • @Scara,
   Erata: Am vrut sa zic Niveea, bre, nepotica lu’ Vaselina! Inca odata, La Multi ani!

  • La multi ani, @Su!
   PS. Asta tânără, Niveea, știe că verișoara lui nea Alifie, coana Voluptuța, are antecedente pe partea de erotism penitenciar ?

 18. P-ăștia, pe Stănescu cu delta, nu-i vede dna.So, dna ia mai du-te în p..a mea!

 19. Pe noi ne îngrijorează discernământul vostru aşa că hai să vedem cum staţi cu imaginaţia.
  Ia spuneţi voi cum vedeţi un minister condus de Tănase de la partidul SperanţaTuturor cum ar fi învăţământului sau poate la justiţie sau poate la interne sau sigur că v-ar plăcea să îl vedeţi în ministerul sănătăţii.

  Morala: Ar fi posibil ca Tănase să se isterizeze degeaba şi când ajung ăştia la putere să îl izoleze mai spre marginea partidului că rolul lui se va fi terminat sau credeţi că va ajunge pe vreo funcţie într-o guvernare ulterioară?

  Concluzia: Noi credem că şi imaginaţia voastră e cu probleme şi Tănase are mari probleme de naivitate şi nu numai acolo.

  Dilema: Oare crede Simion că va supravieţui în fruntea partidului dacă rupe electoratul de la PSD sau de la oricine ar fi iar PSD va vrea cu tot dinadinsul electoratul înapoi pentru o altă guvernare? Oare vă amintiţi ce a păţit Orban şi Cîţu când PSD a vrut PNL cu tot dinadinsul să facă de-o guvernare?

 20. Offff, bucuresteni, chiar sunteti orbiti de Clanul Buzoienilor? Nici o organizatie care sa puna masele in miscare? De ziua nationala, cadou de trezire din partea G4Media, felicitari!

 21. Ti se face rau cand vezi aceste ”saloane” de petreceri! Ti se face rau cand intelegi ca nuntile au devenit afaceri si explicatii pentru prea multii bani din conturi. Ti se face rau cand vezi ”lumea buna” din Bucuresti si nu numai, selfies cu muschi si multa, multa piele bronzata si buze injectate. Deci schema nu este educatie, joburi, firme high tech, concurenta, profesionalism. Schema este functii publice, firme goale de substanta, pacaleli si sireticluri, nepoti si amante, baruri, Dubai, Voineag pus sa dea ultima lovitura la DNA si cei cu incendiul de la Crevedia sau cei responsabili de azilele groazei eliberati rand pe rand.

 22. Felicitari G4Media pentru ancheta complexa si laborioasa pe care ati facut-o! Sper ca DNA va lua lectii.
  DNA ar trebui intrebat: voi unde erati. ati dormit?
  Unde erati cand s-au creat aceste retele mafiote care au jefuit tara? Ce lefuri aveati in acest timp, ce de ce drepturi castigate (deci intangibile) beneficiati?
  Este admisibil ca o cantina scolara sa devina pe bani publici, in aparenta destinati scolii, un local de lux pentru nunti si botezuri, dotat complet, de la candelabre pana la pahare pentru fiecare tip de bautura?
  E normal ca o primarie, bine alimentata si cu bani de la guvern, sa poate investesti pentru servicii de catering în școli in valoare de 27 de milioane de euro, in timp ce, in multe locuri din tara copiii vin flamanzi la scoala si stau in frig?
  Va linisteste ca tara este in mainile acestui amestec de afaceristi dubiosi, politicieni si femei dezbracate?

  • „Este admisibil ca o cantina scolara sa devina pe bani publici, in aparenta destinati scolii, un local de lux pentru nunti si botezuri”

   Mi se pare absolut corect. Bagi doua milioane intr-o cantina de liceu, apoi o inchiriezi unui „prieten” cu 3500 de euro chiria pe luna. II mai dai prietenului si un contract de aproape 30 de milioane de euro, sa pornesca si el mai usor in afaceri. Primaria are bani, de ce sa ne suparam ca a mai aparut inca un restaurnt de nunti si botezuri in cartier?

   Asta in timp ce in fix tot in sectorul 3, cel mai vechi liceu din sector, Matei Basarab, e in ruine si in schele de aproape doi ani de zile. Nicio sansa sa se termine reparatiile. Primaria lui Negoita zice ca nu mai are bani pentru asta. Presa e mucles, iar directoarea tremura ca frunza la gandul ca ar putea sa ii zica ceva lui Negoita.

 23. Astia sint banditii din spatele „paradelor” de astazi.

 24. Bravo! V-ati amintit ce inseamna sa fii jurnalist?

 25. Oare acuma se va seziza DNA sau se face ca nu vede?
  Avem banuiala ca DNA asta nu mai este ce a fost?

 26. O sa mai apara si alte subiecte gata sa fie sesizate sa vedem daca DNA e la fel de harnica cand e vorba si de altii nu numai de USR.

 27. Noi nu înţelegem pe DNA ăsta de azi.
  Voi înţelegeţi de ce oportunitatea lui Rafila de a cumpăra milioane de pastile de iod care era dovedit deja dinainte de a le cumpăra cu nu va fi nevoie să fie cumpărate(nu era nici o nevoie în acel moment) şi chiar aşa şi a fost fiindcă nimeni nu s-a îngrămădit pentru ele că numai ei cu propaganda putinistă credeau că au nevoie.

 28. Serios chiar vreţi să ne convingeţi că DNA a devenit armă politică sau ne mai sesizăm şi pe alte subiecte care sunt exact la fel ca să ne dovediţi că DNA-ul de azi e unul cinstit şi corect(nu spunem bine?).

  Dacă nu vă sesizaţi voi noi avem o bănuială că se vor sesiza alţii să îl întrebe pe Rafila ce a făcut cu cele peste 20 de miloane de euro date să nu facă nimica(nu spunem bine?).

 29. Gagicuța asta și cu protectorul ei ar trebui prinși la colț de stradă și aplicat un mic tratament cosmetic marca Cherecheș. Mulțumiri poliției germane!

 30. Incredibil, nici nu a fost nevoie de procurori ! Autosesizare placuta ! Sa nu uitati sa uitati, o virgila, sa uitati sa respectati un termen de citare ceva, sa nu-l enervati mai mult decat e permis unor independenti ca voi ….. PS Deschid fereastra (dosarul) , o inchid, In tine ma incred, partid !

 31. Despre acest furtișag nu se autosesizează nici un procuror de la DNA? Justiție oarbă de-a binelea!!!!!

 32. Tocmai am terminat de citit acest articol și sunt pur și simplu …

  Bravo echipei pentru această investigație profundă și detaliată. E cu adevărat trist să vezi cum astfel de lucruri se tot întâmplă chiar în fața noastră, zi de zi. Este clar că este nevoie de acțiune urgentă pentru a stopa aceste nereguli.

  Sper că DNA va interveni rapid și va aduce la lumină întreaga adevăr.

  Continuați să scoateți asemenea povești în lumina publică, e vital pentru sănătatea democrației noastre!