G4Media.ro

Epidemia de COVID-19, în ușoară creștere săptămâna trecută în România. Cele mai…

Epidemia de COVID-19, în ușoară creștere săptămâna trecută în România. Cele mai multe infecții noi au fost în București, iar cele mai multe decese în Maramureș

Epidemia de COVID-19 a fost în ușoară creștere săptămâna trecută în România, iar cele mai multe infecții noi au fost confirmate în București, în timp ce în Maramureș s-au înregistrat cele mai multe decese. Și numărul de teste a crescut, apropiindu-se de 200.000 în 7 zile, potrivit raportului săptămânal al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Sursa: INSP

Potrivit INSP, în săptămâna 15 – 21 februarie, 39.7% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Timiș, Cluj, Maramureș și Brașov. 32% din totalul deceselor au fost înregistrate în Maramureș, Botoșani, București, Bacău și Constanța.

Sursa: INSP

Și numărul de teste PCR și antigenice pentru depistarea infecției cu Sars-CoV-2 a crescut săptămâna trecută, deși este tot cu mult sub capacitatea de testare. A crescut însă și rata de pozitivare a testelor, care se apropie de 10%.

Sursa: INSP

De la începutul pandemiei până în prezent:

• 1 din 62 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.
• 85.3% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59.7% din decese au fost la bărbați.
• 95.2% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Citește și

INSP: Tulpina UK a coronavirusului circulă deja în jumătate din județele țării și există o probabilitate mare de a cuprinde întreg teritoriul României în viitorul apropiat. Noile evidențe arată severitatea mai mare a bolii la vârstnici (GRAFICE)

HARTA cazurilor de COVID-19 cu tulpina UK depistate în România: 136 de infectări distribuite în toate regiunile țării / Aproape două treimi dintre acestea sunt în București

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Incep usor usor sa creasca numarul de infectari. Cred ca o a intram in valul trei in maxim doua saptamani. Aveti grija pentru ca oricum suntem pe cont propriu in aceasta lupta. Sanatate!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.