G4Media.ro

Epidemia de Covid este în scădere în România? Ce arată statisticile ECDC,…

Epidemia de Covid este în scădere în România? Ce arată statisticile ECDC, agenția europeană specializată în controlul și prevenirea bolilor

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a publicat, joi, noi date privind testarea săptămânală pentru Covid în fiecare țară din Spațiul Economic European, care cuprinde noile cazuri confirmate, numărul de teste efectuate, rata de pozitivare a acestora și rata de testare la 100.000 de locuitori.

Aceste statistici sunt realizate pe baza datelor raportate de autoritățile responsabile din fiecare țară din cele 31 care fac parte din Spațiul economic european.

Conform informațiilor publicate de ECDC, săptămâna trecută în România au fost confirmate 53.174 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, rata de pozitivare a testelor a fost de 27,5% și au fost făcute 994 de teste la 100.000 de locuitori. Agenția europeană se raportează la o populație a României de 19.414.458 de locuitori.

Unde se situează România față de celelalte țări din Spațiul economic european?

În privința noilor infectări, Franța, Germania, Italia, Polonia, Spania și Marea Britanie sunt singurele șase țări din 30 care au raportat săptămâna trecută mai multe cazuri noi de Covid decât România. Fiecare dintre cele șase țări are o populație mult mai mare decât a României, de două, trei, chiar patru ori cât țara noastră.

Rata de pozitivare a testelor pentru depistarea Covid mai mare decât a României au avut doar Polonia – 48,5%, Bulgaria – 40% și Croația – 35,5%.

De asemenea, trei țări au făcut săptămâna trecută mai puține teste decât România raportat la 100.000 de locuitori, respectiv Bulgaria, Franța și Polonia.

Context

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că de la sfârșitul acestei săptămâni vor fi redeschise piețele agroalimentare închise, motivând decizia prin scăderea numărului zilnic de infectări.

Iohannis a spus la Bacău că ”în ultimele săptămâni numărul de persoane nou infectate zilnic a scăzut semnificativ. E adevărat ca s-a testat un pic mai puțin de sărbători, dar scăderea e clară”.

Citește și 

Iohannis: Redeschidem piețele de la sfârșitul acestei săptămâni, numărul de persoane infectate a scăzut semnificativ

Premieră negativă: Săptămâna trecută, România a făcut cele mai puține teste COVID din ultima lună și jumătate

Sursa foto: ECDC

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Și câte teste au făcut țările care au raportat mai multe infectari decât RO? Este ft important de văzut nr de teste vs rata de infectare. In lipsa acestui indicator statistica din articol este irelevantă pentru România.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.