G4Media.ro

Elevii cer ministrului Monica Anisie să retragă ordinul prin care impune obligativitatea…

FOTO: CNE

Elevii cer ministrului Monica Anisie să retragă ordinul prin care impune obligativitatea cursurilor online. Ce propun în schimb

Consiliul Național al Elevilor propun ministrului Educației, Monica Anisie, să retragă ordinul de ministru prin care a fost impusă obligativitatea cursurilor online și cer “scuze publice” pentru elevii, profesorii și părinții “dezavantajați, care nu au resursele necesare pentru desfășurarea actului didactic”. Într-un document de poziție transmis EduPedu.ro, organizația elevilor “condamnă, cu fermitate, modul în care ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a gestionat sistemul educațional pe perioada suspendării cursurilor din cauza pandemiei provocate de coronavirus”. CNE înaintează și două propuneri de acțiune, după două scenarii.

Cele două scenarii:

  • Dacă școala e reluată în format fizic la sfârșitul lui mai începutul lui iunie
  • Dacă școala e reluată în septembrie

În acest din urmă caz, organizația elevilor susține că autoritățile ar trebui să procure echipamentele necesare pentru a-i ajuta pentru elevii și profesorii dezavantajați, dar și să ofere pregătire pentru cadrele didactice.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  1. Alo Redacția?
    Asa cum am mai zis nu mai promovați aberații cu organizatii de elevi.
    Azi mai sunt elevi maine sunt insotitori pe vapor.
    Cursurile se vor face asa cum vor stabili autoritățile.
    Din context rezulta ca nici nu invata si nici nu vor invata vreodată!
    Direct la Spiru fara examen!

    • Profesorii „dezavantajati” pe care ii doare undeva de clasamentul scolii, promovabilitate la bac, parinti total dezinteresati de educatie, scoli dezinteresate sa aiba platforme online de tip adservio etc…Pentru aspiratiile voastre de insotitori de bord etc este suficient.

    • Pai cum sa invete domnule Trandafir daca nu au cum. Le cumparati dumneavoastra calculatoare tuturor elevilor ca sa invete? Nu sunteti sanatosi la cap.

  2. In spatele acestui CNE se ascunde cumva psd-eul?Numai ei , de cand nu mai sunt la putere condamna tot ce se face in tara asta si propun scenarii. Dupa ce au facut varza timp de 20 de ani invatamantul,acum baga fitile. CNE,nu amestecati studiul cu politica. Auzi la ei,;sa ceara scuze publice;.Ati gresit adrisantul, mergeti in Kisselef 10,ii gasiti acolo pe cei care va impiedica sa studiati, au avt grija sa va tina prosti.

    • Nu sunt PSD-ist….dar madam ministru e praf. In discursul ei cu limbaj de lemn, in functie de intrebare, arunca matza ba la echipa de la guvern, ba ca profesorii vor gasi metode….dar de la ea nimic. Este exact emanatia de Inspectorat Scolar….asa cum gasim tot felul de limitati prin conducerile DSP zielele astea. Sunt multi ministrii capabili acum…dar madam e de Doamne ferește.

  3. „Consiliul Național al Elevilor” infiintata la ordinul psd-istilor cand erau la butoane?
    sau odraslele asazisilor profesori care se opun cu vehementa modernizarii invatamantului. Norvegia care-i pe primele locuri la invatamant in Europa NU mai foloseste decat tabletele.
    *PS
    Pentru trolii de serviciu si cei care-i platesc…*uie, multa, multa m*uie

  4. Este inselator titlul articolului si regretabil ca G4 media se lasa folosita astfel. Nu ELEVII cer asta ci cativa elevi dintr o organizatie care a mai avut initiative aberante. Astfel de organizatii apar din timp in timp, cu denumiri generice, cu erau asociatii cu 2 sau 3 udecatori sau procurori care sustineau diverse masuri departe de a fi agreate de majoritatea celor al caror nume era invocat.
    Acum, pe acest subiect, exista scoli, clase unde chiar s a derulat activitate scolara on line si se poate derula. Deci ar fi stupid sa fortezi copii sa vina la cursuri, sa riste sa isi infecteze familiile sau profesorii. Atata timp cat exista oameni carora li se permite sa lucreze on line de ce ar trebui sa fim batuti in cap si sa nu permitem aceasta forma de invatamant care functiona in unele state chiar si inainte de pandemie, existau cursuri on line contra cost sau gratuite oamenii le accesau. Evident, pentru elevii care nu pot face asta trebuie gasita o solutie dar este mai avantajos chiar si pentru acesti elevi ca cei care desfasoara activitati on line sa nu se prezinte cu ei in acceasi sala de curs si sa reduca astfel aglomerarea si riscul de infectare. Chiar credeti ca la prescolari vor putea fi respectate toate masurile e prevenire?

    • Exact asta au zis elevii, ministerul să asigure mai întâi resurse, după aia să introducă obligații. Nu ca până acum, se instituie obligația și promitem noi că rezolvăm cu resursele, cândva, fără termen limită și fără transparență pe parcurs ca să vedem toți dacă chiar se face vreun progres la găsirea/alocarea de resurse. De 30 de ani vedem ce se întâmplă cu promisiunile politicienilor, cine e fraier să mai meargă pe încredere când realitatea a arătat mereu că promisiunile sunt iluzii? Modelul lasă-mă să te las nu ar trebui acceptat niciodată, niciunde, nu doar de către elevii români.

  5. Felicitări, CNE! Implicați-vă cât mai mult în actul de decizie și nu vă luați după haterii de pe net. Viața voastră este în joc, nu stați pasiv la imbecilizarea sistemului de învățământ ce scoate pe bandă rulantă analfabeți funcționali care cred că soarele se învârte în jurul pământului. Rezultatele la testele PISA sunt tot mai rele, dar se pare că auto-intitulații reformiști nu acceptă exemple de bune practici, de zici că au monopol pe idei „reformiste”. Singura lor grijă e să le scoată ochii celor care îi contestă, că cică nu le recunosc valoarea. Mergeți pe drumul vostru, bun sau rău, că mai rău decât prăfuiții din minister nu aveți cum să alegeți.

  6. Toți profesorii pregătesc în particular.
    Acest lucru arată că scoala nu poate performa.
    Sunt mai mult de 50 de ani de când pregătirea în paralel cu școala este o realitate.
    O platformă online care să unifice și să reglementeze educația ar trebui să fie posibilă.
    Cei care consideră că acest lucru este greu de realizat nu iau in calcul toate dificultățile pe care le au copii din zone defavorizate legate de distanțele mari până la scoală, lipsa profesorilor și a materialelor didactice precum și a manualelor sau rechizitelor.
    Sunt o mulțime de chetuieli inutile în acest lanț
    Acum orice telefon mobil are acces la internet.
    Deigur implementarea unui istem de homeschooling sau online schooling va ridica foarte multe probleme, dar toate acestea vor putea fi depășite mult mai usor decât dezastrul care este acum în educație

  7. Terminați cu Anisie, e praf, iar educația este viitorul țării, deja sunt > 50% analfabeți funcțional!

  8. Eu vad ca multi se pricep.
    Ce este drept e ca ministresa O cam balbaie.
    Dar aceasta organizatie / asociație CNE nu e reprezentativa decat pentru bocitoarele pzd.
    Acum acest online nu trebuie rupt.
    Trebuie mers in aceasta direcție cu multa presiune pentru si poate se va reusi digitalizare in Ro.
    Chiar daca unii nu au PC / net, acestea sunt probleme ce vor fi rezolvate.
    Primarii care se scaldă in lefuri de lefuri sa pună mâna sa asigure condiții copiilor de la tara!

    Nimic nu e imposibil si nu mai încurajați organizatii fantoma.

    In 2025 copii sa faca doua, trei zile / saptamana carte in scoala si restul online!
    In 2030 chiar mai mult online!
    Omenirea spre digitalizare merge!

    • Oare, dupa 2030 ar mai fi nevoie sa se intalneasca oamenii ne-virtual?
      Asta ar fi planul? Pare groaznic.

  9. Cateva considerente obiective…
    1. Acest ordin este peste lege, in legea educatiei nationale nu exista IN ACEST MOMENT notiunea de predare / invatare / evaluare online! Ordinul trebuie sa fie subsecvent legii, adica sa aplice ce este in lege, nu sa faca adaugiri, sa vina deasupra ei!
    2. Invatamantul preuniversitar de stat este gratuit! Asta inseamna ca parintii NU POT FI OBLIGATI sa puna la dispozitia copiilor instrumente IT!
    3. Profesorii NU au fost instruiti sa predea online! Asta inseamna ca ceea ce se face acum se face dupa ureche! Unii pot sa faca bine, altii rau! Metodica didactica studiata de majoritatea profesorilor nu includea invatarea online!
    4. De cand toti profesorii sunt inarmati pana-n dinti cu toate minunile IT necesare predarii online, cu instrumente performante si fiabile, care sa faca fata la predarea zilnica timp de multe ore, pe o perioada mare de timp! De cand bunurile personale au devenit unelte de serviciu si prin ce lege? Au inceput rechizitionarile?

  10. @Cetatean
    Subscriu!
    Acest ordin transforma, din condei, o activitate cu caracter mai degraba voluntar, intr-una obligatorie dar fara a asigura nici baza legala, nici cea materiala, nici macar logistica.
    Concret, daca facem cursuri on-line profesorul trebuie sa fie plasat intr-o locatie cu o baza materiala adecvata si suficienta, (exista pentru asta un „standard” autorizat?) nu acasa la el si avand la indemana ce echipament a reusit acesta sa cumpere cu mijloace proprii, in functie de talentul si pasiunea sa (ambele, calitati personale)
    Elevul trebuie sa aiba dotarile necesare si suficiente pentru a se asigura comunicatia bidirectionala (cu „feedback” daca tot suntem pe taramul IT).
    Altfel, emitem ordine care nu pot fi duse la indeplinire si pentru nerespectarea carora nu putem trage pe nimeni la raspundere, ceea ce le desfiinteaza din start.

    • bai @inapasevedepidos, cred ca esti mai prost decat prevede legea. Daca tu n-ai „cu ce” esti sigur ca toata lumea e la fel ca tine. Mergi bai telectualule incontinuare pe principiul „prost sa fii, noroc ca esti”
      Guvernanti, haide-ti mai repede cu invatamantul online iar invatatorii/profesorii care se opun bagand in fata tot felul de asa zise asociatii ale elevilor trebuie dati afara fara mila. Gata, au supt destul din buzunarele parintilor si in fapt au scos niste nulitati care se bulucesc de tineri sa pupe icoane si sa ia aghiazma produsa din apa de la chiuveta in care isi clatesc jegul de sub unghii pochii

    • @tochio
      La tine este evident ca „n-ai cu ce”
      E diferenta intre a gandi si a vorbi.
      Incearca si sa gandesti.