G4Media.ro

Emiratele Arabe Unite vor furniza Germaniei gaz lichefiat și motorină

sursa foto: saudigazette.com.sa

Emiratele Arabe Unite vor furniza Germaniei gaz lichefiat și motorină

Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Germania au semnat duminică, cu prilejul vizitei cancelarului german Olaf Scholz la Abu Dhabi, un acord care prevede furnizarea în 2022 şi 2023 de gaz lichefiat şi de motorină statului european, relatează Agerpres.

Ministrul industriei din EAU, Sultan al-Jaber, şi-a exprimat satisfacţia pentru un „nou acord istoric” care „întăreşte parteneriatul energetic în plină expansiune între EAU şi Germania” cu prilejul semnării acordului, în prezenţa cancelarului Olaf Scholz, potrivit agenţiei de presă din Emirate, Wam.

Scholz, care s-a întâlnit cu preşedintele EAU, Mohamed bin Zayed Al-Nahyan, prezent şi el la ceremonia de semnare, a „salutat” un acord privind „securitatea energetică”, a adăugat Wam.

Acordul prevede exportul unei încărcături de gaz natural lichefiat (GNL) către Germania la sfârşitul lui 2022, apoi furnizarea de cantităţi suplimentare în 2023.

Agenţia Wam relatează despre o livrare directă de motorină realizată în septembrie şi despre un acord pentru furnizarea a până la 250.000 de tone de motorină pe lună în 2023.

În virtutea acordului, EAU vor furniza „o încărcătură de GNL care va fi livrată la sfârşitul lui 2022 şi utilizată pentru darea în folosinţă a terminalului plutitor de import de GNL al Germaniei de la Brunsbuettel”, un port de la Marea Nordului.

Societatea petrolieră publică din EAU, ADNOC, a efectuat prima da livrare directă de motorină Germaniei în septembrie, şi „va furniza până la 250.000 de tone de motorină pe lună în 2023”, potrivit aceleiaşi surse.

Liderul german a început sâmbătă, în Arabia Saudită, un turneu în Golf în speranţa de a încheia noi acorduri energetice pentru a înlocui furnizorul rus şi a atenua criza energetică provocată de invadarea Ucrainei de către Moscova.

Sâmbătă, Scholz s-a întâlnit la Jeddah cu prinţul moştenitor saudit şi liderul de facto al regatului petrolier Mohammed bin Salman şi, mai târziu în cursul zilei de duminică, el va pleca spre Qatar, ţară cu importante resurse de gaz, pentru discuţii cu emirul Tamim ben Hamad Al-Thani.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

  1. Bun, dar fotografia este cu steagul Arabiei Saudite, cu portretul regelui Salman și printul MBS! … Emiratele Arabe Unite e alta mâncare de peshte!

  2. Poate că așa este.
    Importanta e cifra de 250 000 de tone de motorină lunar.
    Cred că după asta plânge Putin.

  3. Rusia și-a luat mumu din nou.

  4. Germania, empatică așa cum o știm. A contractat pentru ea, nu pentru UE.

    • Părerea ta nu prea contează trollache! Puteți începe sa plângeți în pumni ca nu o sa va mai vina rublele fomistilor!

    • Der, explică – mi cu argumente, dacă ești în stare, unde este solidaritatea în domeniul energetic de care dă dovadă Germania semnând singurică acest contract?

    • Te roade că Germania nu mai e șantajabilă de Rusia.

  5. Voi, rușii, aveți această obsesie cu falimentul Occidentului. Între timp, Rusia voastră e în default, rataților.

  6. Comentariile acestui articol arata perfect lipsa de inteligenta si alde argumente a postacilor pluserei de pe tura de weekend.

    Aceleasi insulte debile si rasuflate, repetate la infinit, la fiecare articol. Altfel spus: o moară stricată.

    • Voi, rușii, vă credeți cei mai tari, dar în realitate sunteți sub Coreea de Nord.

  7. cel care pune pozele la articole nu are nici o treaba, e a 1000 greseala pe care o face, cred ca nici nu prea munceste mult, ia si pune ce ii vine la mana. se vorbeste de EAU si pune poze cu regele arabiei saudite

  8. Baieti petrolul vine tot din Rusia , Rusia vinde la China , China vinde la Arabia Saudita si astia din urma la Germania , Rusia castiga tot ea …..

    • China vinde petrol Arabiei Saudite???!!! Ba,tu chiar ai iq negativ. Am auzit că importa și nisip din Egipt,iar finalndezii importa zăpadă din Brazilia.

  9. Germania va da gaze și Europei din solidaritate sau solidaritatea e doar a Europei cu Germania?

    • De unde va avea Rusia ta bani de pensii, acum că nu mai vinde gaz în Europa? Că voi atât aveți, combustibili fosili și agricultură, sunteți prea proști să faceți lucruri mai complicate.

    • Important este că e solidară în aducerea Putinstanului la sapa de lemn(Putin face treabă bună în distrugerea Rusiei,dar nu putea de unul singur). In rest cine împiedică celelalte state europene să contracteze resurse din zone care nu se afla sub embargou?

  10. Oricum germanii puteau sa cumpere aceste “dulciuri” de pe piața, însă ce face acum Scholz este semnarea unor aranjamente strategice – cu EAU, Arabia Saudita, Qatar.
    Aceste aranjamente strategice pe termen mediu sunt menite sa înlocuiască aranajamentul cu Rusia și este evident cine are de pierdut de aici pe termen lung – o țara condusă de un strateg luminat !
    Când Gazprom isi face promovare arătând cum toată Europa va fi complet înghețată, cum ar putea cineva vreodată sa ii mai considere furnizori de încredere și sa își pună siguranța energetică in mâinile lor ? Au avut arma șantajului energetic in panoplie și au folosit-o = mare greșeală !!

    • Rușii nu sunt deștepți.

    • Nu stiu daca sunt deștepți sau nu; știu însă ca au lăsat pe cineva exagerat de egocentric și care (probabil din motive biologice) a ajuns sa gândească pe termen foarte scurt sa ia in ultimele luni pentru întreaga țara decizii grave și cu impact strategic major = pe termen lung și greu de modificat.
      Acel cineva a avut peste 20 de ani la dispoziție sa modernizeze Rusia însă a preferat sa își gâdile orgoliul pozând la bustul gol prin taiga, făcând figurație pe stadionul de hochei sau dând instrucțiuni cu “mâna forte”oligarhilor “ascultători” ca un tătuc al națiunii, etc. In acest timp țara era profund măcinată de corupție și își rata șansele de dezvoltare.

  11. Pe lângă poză, sunteți sigur că e vorba de motorină și nu de petrol??!