G4Media.ro

Emmanuel Macron i-a strâns la aceeași masă pe Nikol Pașinian, premierul Armeniei,…

sursa foto: Twitter/ Emmanuel Macron

Emmanuel Macron i-a strâns la aceeași masă pe Nikol Pașinian, premierul Armeniei, și Ilham Aliev, președintele azer: „Vom căuta întotdeauna soluţii pentru o pace durabilă”

Preşedintele Emmanuel Macron s-a întâlnit miercuri seara la Bruxelles cu liderii azer şi armean, cu prilejul unui summit european, potrivit unei fotografii şi unei înregistrări video postate pe contul de Twitter al şefului statului francez, notează AFP, citată de Agerpres.

Într-o fotografie cu titlul „Armenia, Azerbaidjan. Împreună în această seară”, Emmanuel Macron apare aşezat în jurul unei mese în compania preşedintelui azer Ilham Aliev şi a premierului armean Nikol Paşinian, care stau faţă în faţă.

„Nu îi vom abandona niciodată pe armeni”, a scris preşedintele Macron în legenda unui videoclip foarte scurt în care îl arată salutându-se cu premierul Paşinian. „Vom căuta întotdeauna soluţii pentru o pace durabilă. Lansez un apel ca perioada sărbătorilor de sfârşit de an să fie una a progreselor umanitare, a revenirii la pace”, a mai scris preşedintele francez.

Liderii celor 27 s-au întâlnit miercuri la Bruxelles cu omologii lor din ţările Parteneriatului Estic: Ucraina, Georgia, Moldova, Armenia şi Azerbaidjan, cinci foste republici sovietice care se confruntă cu încercări de destabilizare orchestrate de la Moscova şi subminate de lupte interne.

Incidente armate făcând victime au loc regulat la frontiera dintre Armenia şi Azerbaidjan, în ciuda instaurării, în noiembrie 2020, a unui acord de încetare a focului, negociat de Rusia lui Vladimir Putin, care a pus capăt unui război de şase săptămâni în enclava Nagorno-Karabakh, soldat cu 6.500 de morţi.

La sfârşitul lui noiembrie, o neaşteptată întâlnire la Soci, în Rusia, între Ilham Aliev şi Nikol Paşinian a avut loc în încercarea de a atenua tensiunile şi de a evita un nou război.

sursa foto: Twitter/ Emmanuel Macron

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter